Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odszumić dźwięk? Problem z poradnikiem

PopKillerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napiszesz, co ci nie działa, to może ktoś ci pomoże. Co ci nie działa? Instalacja, bo nie masz dostępu do hasła administratora? Nie działa ci odszumianie? Nie instaluje ci się program?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Żaden program nie poprawi ci dźwięku z mikrofonu jak masz gównianej jakości. 

W pytaniu co robisz, co nie działa chodzi o sposób połączenia mikrofonu i jaki masz ten mikrofon, widocznie nie robisz dokładnie jak na filmie albo coś źle robisz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale co ty chcesz usuwać w nagraniu skoro masz dobry mikrofon ? Nagraj i dopiero przy montażu  poprawiaj BARWĘ dźwięku a nie szumy.  Szumią tylko złej jakości mikrofony. 

Naucz sie odpowiednio opisywać to co chcesz zrobić. Skoro uważasz że mikrofon szumi to najwidoczniej masz za mocne wzmocnienie i zbiera wszystkie szumy tła przy okazji wzmacniając je na karcie.  Wystarczy dostosować jego wzmocnienie i  nie załączać automatyki. 

W sumie to nie jest pokazane odszumowanie tylko poprawa dynamiki szumów, a to całkiem co innego.  

Nadal uważam że to co chcesz robić robisz źle nawet na podstawie filmu. Ktoś musi już mieć skonfigurowany program a tobie widocznie brakuje jakiśustawień wejścia wyjścia. 

Opublikowano

Pojęcia nikt nie ma jak ustawiłeś program, jak ustawiasz mikser systemowy, jak masz skonfigurowaną kartę dźwiękowa itp.   By w czymkolwiek pomóc to raczej trzeba mieć identyczny sprzęt i oprogramowanie co masz tak samo ustawione

Zresztą jedyne co napisałeś to że NIE DZIAŁA a nie dokładnie co nie działa. 

Opublikowano

Tam gdzie wchodzisz głosniki -> urządzenia do nagrywania - to tam powinno być taki virutal audio cable no i jest ale nie świeci się na zielono że działa, tak jak mikrofon

@Ktosiu

Opublikowano

Tak jak napisałem, źle masz skonfigurowany albo zainstalowany program virutal audio cable

Opublikowano

Tak jak napisałem, źle masz skonfigurowany albo zainstalowany program virutal audio cable

@Ktosiu ile razy mam tłumaczyć że mam dokładnie to samo co na filmie? Robiłem po kolei jak on i tego programu nie trzeba jakoś zbytnio ustawiać...

Opublikowano

Nie masz

Tam gdzie wchodzisz głosniki -> urządzenia do nagrywania - to tam powinno być taki virutal audio cable no i jest ale nie świeci się na zielono że działa, tak jak mikrofon

Nie masz to samo co na filmie skoro piszesz jak byk : NIE DZIAŁA ! Jak byś miał dokładnie to samo co na filmie to by działało. 

Robiłeś ale CO NIE DZIAŁA jak zrobiłeś tak samo ?   Ty chyba nie rozumiesz że  problem jest tylko gdzieś w ustawieniach i sam nawet nie potrafisz określić w którym miejscu masz złe, tym bardziej ja nie mam kompletnie pojęcia w którym miejscu masz problem, czy w systemie, czy w samym programie czy nawet w mikserze.

Znajdziesz problem i zmienisz pewnie tylko jedno ustawienie to będzie działało.  

Opublikowano

Przecież wyraźnie ci napisałem że TO TY MASZ PROBLEM SWOJEJ KONFIGURACJI DŹWIĘKU a nie program. Program działa jak należy. 

Jak naprawisz czy zmienisz odpowiednio ustawienia będziesz może  mógł użyć programu.

Opublikowano

Przecież wyraźnie ci napisałem że TO TY MASZ PROBLEM SWOJEJ KONFIGURACJI DŹWIĘKU a nie program. Program działa jak należy. 

Jak naprawisz czy zmienisz odpowiednio ustawienia będziesz może  mógł użyć programu.

Skoro mam coś źle to zamiast nabijać sobie posty to pomóż mi może? @Ktosiu

Opublikowano

Ale w czym ?? Napisałem wcześniej ze sam masz sobie skonfigurować i ustawiać czyli sam sobie sprawdzać różne wersje ustawienia dźwięku bo nikt tego nie zrobi za ciebie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...