Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki serwer zyska popularność wśród graczy?

Vindow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No, planuję otworzyć (kolejny) serwer survival + gildie, coś w rodzaju easyhc z małym dropem, ewentualnie można by jeszcze dać graczom chronione terytorium w wyznaczonym przez nich miejscu. Niby wszystko jest już zaplanowane, tylko to grubsza inwestycja, bo na hosting wybulę 80 zł miesięcznie, budżet na reklamę u YouTuberów ok 20 zł i jakaś reklama typu Mclista za 3 dychy. Dam sobie rękę uciąć, że pojawią się jeszcze dodatkowe koszty za domenę, która zaraz wygaśnie. Problem w tym, że nie zamierzam wydawać 200 zł na serwer, na którego wejdzie kilka osób, pragnę zrobić coś większego, a zauważyłem, że EasyHC z megadropem i adminem za darmo cieszą się obrzydliwą popularnością. Pytam Was o zdanie - czy easyhc z mini dropem może przyciągnąć większe ilości graczy?

Pytam się głównie dlatego, że od roku nie prowadziłem własnego serwera. Nie wiem jak wygląda teraz sytuacja na rynku serwerów.

Z góry dzięki! Daję plusy.

Opublikowano

Takich serwerów jest multum, ale survival z małym dropem może będzie OK, zobaczymy. Zależy też czy nie będzie lagów na serwerze, dajmy taki przykład: Ktoś się klepie, a nagle lag, wyrzuca wszystkich graczy i każdy kto był podczas walki nie ma już itemków. A i jeszcze będziesz musiał zapłacić za napisanie pluginów (o ile sam nie umiesz ich pisać xD), bo robienie sklejki się nie opłaca. Kolejna sprawa to Cheaterzy, nwm jak z tym, ale bez paczki na serwer będzie cheatowała połowa graczy ;)

PS: Nie rób serwerka na hostingu, np. enderchest.pl czy innych gunfach, kup vps na ovh.pl albo lvlup.pro :)

Opublikowano

Napisałem autorski plugin anty-cheat, a 20 GB ramu nie powinno sprawiać kłopotu.

Dzięki za wypowiedź

Opublikowano

Witam jezeli chodzi ktory tryb jest najpopularniejszy to wedlug mnie jest to easyhc lecz nie polecam ich robic bo ich jest tyle ze nie rozkrecisz go ( chyba ze kupisz dobra reklame). Ja polecam zrobic serwer MediumHard ( nie za latwy nie za trudny ), co do hostingu to polecam enderchest ( oferta porfessional, min. 5gb ramu )

najlepiej to z ovh / corevps zakupic maszyne ale to juz wiecej roboty

Opublikowano

@UP dokładnie, zamierzam zakupić hosting w Enderchest.

EasyHC z małym dropem będzie najwłaściwszym rozwiązaniem. Dzięki wszystkim za wypowiedzi

Opublikowano

Witam jezeli chodzi ktory tryb jest najpopularniejszy to wedlug mnie jest to easyhc lecz nie polecam ich robic bo ich jest tyle ze nie rozkrecisz go ( chyba ze kupisz dobra reklame). Ja polecam zrobic serwer MediumHard ( nie za latwy nie za trudny ), co do hostingu to polecam enderchest ( oferta porfessional, min. 5gb ramu )

Witam jezeli chodzi ktory tryb jest najpopularniejszy to wedlug mnie jest to easyhc lecz nie polecam ich robic bo ich jest tyle ze nie rozkrecisz go ( chyba ze kupisz dobra reklame). Ja polecam zrobic serwer MediumHard ( nie za latwy nie za trudny ), co do hostingu to polecam enderchest ( oferta porfessional, min. 5gb ramu) a najlepiej to z ovh / corevps zakupic maszyne ale to juz wiecej roboty

Ale nic nie zastąpi dedyka, na enderchest gdy jakiś jakiś jeden serwer ma lagi to reszta też je ma, bo kilka serwerów ciągnie na tej samej maszynie. :P

Opublikowano

Wiesz wiadomo ze dedyk lepszy ale i duzo drozszy

Witam jezeli chodzi ktory tryb jest najpopularniejszy to wedlug mnie jest to easyhc lecz nie polecam ich robic bo ich jest tyle ze nie rozkrecisz go ( chyba ze kupisz dobra reklame). Ja polecam zrobic serwer MediumHard ( nie za latwy nie za trudny ), co do hostingu to polecam enderchest ( oferta porfessional, min. 5gb ramu) a najlepiej to z ovh / corevps zakupic maszyne ale to juz wiecej roboty

Ale nic nie zastąpi dedyka, na enderchest gdy jakiś jakiś jeden serwer ma lagi to reszta też je ma, bo kilka serwerów ciągnie na tej samej maszynie. :P
Opublikowano

@Deall3r

Lagi były i zawsze będą, nawet na dedyku, często są one wywołane połączeniem internetowym bądź sprzętem użytkownika, bardzo rzadko jest to wina serwera.

Opublikowano

Zbierz jakąś sensowną ekipę, i wystarczy że zbierzecie od siebie pieniądze na konkretną maszynę, np. na OVH - dobre zabezpieczenia, nie tak jak na Enderchest czy innych hostingach.

Jeśli chcesz przetestować pluginy czy dadzą radę, wpuścić boty na test. To napisz np. do OVH - że chciałbyś przetestować ich usługi przed kupnem, chyba że jesteś ryzykantem, ale problemu z OVH nie powinno być, jest to topowa firma oferująca dedyki/vps'y.

Opublikowano

@UP może to i lepszy (droższy) pomysł, tylko się poduczę w tych klockach.

Dzięki wszystkim można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...