Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zbliża się rok szkolny, więc muszę mieć środek lokomocji aby dojeżdzać do szkoły ;)

Planuję kupić rower, mam do wydania ~750zł

Nie za bardzo nie orientuję się na rynku rowerów, na allegro znalazłem:

http://www.allegro.pl/item424730702_rower_...ka_beto_20.html

Proszę o rady, porady ;]

W tą sobotę kupuję rower, więc liczy się czas ;)

Greetings,

Lord Makin ^^

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Skoro to tylko pojazd do szkoły itd. (żaden wyczynowy itp.) to polecam zwykły rower górski tańszy bo skoro jeździsz tylko w nie dalekie miejsca to po co ci rower za 7 stów jak możesz kupić za 5 stów i kupić coś jeszcze.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

To ma być rower pośredni i do szkoły i gdzieś jeszcze ;p A z tego co słyszałem Merida to sprawdzona marka, więc nie wiem

EXPmIpC.gif

Opublikowano

1: Dobry rower do jazdy nie powinien mieć za dużo udziwnień jak Tylni amortyzator , jakieś cudacznie powyginane ramy etc... Po roku cz 2 wygląda on strasznie, wszystko zaczyna skrzypieć etc.

2: Jeśli potrzebujesz rower do jazdy głównie po ulicach i mieście, to kup rower Trekkingowy.

3: Jeżeli interesuję cię rower MTB (tzn Górski) to zwróć uwagę na 2 rzeczy! - żadnych udziwnień (tak jak pisałem wyżej! To ma być do jazdy a nie "zjazdów"). - jak najmniejsza waga. - Aluminiowa kierownica we stalowa. - Wyposażenie najlepiej shimano. - Zwykłe hamulce są mniej awaryjne i łatwiej je regulować niż tarczowe, ale to już zależy od własnych upodobań.- Przedni amortyzator musi koniecznie być olejowy bądź Powietrzny(sprężyny już dawno poszły w niepamięć , ponadto mijają się z celem.

Zobacz Ten <=====

Opublikowano

Ja właśnie chcę rower jak MTB, właśnie ten co napisałem w 1st poście, prosta rama, aluminium, itd.

Dlatego wybrałem Meride, ten co podałeś up@ też jest fajny, a do tego tańszy... nie wiem na czym jest różnica, choć ja wołałbym większą ramę 21'

Możesz mi to wytłumaczyć?

No i jaka to wielkość 21' ramy? Bo nie do końca wiem ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mogę ci powiedzieć że Po między rama o rozmiarach 19 a 21 jest mała różnica:) Zwłaszcza w rowerach MTB. Inaczej jest z rowerami trekkingowymi i Szosowymi:) W twoim przypadku zwróć większą uwagę na sprzęt , bo zawsze możesz sobie doregulować siodełko i kierownicę:)

Opublikowano

Ja ci polecam Meride. Chociaż sam mam duala to poleciłbym ci bardziej twój wybór. Lepiej kupić droższy niz potem na gwarancje dawać :)

Opublikowano

Kupię chyba tą Meridę, tylko przeraża mnie fakt, że dostanę rower do złożenia ( rama, kierownica, pedały i koła)

No i musi być regulowany, ile to może kosztować?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

w serwisie bedzie to kosztowalo ok. 50zl ... Przynajmniej u Mareczqa ^^ ,a wg. skladanie roweru to sama przyjemnosc ;D

Opublikowano
:D ja mam 20 letnią kolarke, w ktorej przez cały jej zywot był wymieniany tylko łancuch :D

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ok już mniejsza...;p Zamówiłem rowerek w piątek, w piątek też o dziwo poszedł, dziś dostałem ok. 15 kurierem DHL ;] W 2 h skręcony i wyregulowany, jednym słowem zarąbisty..;D Aż się chce jeździć ...;p

EXPmIpC.gif