Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim grać? 7.4

lukki78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Ostatnio myśle aby pograć sobie na medivi 7.4 tibia. Chciałbym cofnąć się do starych dawnych czasów dziecięcych jak to każdy na kafejce grał w tą gre :)Ale ja kiedyś na rl grać zaczynałem jak tibia była 8.0 a 7.4 a 8.0 to jest trochę różnica.

Jeszcze jedno pytanie na medivi 7.4 to orientuje się ktoś speary trzeba podnosić z ziemi po każdym strzale ,czy jest tak jak teraz?

Mam pytanie kto byłby lepszy do gry i dlaczego??Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

speary musisz podnosić nie ma tak łatwo tak jak teraz. Jak zaczynałeś od tibi 8.0 to będzie ci trudno grać na 7.4 ja osobiście zawsze grałem msem na tych tibiach wersji 7.Musisz sam wybrać kim chcesz grac. Sdki itp czy może knight ale ja polecam postaci magiczne. Fajniejsze pk jest

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

nom z cluba walą obojętnie z czego,rody wprowadzili dopiero w 7.6 albo w innej wersji nie pamiętam już to było tyle lat temu.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

na tych starszych protokołach tibii moim zdaniem super się gra paladynem, właśnie przez podnoszenie spearów z ziemi, bieganie z kuszą i power boltami, leczeniem się, hunceniem smoków na niskim lvlu, ale to trzeba mieć zajawkę. 

@RyXeL

oj tak :D parcel gaming

Opublikowano

Ja jak grywałem na 7.4 to grałem palikiem, on z z niskim skillem i tak potrafił przywalić a to jest najlepsze podczas pvp a najlepsze podczas wyganiania kogos z expa xD 

trudniej jest grać knightem bo ciężej jest zdobyć eq na low lvl przez co duzo cie moby biją, a palikiem jest tak ze uciekasz i bijesz. wgl czy to nie jest ta wersja tibi gdzie mogles moby przezucac na inne spoty? xD 

kiedys gralem i nad carlinem chyba amazon lily spotkalem gs, ale wlasnie nie pamietam czy to bylo na tej wersji. 

Fajnie tak wrócic do starej tibi :) 

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Pallkiem podnosisz spearki na medivii i nigdy się nie kończą.

Co do medivi jeśli masz dużo kasy do wydania na allegro to przyjemnością będzie MS / ED (no chyba że ogarniesz rune makery i 24/7 robią runy) - w innym wypadku MS / ED jest za drogi i nie wyciśniesz z maga wszystkiego :)

Pallkiem fajnie się gra bo jest i w pózniejszym czasie fajny do PVP i do expa + exura vita / uhy / gfb / sd / hmm / arrow, bolty

Jeśli nie interesuje Cie pvp i chcesz hajsy robić, być odziany w kozak eq na medivii to tylko EK (najpierw go wyskiluj) potem jazda i zabawa się kręci :D

Opublikowano

Ludzie a jak jest z kamieniami ??Też się nie kończą a spadają na ziemie ,czy jest to możliwe aby mieć 100 kamieni nieskończonych.Wydajnie mi się ,że powinno to być jak ze sperami.

Co do palka to chyba ciągle trzeba bić z boltów, arrow bo to nie zdąży się zabić potwora i spearów nie ma bo na ziemi leża.

Opublikowano

Co do kamieni - nie można ich podnosić a takie wartości czy są "nieskończone" zależą od twórców danego servera, spear po prostu zlatuje na ziemie i można go podnieść dlatego kiedyś się kupowało kamyki / lociło żeby skilować

ps widzę, że dużo miłośników profesji "paladyn" w tym topicu :D

Opublikowano

Też tam pogrywam. Mam 51 Elite Knighta, ale w sumie EK gra się średnio, jakbym mógł to zmieniłbym na RP.

MS/ED

Czas hunta: 45 minut

Exp: 68.000

Profit: -5.000 w runach

RP

Czas hunta: 3h

Exp: 90.000

Profit: 30.000

EK

Czas hunta: 4h

Exp: 120.000 

Profit: 40.000

Exp/Profit podany w rate "x1" z serwera Spectrum.

RP - 48 level

MS - 61 level

EK - 51 level

Podsumowujac, MS/ED super exp, super waste. RP/EK dlugo wysiedza na respie z supplami. EK jest strasznie nudny, a RP chociaz odbiegasz od potwora.

Także proste - bierz paladyna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też tam pogrywam. Mam 51 Elite Knighta, ale w sumie EK gra się średnio, jakbym mógł to zmieniłbym na RP.

MS/ED

RP

EK

RP - 48 level

MS - 61 level

EK - 51 level

Podsumowujac, MS/ED super exp, super waste. RP/EK dlugo wysiedza na respie z supplami. EK jest strasznie nudny, a RP chociaz odbiegasz od potwora.

Jakie masz skille na knighcie i palku??

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

MS/ED

RP

EK

RP - 48 level

MS - 61 level

EK - 51 level

Jakie masz skille na knighcie i palku??

Knight ma 72/69 a Pallek 87/64. Skupiam sie teraz na EKu zeby zarobic jak najwiecej i all na palladyna leci, bo gra knightem nie ma wiekszego sensu dla mnie, gdyż gram samotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...