Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Przy Wyborze Telefonu.

kusiu67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wypatrzylem sobie ostatnio pare telefonow, ale tylko 3 mi sie spodobaly. Niewiem ktore wybrac, i mysle ze mozecie mi doradzic jaki bylby najlepszy.Czekam na propozycje.

1. Samsung Ultra touch ( chyba najlepszy wg mnie ).

http://allegro.pl/item1057036332_samsung_s8300_ultra_touch_pl_gw24_poznan_baranowo.html

2. Nokia 5230

http://allegro.pl/item1056548513_nokia_5230_nowosc_faktura_sklep_22_vat_faktur.html

3. Samsung Avila

http://allegro.pl/item1057128084_samsung_s5230_avila_faktura_vat22_2lata_gwar_raty.html

Opublikowano

Według mnie zdecydowanie nokia 5230. Mój kumpel ma i mu się świetnie sprawuje i jest łatwa w obsłudze ( tamte fony także ) oraz ma fajne bajerki.

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

Nie no następny chce kupić telefon dotykowy -.- Noki dotykowej nie polecam !!! Nokia dotykowa to porażka , zamula i wgl. Jak bym miał Ci doradzić to Avila

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Opublikowano

Nokia jest bardzo uniwersalna. Samsunga Aville odradzam , kolega ma i telefon jest po operacji "pościanowej"

Zależy do czego używasz telefonu - podaj kryteria , a powiemy co wybrać.

lolheadz.png
Opublikowano

Samsung Avila Ci nie polecam ... Aktualnie go używam ale szybko się rysuje .... bierz Ultra Touch

11.jpg

Opublikowano

Wkurzają mnie ludzie którzy kupują dotykowy telefon czy na linie papilarne żeby być lepszym. Weź sobie chłopie kup najnormalniejszego Sony Ericssona W715 czy jakies nowsze z serii W, a za kasę która Ci zostanie kup sobie x360. Dotykowe to takie gówno że masakra, po tygodniu użytkowania ekran jest upierdolony odciskami palców itp a designu jakiegoś wyjątkowego też nie mają. Nokie to telefony w sumie uniwersalne ale zawsze odrzucał mnie ich wygląd i to jak odtwarzają muzykę. Dla mnie liczy się właśnie muzyka, ładny design telefonu i fajnie wyglądające menu które można do woli personalizować - Sony Ericsson.

Samsungi to gówno, koledze z klasy po miesiącu użytkowania nie chciał się odpalić ;/ Serio, bierz SE i się nie zastanawiaj. Od 3 lat jestem z tymi telefonami, poprzednio W580 i przez 1,5lat ani razu nie oddałem go do naprawy, a W715 rządzi. Poczytaj sobie komentarze na fachowych stronach, popatrz na parametry telefonów i co Ci się przyda a co nie. Dla mnie absolutnie potrzebnie jest WiFi które mam w W715, zajebisty odtwarzacz muzyki - też mam w telefonie, i dużo dużo gier, duży ekran i kozacki design.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

Wy chyba nie rozumiecie że teraz są robione głównie telefony dotykowe.

Oczywiście nadal są produkowane "normalne" telefony, ale przede wszystkim dla osób ślepych bądź nie akceptujących tel. dotyk.

Osobiście polecam Omnie i900, jest to zabawka z funkcją dzwonienia ;)

Bo z tego co widzę to właśnie szukasz dobrą zabawkę...

. . .

Opublikowano

@up

Popatrz na SE, ile mają tych dotykowych telefonów wyprodukowanych ? No właśnie, więc już nie przesadzajmy :) Jak dla mnie SE to najlepsza jakość i wykonanie, w końcu Sony wydaje aparaty, ma kozacki sprzęt do muzyki, a to wszystko jest po trochu impletowane w telefony.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano

SE od zawsze były prostackie, a ich Joystick to dosłownie wytwór debila ...

Do tego lubi się zacinać...miałem sporo do czynienia z SE, zrazili mnie kompletnie do siebie.

Dlatego teraz, tylko Samsung.

Możliwe że trochę się poprawili, jednak i tak gardzę SE ;)

Kumpel ma K850i, kupił całkiem niedawno, ja zakupiłem Omnie i900, miłe jest to że cena była podobna, a jego tel w niczym nie dorównuje Omni ;)

A nie, przepraszam, w jednym przerasta omnie... gdy będzie go goniła banda podjaranych skinów to szybciej wykręci 997 ^^

Ale jako zabawka to gówno... ;) Tyle...

. . .

Opublikowano

Zależy...

Gdyby tak było jak mówisz to zostalibyśmy na wieczność przy Noki 3310 ;)

Używamy teraz Tel do odtwarzania muzyki, robienia zdjęć, GPS, gry, Filmy i wiele więcej co ułatwi nam życie bądź zabije nudę :)

Aktualnie nowe telefony to zabawki z funkcją dzwonienia ;)

. . .

Opublikowano

@up

Popatrz na SE, ile mają tych dotykowych telefonów wyprodukowanych ? No właśnie, więc już nie przesadzajmy :) Jak dla mnie SE to najlepsza jakość i wykonanie, w końcu Sony wydaje aparaty, ma kozacki sprzęt do muzyki, a to wszystko jest po trochu impletowane w telefony.

SE i najlepsza jakość? Wiadomo, że nikt kto wydał sporo kasy na telefon nie powie o nim złego słowa, ale nie przesadzajmy. Ja osobiście SE nie lubię. Albo się zacina, albo się klawiatura zepsuje etc. Samsunga miałem jednego (dawno E250 ^^) i przyznam, że nie mam jakichś przykrych wspomnień (poza tym, że królik przegryzł mi kabel od ładowarki ^^)... Jesli chodzi o Nokie dotykową to lepiej dołóz kasy (jak masz) i kup albo 5800 albo X6. Bardzo dobre telefony. Pozatym niedługo ma wyjść N8 (12 mpx etc)

Równie dobrze jeśli Cię stać to możesz zwrócić uwagę na iPhone 3GS (nie mylić z 3G!), chyba jeden z najlepszych telefonów dotykowych (tutaj dużo się pewno nie zgodzi), szybki, łatwy w obsłudze, baaaardzo dużo aplikacji, aparat jak to aparat, nigdy nie dorówna normalnemu.

P.S. Ja radzę poczekac... W końcu niedługo wychodzi Nokia N8 i iPhone 4G (lub iPhone HD, niewiem jak się będzie w końcu nazywa)

Modna sygnatura.

Opublikowano

hehe dzieki za rady wszystkim, ale UP. Ten telefon bedzie kosztowal tyle ze hohohoh.

Sam posiadam SE k550i, jestem zadowolony, aczkolwiek wole dotykowy ( nowa era dotyku xddd).

Opublikowano

Jezu , chłopak chciałby kupić sobie dotykowy , a wy offtopujecie.

Nokia , imho. Przetrwa tysiąc lat ^^

lolheadz.png
Admin Cienia
Opublikowano

Ja bym brał pierwsze. Mam jednego samsunga od 3 lat i ma tylko uszkodzenia fizyczne bo spadł dziesiątki razy na beton, nokia się już przejadła a wersja samsunga - avila to porażka. Kumpel kupił i żałuje.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na aparacie, to bierz Nokię.

Bije łeb na szyje nawet większość cyfrówek, niby tylko 2mega ale zdjęcia robi jak dobra 11-stka : ooo

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

@UP pamiętaj że to 11 mega pixeli to tylko rozdzielczość więc czemu tel nie miał by lepszych robić ? :)

: P

300 POST - 3 czerwca 2010, 21.58

\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...