Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SinusBot - odtwarzanie playlisty i wysyłanie pw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

1. Czy jest możliwość odtwarzania playlisty z youtube przez sinusbota? Mam youtube-dl i mogę odtwarzać utwory z yt, ale playlisty nie działają, a słyszałem, że się da.

2. Druga sprawa to playlisty w mojej muzyce, czy da się je odtworzyć za pomocą komendy tak jak pojedyncze utwory, które mam w bibliotece czy np. radio po ustawionym tytule tak jak mam ustawione np. !play eska.

3. Ostatni problem to wysyłanie wiadomości do użytkowników, którzy wejdą na kanał. Ustawiłem, żeby każdy mógł sterować botem i teraz chcę, żeby przy wejściu na kanał każdy dostał wiadomość, w której wypiszę listę komend. Próbowałem dodatków FirstJoinMessage i JoinMsg, ale po wpisaniu wiadomości i ustawieniu kanału nie działa. Próbowałem restartować bota itp. Zna ktoś jakiś sprawdzony sposób na to? Ewentualnie jakiś inny sposób, żeby ludzie wchodzący na kanał dostawali listę komend do sterowania botem.

Próbowałem szukać rozwiązań na forum i google, ale nic działającego nie znalazłem, więc pytam tutaj. Z góry dzięki :)

Opublikowano

1. W najnowszej wersji jest taka możliwość tworzysz playlistę i wklejasz tam link z playlisty yt w URL  [show advanced options]

2. !playlist {Nazwa Playlisty}

3. Mogę ci podesłać skrypt gdy ktoś napisze do bota przykładowo "!komendy" bot odeśle mu listę.

Opublikowano

Wszystko ogarnięte oprócz tych wiadomości. Chciałbym, żeby każdy dostawał listę komend po wpisaniu !komendy albo po wejściu na dany kanał po prostu. FirstJoinMessage wysyła tylko przy pierwszym wejściu na kanał danego użytkownika. 

Opublikowano

Takie coś nie działa tak jak bym chciał. Ściągnąłem script Keyword Message, który działa. Odsyła wiadomość po wysłaniu mu komendy tak jak chciałem.

Wyglada to tak:

key: output

I ja to zastąpiłem swoim keyem, czyli "!komendy" i output, czyli lista tych komend.

Problem jest taki, że nie wysyła kolejnych wierszy, tylko ten bezpośrednio po "key:". Po prostu to co jest za Enterem nie jest przyjmowane, nie wiem jak zrobić tą listę, skoro nie mogę przejść do następnego wiersza, bo nie wyświetla nic od nowego wiersza. Dodaję opis, może ktoś ma pomysł jak to zrobić.

Przykładowo

!komendy:1

2

3

4

Gdy napiszę do bota "!komendy" to wysyła mi tylko "1"...

http://screenshot.sh/m3EVnYYcvsrn7

Opublikowano

Nie działa w ten sposób, próbowałem też <br> na różne sposoby i też nie działa. Dalej szukam jakiegoś dobrego skryptu, który odeśle wiadomość po wpisaniu komendy lub po wejściu na kanał.

Opublikowano

Da się tylko tekst w 1 linijce wpisać krótki, a ja potrzebuję wpisać listę :D Najlepiej jakby odsyłało wiadomość na jakąś komendę, ale takie coś też ujdzie. Coś takiego jak FirstJoinMessage tylko zamiast wysyłać przy pierwszym wejściu użytkownika na kanał to żeby wysyłało za każdym razem. Ale dzięki za pomoc i tak :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...