Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 15,6" do 1800 zł

czypogram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy na tym laptopie https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-310-15-80sm00shpb-1023417/ dam rade pograc w cs go na niskich ustawieniach w miare plynna gre? Z gory mowie ze wiem iz stacjonarke za te kwote zlozylbym lepsza ale zalezy mi na laptopie do 1800 zl na ktorym bede mogl pograc w nienajnowsze tytuly a mianowicie cs go bf3 cod ghost na niskich ustawieniach bez przyciec, jezeli ten laptop jest nieodpowiedni to prosilbym o najlepsza opcje do 1800zl jedyne wymagania to matryca +15,6"

Opublikowano

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Co do tego czy taniej to nie bardzo bo ten z morele ma 1 tb a xkom 500gb na xkom jest tez wersja 1 tb ale drozsza niz na morele, dzieki za podanie linkow jak i odpowiedzi ze nic lepszego nie znajde, tez tak myslalem jeszcze bym prosil o glowna odpowiedz czyli czy na niskich ustawieniach uciagnie te gry co wymienilem a najbardziej mi zalezy na cs go wszystko niskie rozdzielczosc hd i czy te 40/60 fps uzyskam

Opublikowano

Możesz mieć lepszego laptopa, ale używanego. Mówię tutaj o serii dla graczy od Lenovo, czyli Y500, Y510, Y580. Są to trzy modele, które za około 2k można spokojnie dostać. Kwestia trafienia okazji, bo często pojawiają się tanio na allegro.

Y500 i Y510 mają podświetlaną klawiaturę i mogą być sprzedawane z dwiema kartami graficznymi (Y500(GT650, GT750 + 3-generacja intela (procesor)); Y510(GT755 + 4-generacja intela).

Y580 nie ma podświetlanej klawiatury i ma jedną kartę graficzną GTX660, oraz 3-generację intela.

Miałem Lenovo Y500 z 2xGT750 + i5-3230M i GTA V na wysokich spokojnie chodziło, z innymi grami też spokojnie dawał radę.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Co do tego czy taniej to nie bardzo bo ten z morele ma 1 tb a xkom 500gb na xkom jest tez wersja 1 tb ale drozsza niz na morele, dzieki za podanie linkow jak i odpowiedzi ze nic lepszego nie znajde, tez tak myslalem jeszcze bym prosil o glowna odpowiedz czyli czy na niskich ustawieniach uciagnie te gry co wymienilem a najbardziej mi zalezy na cs go wszystko niskie rozdzielczosc hd i czy te 40/60 fps uzyska

A potrzebny Ci taki dysk? Ja nawet nie wykorzystuję 200 Gb wiec wolał bym spokojnie 500 GB a 8 gb ram i mieszczę się w 1800 zł.

Tak jak CI pisałem tutaj masz testy grafiki

http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-920MX.156010.0.html

W CS GO pograsz. Inne gry masz w testach.

Opublikowano

Możesz mieć lepszego laptopa, ale używanego. Mówię tutaj o serii dla graczy od Lenovo, czyli Y500, Y510, Y580. Są to trzy modele, które za około 2k można spokojnie dostać. Kwestia trafienia okazji, bo często pojawiają się tanio na allegro.

Y500 i Y510 mają podświetlaną klawiaturę i mogą być sprzedawane z dwiema kartami graficznymi (Y500(GT650, GT750 + 3-generacja intela (procesor)); Y510(GT755 + 4-generacja intela).

Y580 nie ma podświetlanej klawiatury i ma jedną kartę graficzną GTX660, oraz 3-generację intela.

Miałem Lenovo Y500 z 2xGT750 + i5-3230M i GTA V na wysokich spokojnie chodziło, z innymi grami też spokojnie dawał radę.

Uzywane mnie za bardzo nie interesuja, co do gier to tak jak napisalem cs go bf3 i moze cod ghost na niskich bym chcial pograc, tak to wiekszych wymagan nie mam

Opublikowano

Wszystko masz opisane jak na tacy + wrzucone testy wybór jest Twój dla mnie jest prosty

Lenovo Ideapad 310-15 i3-6100U/8GB/500/DVD-RW GF920MX

No wlasnie o tym laptopie mysle tylko w tej wersji kolorystycznej

http://www.x-kom.pl/p/312904-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-310-15-i3-8gb-500-dvd-rw-gf920mx-czerwony.html

I mam pytanie czy jest jakas roznica miedzy laptopem co ty podales a co ja podalem oprocz koloru, cena ta sama podzespoly tez lecz w twoim pisze ze max ram 20gb a w moim 12 maja inna plyte glowna czy pomylka na stronie, i jaki jest sens dawac max 20 lub tez 12 gb skoro z tego co ogladalem mozna zakupic 2/4/8/16/+ gb nie da sie kupic np 12 ani 20 a nie wloze 8 i 4 bo tylko jeden slot jest, i ostatnie juz pytanie co sie stanie jak np. wloze kosc 16gb do tego laptopu co ma max 12 gb, uszkodzi sie, nie uruchomi wgl, a moze bedzie dzialal nieprawidlowo? Z gory dzieki za odp

Opublikowano

Masz zapewne jedna kośc wlutowana a druga wolna i dlatego max 12 gb możesz mieć.
Wkładać do takiego laptopa więcej jak 8 gb nie ma sensu, ogolnie nie wykorzystasz tego

Lenovo Ideapad 310-15 i3/8GB/500/DVD-RW GF920MX czerwony
Jest spoko kolor gdyż nie jest tak mocno narzucony ten czerwony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...