Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleport na parkourze

BrutalCompany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem właścicielem serwera Skyblock, gdzie mam mapkę parkourową. Chciabym, by gracz, który spadnie na parkourze był teleportowany na początek. Próbowałem pluginu Parkour Maker, ale wywalał mi błędy, więc go usunąłem. Nie zależy mi na żadnych innych opcjach typu komunikaty, że ktoś jest na parkourze, czy nagrody za ukończenie, bo to mam ogarnięte. Zależy mi tylko na tym, by gracz po spadku był teleportowany na początek (najlepiej na /warp parkour, czyli lobby). Słyszałem, że da się to zrobić World Guardem, ale nie mam pojęcia jak. 

+ Jak zabronić używanie (rzucanie flagą potion-splash, a picie?) potek i usunąć wszystkie efekty (z potek i beaconów) z gracza po teleporcie na parkour?

Opublikowano

Najłatwiej zrobić takie coś z Multiverse Core + Multiverse Portals.

Wyznaczasz miejsce na dole przy pomocy wanda z world edita i później piszesz /mvp create <nazwaportalu> a później wyznaczasz miejsce startu parkoura i piszesz /mvp create <nazwaportali> p:<nazwa poprzedniego portalu>

Co do tych potek, to pewnie w skrypcie dałoby rade to napisać.

bjk8v7f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...