Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki monitor 22 cale z głośnikami?

vesox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Karta graficzna XFX R9 280X - 1000M DD Boost Edition - 3072 MB DDR5 R9-280X-TDFD

Posiada:

1x - DVI-D

1x - DVI-I

2x - Mini DisplayPort

Jeden monitor juz mam jest to dell 22calei jak dobrze pamietam mialem kabel dvi-d podpięty.

Chciałbym dokupić drugi monitor, tak samo z della 22cale ale z glosnikami wbudowanymi.

Znalazlem taki model : Dell S2216H

Teraz mam wielki problem jaki kabel mam dokupic?

Kabel VGA Vivanco 19337? Bedzie pasowal?

Czy jakis ktory bd pasowal do mini display port?

Nie bardzo sie na tym znam a nie chce kupowac cos na szybko zeby nie miec potem dla siebie problemu.

Model ktory podalem wyzej jest na stronie rtveuroagd za 519zl czy znajde jakis lepszy o te 100zl wiecej ?

Prosze o pomoc :)

Opublikowano

Witam serdecznie,

Karta graficzna XFX R9 280X - 1000M DD Boost Edition - 3072 MB DDR5 R9-280X-TDFD

Posiada:

1x - DVI-D

1x - DVI-I

2x - Mini DisplayPort

Jeden monitor juz mam jest to dell 22calei jak dobrze pamietam mialem kabel dvi-d podpięty.

Chciałbym dokupić drugi monitor, tak samo z della 22cale ale z glosnikami wbudowanymi.

Znalazlem taki model : Dell S2216H

Teraz mam wielki problem jaki kabel mam dokupic?

Kabel VGA Vivanco 19337? Bedzie pasowal?

Czy jakis ktory bd pasowal do mini display port?

Nie bardzo sie na tym znam a nie chce kupowac cos na szybko zeby nie miec potem dla siebie problemu.

Model ktory podalem wyzej jest na stronie rtveuroagd za 519zl czy znajde jakis lepszy o te 100zl wiecej ?

Prosze o pomoc :)

Siemka znalazłem coś takiego : http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/dell-s2216h.bhtml

Złącza VGA lub HDMI 

Monitor Full HD 

Lub ten monitorek co znalazłeś 

Z tego co spojrzałem na twoja karte graficzna powinna mieć też wejście HDMI Ale może nie we wszystkich modelach było Pozostaje cio kabel VGA  z przejściówka do karty pod DVi-I . Ale nie jestem jakimś tam znawcą Chce tylko jakoś też pomóc :)

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

To sluchawki ktore nosi streamer Medusa czy ktos wie moze co to za sluchawki dokladnie?

<a href=https://zapodaj.net/fde745cd64557.png.html>slichawki.png</a>

No wlasnie tez tak myślałem, ze pewnie bedzie potrzebna przejściówka na dvi-i , twoj link przejrzałem, wydaje mi sie ze jest najlepszym trafem, szybka przesyłka.

Tylko jak bys mogl pomoc z przejściówka.

EditI:

Przeczytalem również ze ten monitor nie posiada dvi-i :

post-110886-0-62392800-1479211313_thumb.png

Opublikowano

To sluchawki ktore nosi streamer Medusa czy ktos wie moze co to za sluchawki dokladnie?

<a href=https://zapodaj.net/fde745cd64557.png.html>slichawki.png</a>

No wlasnie tez tak myślałem, ze pewnie bedzie potrzebna przejściówka na dvi-i , twoj link przejrzałem, wydaje mi sie ze jest najlepszym trafem, szybka przesyłka.

Tylko jak bys mogl pomoc z przejściówka.

EditI:

Przeczytalem również ze ten monitor nie posiada dvi-i :

Tak wiem niestety Ale masz przejściówkę https://www.morele.net/adapter-av-gembird-adapter-dvi-i-vga-24m-15f-a-dvi-vga-267788/?reviews_page=1&tech_page=1   Sam tak miałem i mam przy starszym  kompie 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Po cholerę kombinujesz, DVI-D na HDMI kosztuje grosze , najwyżej nie będzie głosu przez HDMI, podłączysz go zwykłym kablem. 

Skoro masz HDMI w monitorze to kup DP na HDMI  i po problemie,  nie kombinuj. Kupisz dwa podłączysz oba monitory pod wejścia HDMI albo DVI-D jak masz takie wejście kupisz jedną przejściówkę DP-DVI-D

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jedno wejście DVI-d mam zajęte.

Czyli wystarczy kupić kabel hdmi i po sprawie?

Edit:

Teoretycznie posiadam 

Płyta główna MSI Z97-G43, Intel Z97, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX (Z97-G43)
  • Panel tylny: 2x USB 2.0, 4x USB 3.0, 6x wyjście audio, 1x RJ-45, 1x HDMI, 1x DVI-D, 1x PS/2 (klawiatura/mysz), 1x D-Sub (VGA)

nie będzie w takim razie żadnych problemów, ale głos mi będzie potrzebny ;/

Opublikowano

Nie posiadasz tych wyjść bo masz podłączyć monitor  do grafiki dedykowanej a nie do płyty. No chyba że chcesz jednak podłączyć do działającej integry to też nie będzie z tym problemu poza grami , musisz je uruchamiać na monitorze z dedykowaną kartą 

Przejściówka DP na HDMI albo DP na DVI-D dobierz do wejść w monitorze , najlepiej kup dwie może podepniesz kiedyś i trzeci monitor. 

Podłączanie pod analogowy VGA w monitorach odpuść sobie całkiem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Monitor jutro przychodzi, sprawdzę najpierw ten hdmi zobaczymy jak się sprawdzi. 

Jak coś to jutro dam znać co i jak.

Opublikowano

Przepraszam bardzo za podwójny post:

Kabel hdmi dostałem w zestawie do monitora, teraz gdy chce zainstalować sterownik to wgl nie znajduje mi monitora ;/

obrazek

A potem takie coś się dzieje:

nowy monitor jest podłączony pod hdmi:

a stary jest o tak o przez przejściówkę:

Modele:

Stary po prawej to:

dell P2212H

Nowy po lewej to:

dell S2216H/S2316H

Do tego wyskakuje jakiś komunikat na dole:

Na pulpicie tego nowego komputera wyskakuje komunikat:

"there is no signal coming from your computer. press any key on the keyboard or move  the mouse to wake it up. if there is no display, press the monitor button now to select the  correct input source  on the on-screen-display-menu"

ustawiłem tak jak proszą w screen display menu na hdmi.

Dalej nic.

Co ja mam robić w takim przypadku? Proszę o jak najszybszą pomoc. Jeszcze raz bardzo przepraszam za double post, nie kasujecie :)

Opublikowano

Pytanie czemu stary masz podpięty pod dedykowa grafikę a nowy pod zintegrowana musisz kupic przejściówkę DP -> HDMI Byc może dlatego ci wariuje i nie wyszukuje monitora

Mój komputer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...