Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Poszukuje VPS głównie pod server TS3

xYahiko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, poszukuje jakiegoś zaufanego vps'a, gdzie mogę postawić serwer TS, pewnie z licencją 512 chociaż nie obstawiałbym więcej niż 100 ludzi na nim. Głównie chodzi mi, żeby nie był za drogi, a transfer miesięczny odpowiedni do ilości użytkowników na nim. Dodatkowo zainstalowałbym na nim jakiś serwer do terrarri ale to na jakieś 5 slotów, jeśli byłaby możliwość ^^

Specjalista
Opublikowano

Ja spróbowałbym z lvlup.pro. Oczywiścię mówię tutaj o ofercie KVM. Oferta z 2 GB powinno wystrczyć. Nie wiem ile biorą takie serwery terrari ale podejrzewam, że nie za wiele. Czyli tak jak mowię na początek 2GB jesli będzie mało to zwiększyć ofertę do 4GB.

Opublikowano

Ja także polecam wziąć ofertę z hostingu lvlup.pro. Pamiętaj także o wirtualizacji kvm. Z tego co wiem to lvlup korzysta z usług ovh z ochroną game, wiec problemów z ochroną nie powinno być.

Opublikowano

Ja spróbowałbym z lvlup.pro. Oczywiścię mówię tutaj o ofercie KVM. Oferta z 2 GB powinno wystrczyć. Nie wiem ile biorą takie serwery terrari ale podejrzewam, że nie za wiele. Czyli tak jak mowię na początek 2GB jesli będzie mało to zwiększyć ofertę do 4GB.

LVLUP.pro jest działalnością jednoosobową, która faktycznie posiada ochronę GAME z oferty soyoustart.

W razie awarii serwera dedykowanego musicie czekać na odpowiedź supportu z lvlup.pro, a lvlup pro jest uzależnione od soyoustart.

Trzeba tutaj podkreślić, że sys jest uzależniony od OVH i to ovh wymienia wadliwy sprzęt lub coś.

Polecam : 

https://www.dedishops.com/vps-games-antiddos

7612114796533941538391.png

Opublikowano

Michał ma bezpośrednio od OVH a nie od SYS'a :)

Mało wiesz chłopcze, Dedishops bierze od SYS'a hehe.

KVM powinno wystarczyć, jeśli masz więcej funduszy polecam Hosteam.

Opublikowano

Michał ma bezpośrednio od OVH a nie od SYS'a :)

Mało wiesz chłopcze, Dedishops bierze od SYS'a hehe.

KVM powinno wystarczyć, jeśli masz więcej funduszy polecam Hosteam.

Zobacz pierw ofertę, a nie nabijasz posty chłopczyku.

Dedishops

SoYouStart nie oferuję takiego procesora.

Mémoire vive : 2 Go
Espace disque : 5 Go SSD
Processeur : 1x 4.4+ GHz i7-6700K OC
Bande passante : 100 Mbits/s

LVLUP

2yj4pWf.jpg

Opublikowano

Jeżeli szukasz serwera VPS tylko pod TS3 to polecam ci VOICE VPS'a w hostingu MultiGaming.pl.

Tani serwer, sam posiadam takowy w ich hostingu i jestem bardzo zadowolony.

Support odpowiada naprawdę szybko, szczególnie podczas awarii, które zdarzają się naprawdę bardzo rzadko, ostatni mój problem przy VPS'ie był w grudniu 2015. 

Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej firmy.

Taki Voice VPS kosztuje u nich zaledwie 20zł, a jesteś objęty naprawdę super opieką z ich strony.

Gorąco polecam.

Opublikowano

a tak dopytam, bo w sumie powiedziałem o tym serwie do terrarki, a na lvlup.pro KVM 2GB opłaca się np zrobić ts + stronka(tj. apache+mysql) czy to lepiej kupic sobie oddzielnie hosting od tego? :p

Opublikowano

a tak dopytam, bo w sumie powiedziałem o tym serwie do terrarki, a na lvlup.pro KVM 2GB opłaca się np zrobić ts + stronka(tj. apache+mysql) czy to lepiej kupic sobie oddzielnie hosting od tego? :p

strona na zwykłym hostingu + cloudflare | ts3 na vps 

Specjalista
Opublikowano

Lepiej kupić osobno. Hosting WWW można kupić już za 15zł rocznie w bardzo fajnej ofercie. Każdy atak na stronę może wpłynąć również na działanie serwera czego raczej każdy chce uniknąć.

Opublikowano

a jeszcze tak się dopytam xD Czy mogę np. zrobić na virtualboxie server postawić itp a potem tylko przekopiować pliki odpowiedzialne, np. za grupy/kanaly gotowe? Jeśli tak to też jakie są to pliki? :D

Opublikowano

a jeszcze tak się dopytam xD Czy mogę np. zrobić na virtualboxie server postawić itp a potem tylko przekopiować pliki odpowiedzialne, np. za grupy/kanaly gotowe? Jeśli tak to też jakie są to pliki? :D

ts3server.sqlitedb i folder files

Opublikowano

ts3server.sqlitedb i folder files

dla pewności, tam nigdzie nie zapisuje się ip obecnej maszyny czy coś, żeby przeszkodziło w kopiowaniu danych?

Specjalista
Opublikowano

Możesz swobodnie przenosić te pliki. Serwer TeamSpeak nigdzie nie zapisuje ip maszyny. Możesz przenieść wszystkie pliki z serwera i nie będzie problemu  z tym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

VPS z OVH daje rade :) Osobiście mogę polecić chodź słyszałem o dosyć trudnym kontaktem z supportem ale jeżeli chodzi o jakość oferowanych usług to mogę w 100% polecić. 

ts3.uhomera.eu | Polski serwer TeamSpeak3 !

Website: http://www.uhomera.eu

IP: ts3.uhomera.eu

Specjalista
Opublikowano

VPS z OVH daje rade :) Osobiście mogę polecić chodź słyszałem o dosyć trudnym kontaktem z supportem ale jeżeli chodzi o jakość oferowanych usług to mogę w 100% polecić. 

Faktycznie trochę ciężki jest kontakt. Raz próbowałem przez dwa dni się do nich dodzwonić bezskutecznie. Wysłałem również zgłoszenie przez panel i po 4 dniach problem został naprawiony, ale w żadne sposób nie zostałem o tym poinformowany. Aczkolwiek w ich wypadku kontakt z supportem nie powinien być potrzebny, gdyż usługi są na dobrym poziomie. Nie ma co brać tego pod uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...