Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da rade zapisać rangi na serwerze i kanały?

dami589

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie muszę zrobić przeinstalować serwer ale nie chcę stracić tego co aktualnie zrobiłem czyli rangi i kanały czy da się je zapisać. Bądź inne pytanie czy da rade zformatować rangi żeby przywrócić ASQ? Usunąłem rangę asq bo chciałem dodać do niej ikonkę i konto serveradmin które dostałem razem z tokenem podczas pierwszej instalacji serwera nie ma wystarczających pozwoleń a potrzebuje konto asq do paru rzeczy. I nie wiem co mam robić a nie chciałbym wszystkiego robić znów od zera.

Specjalista
Opublikowano

89dhiJ.jpg

Zrób 'snapshot'. Pobierz yatqe zaloguj sie na serwer. Tylko musisz stworzyć sobie konto query bo ASQ nie masz... Zrób tego snapshota, czyli kopie rang i kanałów w specjalnym pliku. Przeinstaluj sobie serwer i potem wgraj tego snapa klikając na 'restore'. Będziesz musiał podac sciezke do pliku i po restarcie serwera rangi wracaja. Rangi query nie wchodzą w snapa także będziesz miał ja normalnie potem.

Jak są pytania to pisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...