Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grawitacją (znikające bloki)

adex123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem , otóż na moim serwerze coś się popsuło i niestety grawitacja nie działa na bloki , np jak się położy kowadło,piasek czy żwir to bloki tak jakby znikają , ale są cały czas w tamtym miejscu gdzie się je położyło , nie wiem od czego to się dzieje , ma ktoś jakiś pomysł?

Zależy mi na tym żeby to jak najszybciej naprawić , będe wdzięczny za każdą sugestie z góry dzięki

PS: Jeśli np położę blok na który działa grawitacja na innym bloku , tak żeby nie spadał to blok nie znika. (To samo jest w przypadku pistonów nie chcą wgl działać)

Gość dominik148
Opublikowano

Wpisz komendę /stoplag -c  i sprawdź czy działa :)

Opublikowano

Wpisz komendę /stoplag -c  i sprawdź czy działa :)

Niestety to nie pomogło , resetowałem nawet serwer... :( Dalej nic.. Jeszcze jakieś pomysły? 

Opublikowano

Daj listę pluginów.

Custom commands, vault , permissionsex,world edit, world guard, frame protect, essentials, azrank , essentialschat, essentialsspawn , authme

(narazie nie ma tego dużo, ponieważ serwer jest w budowie)

Nie masz przypadkiem w tym miejscu nałożonej flagi z worldguarda?

Region: __global__ (type = global , priority = 0)

Flags: build: deny ,  tnt: deny , use: deny

Owners: (none)

Members ( None)

Bounds: (0,0,0) -> (0,0,0)

Opublikowano

Hmm, usuń chwilowo WorldGuard i sprawdź.

Bingo! Jak wywaliłem world guarda to wszystko działa poprawnie.. ale jakby go tak naprawić nie usuwając cuboidów??

Gość dominik148
Opublikowano

Hmm, usuń chwilowo WorldGuard i sprawdź.

Bingo! Jak wywaliłem world guarda to wszystko działa poprawnie.. ale jakby go tak naprawić nie usuwając cuboidów??

Pobierz od nowa WorldGuard'a z strony bukkit.org i zrób cuboidy od nowa bo widocznie coś w nich masz zwalone :)

Opublikowano

Możesz usunąć konkretny region z pliku regions.yml (nie jestem pewien co do nazwy) i stworzyć go od nowa. Pewnie wina jakiejś flagi tak jak wspomniano wyżej.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...