Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox One S czy PS4?

freshxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, mam dylemat, nie chodzi mi o gówno burze że to lepsze bo to lepsze. Głównie na konsoli chcem grać w gry wyścigowe no i tam jakieś gta 5, ew. fifa ;) sam myślałem że XONE bd dla mnie lepsze bo forza itd ale nie wiem czy dla jednej gry iść pod XONE, a może PS4? Dlaczego? jeśli ma ktoś pisać bo lepsze to dziękuję oczekuję konkretnej rzetelnej opinii.

PS.

jak macie jakieś fajne zestawy piszcie :) lub napiszcie czy warto poczekac do swiat, moze wejda lepsze promocje bo nie stoje w konsolach i nie wiem jak to z nimi jest :D

PS 2. To będzie moja 1 konsola ;) wczesniej gralem na pc ale zrezygnowalem z niego i stwierdzilem ze przeniose sie na konsole bo do dyspozycji mam jakies 1,5k a wole sie polozyc wieczorem i popykac w jakies gierki na 42' ;) mam skrzywiony kreglosup i nie chce za duzo siedziec to tez ta przyczyna zrezygnowania z pc ;)

mam nadzieje ze mi doradzicie dobrze:)

Opublikowano

Zasadnicza różnica - exclusive'y. Zobacz sobie jakie gry ma XBOX, a jakie PS4. Dzięki temu zdecydujesz.

XONE widziałem ostatnio za 900 złotych razem z paroma grami, więc cena jak najbardziej ok. Trzeba tylko szukać promocji.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Też jestem zdania, że kluczowe są tytuły ekskluzywne. Z drugiej strony takich tytułów i tak jest mało w porównaniu do poprzednich modeli konsol.

Napisałeś, że lubisz gry wyścigowe, na obie konsole takie znajdziesz. W tej chwili jeśli mowa o tytułach ekskluzywnych, to do wyboru masz albo Forze(X) albo DriveClub(PS), prawdopodobnie o ile nic się znowu nie opóźni, to w przyszłym roku zadebiutuje nowa odsłona Gran Turismo na PlayStation 4. Dla mnie najlepsza seria wyścigowa od wielu lat.

Popytaj wśród znajomych jakie mają konsole, chyba lepiej sobie pograć z kimś kogo znasz niż ciągle z jakimiś randomami.

Nadal twierdzę, że Xbox to typowy social napchany zbędnymi duperalami, które i tak w większości nie działają na terenie naszego kraju. Sony zawsze stawia na graczy.

Na temat promocji się nie wypowiem, wróżką nie jestem, ale pewnie na święta lub tuż po nich jakieś się znajdą.

819531478353821175209.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Napisales, ze dla jednej gry dla xone, a dla ps4 to dla jakich gier bys chcial? Poki co to glownie tam remastery widze i moze uncharted, nawet nowe LBP mi sie nie podobalo za bardzo, juz nie taki fajny ten gameplay. Mysle iz napisz sobie liste gier, exow ktore chcialbys ograc (koniecznie) i porownaj, chociaz tak na prawde z obu konsol pewnie bedziesz zadowolony chociaz moze Ci brakowac forzy, zwlaszcza horizon, gran turismo to jednak nie to samo, nawet bardzo sie rozni od motorsport (chociaz imo obie to juz praktycznie symulacje, tyle ze mozna wlaczyc ulatwiacze) drive clube nie ma takiego podejscia do gigantow. 

steam: /awesomeplayer1337

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...