Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebne Klasyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuje starych polskich rapowych kawałków, coś w stylu: paktofonika, fenomen

Tylko bym prosił bez żadnej firmy czy innego hemp gru

Za wszystko co mi się spodoba dam +,- albo 5 debilnych gffiastek (czy co tam chcecie)

Opublikowano

macca squad, o.s.t.r, chada, eldo, pih, wwo, waco ,peel motyff, kaliber, pokahontaz, pijani powietrzem osatnio tez slucham ^^ Wypisalem te tylko, ktore mi do glowy przyszly ;) Moze cos sie spodoba

Opublikowano

Z klasyków mogę ci polecić:

Kaliber 44

Warszawski deszcz

52 Dębiec,

Peja

Łona

Abradab

Fokus

Karamba

Liroy

Nagły atak spawacza

Pokahontaz

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano

Skoro słuchałeś Paktofoniki to pewnie znasz Kaliber44 i Pokahontaz ... Klasyki polskiego hip-hopu. Te najlepsze ;]

K44 na początku może Ci nie podpasować (jeżeli go jeszcze nie znasz) ale po wsłuchaniu się w teksty i poczucie o co w tej muzie chodzi słucha się bardzo przyjemnie :]

Na start - "Baku Baku squad"

Jak koledzy wyżej wymienili , Pezet może być - ale nie jest on klasykiem :P

lolheadz.png
Opublikowano

K44 - baku baku to jest squad, Bierz moj miecz, Do boju zakon marii, Dziedzina, Gruby czarny kot, Ja jade, Ja sie wcale nie chwale, Konfrontacje, Masz albo myslisz o nich, Miedzymiastowa, Moja obawa, Nasze mozgi wypelnione sa maria, Normalnie o tej porze, Plus i minus, Psychodela, To czyni mnie innym od was wszystkich, Uslysz moj glos, Wiecej szmalu 2, Psychoza,

Pfk - CD kinematografii, Dla pewnego swego, Jestem bogiem, Nie ma mnie dla nikogo, Nowiny, Powierzchnie tnace, Rob co chcesz, Stalo sie, Wielkie dzieki, Na mocy paktu, Priorytety, W peunej gotowosci, Az strach pomyslec, Chwile ulotne, Dejot rusza czarne puyty, Gdyby, Ja to ja, Mechaniczna pomarancza, Tak jak telewizor

Pijani Powietrzem - Porywacze zapalniczek, Mysle i nic, Latajacy holender

Pokahontaz - Za szybcy sie wsciekli, Wstrzas dla mas, Nie1

Fokus - Smsy, Czas 2, Desperados, Esperanto, Fiesta, Glosniej, Hadouken, Klaskaj, Lista, Magnes, Nie legale, Powtarzam sie, Super saiyan, Wiesz jak jest, Sound killers, Nie daj sie, Za mikrofonami, Ciąg Dalszy feat. Fokus. Śliwka TuiTam - Dnoceanu

Na koniec cos odemnie malo osob ich zna ale dobre kawalki maja sprawdz :D

Suma Styli - Swiat nie dla nas, Pierdole taki rap, Miliardy, Projekt monster

@EDIT

Masz jeszcze pare kawalkow z nowej plyty Rahim'a to nie klasyk ale moze ci sie spodoba dla mnie dobre :P - Darkside, Dinozaury, Fejm, Sekunda, mów