Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem klienta gry

`Dosia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Błąd: create no appropriate device znów zaskakuje :/ System windows 10, zakupiony razem z komputerem 2 dni temu. Wszystkie sterowniki aktualne, NIC dosłownie nie pomaga, żadne rozwiązanie... Po przeczytaniu 20 tematów, wpadłem na wypowiedź użytkownika, który mówił, że na Windows 10 nie pogram bo nie jest jeszcze rozwiązany ten problem w tym systemie :/

Druga sprawa, zintegrowana karta graficzna jest jednym słowem "ch*jowa" do wszystkiego, na prawdę? 

Opublikowano

Polecam pobrać starszy sterownik do zintegrowanej karty graficznej w twoim laptopie, być może to pomoże, ale ręki nie daje sobie uciąć.

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=7z4If03LnFE Pierwszy lepszy filmik.

Co do karty zintegrowanej. Na pewno obciąża komputer i gry nie chodzą tak jak powinny. Ogólnie zintegrowana karta jest po to gdy w przypadku padnięcia normalnej można by wejść na komputer i ogarnąć parę spraw. Jeśli chcesz pograć sobie np. w CS czy GTA V na pewno musisz zakupić sobie kartę graficzną. Metin tego nie wymaga (w 2008 roku sam grałem na zintegrowanej).

sygna.png

Opublikowano

@ DioxPro, pisałem, że nic nie pomaga :) Nie jestem idiotą żeby nie sprawdzić przed założeniem tematu KAŻDEJ opcji. No zgadzam się z Tobą, ale czy da radę dokupić do laptopa? ;x

Opublikowano

Miałem to samo tylko że u mnie wystarczyło nie grać na full screen tylko w okienku :)

Pozdrawiam

sygna max 800 x200.

zmniejsza ja. jest w o mnie

Opublikowano

@Up, niestety, mój Windows 10 jest chory na głowę :((

Jaka karta graficzna? Radeon czy coś innego? Posiadam win 10 i w ogóle z takim problemem się nie spotkałem u siebie, jedyne co mnie irytuje to niekompatybilność Gameguard'a z windowsem, co od czasu do czasu doprowadza do BS'ów
Opublikowano

@kakar642, Intel® HD Graphics 5500. Jestem pewny, że to przez win10 bo na drugim kompie z lekko gorszymi parametrami działa bez zarzutów  o.O

Opublikowano

Widze że kolejni "metinczycy" mają ten problem xD 

Ja również od kiedy kupiłem nowy komputer nie moge sobie z tym poradzic (było kombinowanie, format,VB, itp) i licze że ktoś wreszcie znajdzie na to  lekarstwo :(

Opublikowano

Witam. Mam ten sam problem. Windows10, takie same karty itd. Naturalnie nie działa ustawianie trybu zgodności.

Ale żeby było ciekawiej - z dawnej gry airrivals każdy z serwerów ma u mnie spadki FPS. No prawie każdy... Jeden z privów i tylko on działa normalnie o.O.

Pojawiły mi się też błędy typu "Program Chrome przestał działać" czy coś takiego. Ogólnie Windows10 to największa porażka XXI w.

Niech ktoś znajdzie na to rozwiązanie :/

Emeryt GM Draenor

Emeryt GM Kalimdor

Emeryt GM Draenor2

Emeryt Moderator Forum Astium

Emeryt Moderator Forum Death Note

Opublikowano

Pisałem do supportu pewnego priva, i jedyną odpowiedzią która podtrzymuje mnie na duchu było, że może zrobią kiedyś nowego klienta który będzie mi chulał xD

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...