Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zac i nowa dżungla

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zac zawsze daje rade, tym bardziej, że teraz szybciej się robi jungle wg mnie. Poza tym nie trzeba go mainować, aby zrobić dobrego ganka ;)

Oczywiście teraz najsilniejsze są postacie takie jak evelynn, kha zix, shaco czyli takie, które robią counter jungle i robią dużo ganków. Te postacie są lepsze od Zaca do grania bardziej solo, ale Zac zdecydowanie najlepszy na team fighty.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Zac spokojnie da rade na nowej "dżungli" ( No chyba że nie umiesz totalnie nim grać to daj sobie spokój :D )

Opublikowano

A czy są picki które niedają sobie rady obecnie a wcześniej tak ? :D Wydaje mi się że nie.

Bez problemu zac daradę ze względu na to że jest grany jako tank lub tanky ap,posiada aoe,niskie cd na Q i W,i w końcu łapiesz swoje glutkowate części ciała które przywracają trochę hp :)

Dodatkowo świetne ganki i z dużej odległości więc możesz uniknąć wykrycia jeśli ward stoi w krzakach.Dzięki E posiada ucieczkę.Dobry dive dzięki pasywie.Świetnie spisuje się z postaciami posiadające cc oraz ofc yasuo.

Opublikowano

Zac da rade, ze względu na te gluty które wypadają po ataku to tak jak najbardziej, a nawet jakby nie dawal rady to dla niego ważne są ganki :)

Zaś uważam ze udyr teraz będzie miał przyjemną jungle, z feniksem na poczatku bedzie koksić i szczytować w tej jungli, ale z tego co widzialem wypadł z mety.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

ok a co mysliscie o tym drzewie zwanym ivernem ?

Piękna farma na jungli nim jest, ez tak dokładniej nie musisz nic na tej jungli robić. Chodzisz z campa do campa używasz chyba tej jego pasywki nwm (nie grałem) i masz lvl up za lvl'em. 

Tylko problemem jest to że niezbyt dobre ma ganki, a za to też ma dobry ulcik >#

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

ok a co mysliscie o tym drzewie zwanym ivernem ?

Bardzo łatwa jg,ganki są zależne od trafienia z Q,nie jest carryable,czy masz przewagę czy nie ,tego nieczuć bo ma małe przeliczniki na skillach i mały dmg,jest głównie inicjatorem walki,nie zabijesz nim nikogo na combo,bardzo ale to bardzo zależny od drużyny.Podsumowując taki support na jg.Każdy assasin czy fighter zjada go zarówno w early jak i w late.Jest masa lepszych championów na soloq.Ivern może zostać wykorzystany bardziej gdy grasz teamówki

Opublikowano

Do tego dodam też Kindred, która też w miarę dobrze counterjungluje :P

Nie wiem czemu nie padł jeszcze tutaj Hecarim, dalej mega silny ze swoim E, dużo obrażeń, dobry escape, tanky. Myślę, że się nada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście, że Zac da radę w jungli. Trzeba mu tylko na początku porządnie pomóc.

Poza tym - lecząca pasywka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...