Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPSami na Metin2.pl

NotFrozeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z FPS'ami w metinie na PL. Rodzielczość 1920x1080 a fpsów 40-50 a gdy wejde w jakas grupke mobów to już nawet do 30 potrafi spaść. Nie wiem o co chodzi, moze nie mam najmocniejszego sprzetu, ale zeby z metinem sobie tak nie radziło?

Intel Core i5-3450 3.10 GHz, Ram 8gb, geforce gt 630 2gb, tak grafika słaba, ale żeby z metinem sobie nie radziła? Nie wierze, musi byc jakis glebszy problem.

Opublikowano

Po prostu gra jest słabo zoptymalizowana i nię będziesz nigdy mieć stałych fpsów. Możesz w dxtory ustawić sobie limit fps , ale nie wiem czy to pomoże.

Opublikowano

Po prostu gra jest słabo zoptymalizowana i nię będziesz nigdy mieć stałych fpsów. Możesz w dxtory ustawić sobie limit fps , ale nie wiem czy to pomoże.

No ale tu chodzi nie o stałe fpsy tylko w ogóle o fps'y na 1920x108. Jest ich 40 czasami nawet mniej, komputer nie najlepszy, ale co jak co, metin2 powinien bez zarzutu działac nawet na takiej rozdziałce.

Opublikowano

No ale tu chodzi nie o stałe fpsy tylko w ogóle o fps'y na 1920x108. Jest ich 40 czasami nawet mniej, komputer nie najlepszy, ale co jak co, metin2 powinien bez zarzutu działac nawet na takiej rozdziałce.

Gra ma 9 lat, słabo zoptymalizowana i max fps to 61 w metinie.

Karta też nie najlepsza więc 50 fps to i tak ładny wynik :v

Opublikowano

Gra ma 9 lat, słabo zoptymalizowana i max fps to 61 w metinie.

Karta też nie najlepsza więc 50 fps to i tak ładny wynik :v

Ale ludzie ja nie mam problem z tym, że chce dla mnie za mało 60 fps, tylko że 40 fpsów mam !

Opublikowano

W oknie na mniejszej rozdzielczości powinieneś mieć stałe 60, tak już jest.

W opcjach wyłącz jakieś zbędne rzeczy, typu wyświetlanie nazwy potworów i tyle się tylko da.

Wyczyść kompa, bo jak wiadomo, po formacie chodzi najlepiej  xD

­

Opublikowano

Wyłączone nazwy sklepów? Działa to nawet poza miastem. Proponuje wyłączyć też stałe nazwy, często ta głupota ratuje kilkanaście/kilkadziesiąt FPS;> Może coś z tego pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...