Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie na mida, topa i supporta

jagiel453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TOP:

Irelia - Bardzo przyjemna postać, posiada true damage - dobre na tanków oraz life steala. Dodatkowo ma ult do dobijania, łatwo się nią farmi csy ze wzgledu na doskok. 

Kennen - Silna postać w late game. Posiada potężny ultimate aoe, ucieczkę, poke oraz stuna, polecam.

Darius - Bardzo mocna w każdej części gry. Obijasz przeciwnika do nastackowania passywki do polowy hp, naciskasz ulta i kill 100% wpada. Posiada przyciągnięcie, heala z q oraz slowa na w. Mocna postać w rękach dobrego gracza.

Riven - Co by tu wiele mówić, ult wzmacnia dmg, posiada również tarczę, doskoki, przeskoki przez ściany i stuna. Duża mechanika postaci czyni ją wyjątkową. Łatwo robi double kille nawet na low hp. 

MID:

Brand - Mocny poke, na combo robi wszystko ;) Ulta masz aoe, tzn odbija się od przeciwników + zabójcza passywka. Dobra postać nawet dla początkujących.

Ahri - Silne combo, lecz posiada dwa skill shooty, ale po jej charmie zawsze combo siada. Ma 3 doskoki na ultimate, co czyni ją dobrym i mobilnym pickiem.

Xerath - Pokeować możesz przeciwnika spod wieży ;P dodatkowo posiada stuna i ulta na 1/3 mapy ;p Fajna postać, jedyny minus nie ma dobrego escape, mało mobilna.

Viktor - Duży dmg w early, trudno w stuna czy jak to tam sie nazywa złapać, ale jak złapiesz to masz pewnego killa. Ma ciekawą mechanikę na ulcie, którego da się sterować. 

Ziggs - Dobra ucieczka, poke z daleka, ult aoe czyni go dobrym midlanerem. Łatwo uciec pod wierzę podczas ganka. 

SUPP:

Soraka - Co tu dużo mówić, leczy xD PO update posiada q które daje jej szybką regenerację hp, leczy swoim zdrowiem, posiada silence oraz po krótkim czasie stuna. Najlepszy jest jej ultimate, który leczy wszystkich sojuszników na całej mapie.

Leona - Mocny tank z doskokiem, stunem, tarczą i jeszcze raz stunem tylko z odległości. Polecam dla osób początkujących.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Mid:

Twisted Fate - silny, cc, tp na ulcie

Orianna - cc, shield, poke na q i w

Top:

Riven ( xD- cc, shield, mega mocny dmg, easy cs

Jarvan IV - silny, dużo obrażeń, łatwe combo, możesz kogoś "uwięzić" w swoim ulcie, cc, shield

Kayle - easy to play, ogromny burst, heal, invurnerable, slow :P

Supp:

Nami - heal, bąbelek, który podrzuca, jej e, które daje slowa dla przeciwnika i ta fala :D

Sona - heal, buff na movement speed, poke, stun i to chyba tyle :P

Opublikowano

Ja za to gram mało champami dlatego powiem krótko 

Top : 

Kayle - niby wypadła z mety, ale z dobrymi runakami i orbem robi coś na tym topie > speed, heal, slow bicie na odległość nieśmiertelność Czego chcieć więcej?

Ilaoji - nie pamietam jak ona sie nazywa, w kazdym razie kulturystka z mackami, BIG DMG z Q i E, Pasywka z mackami w połączeniu z W i E jest boskie, a z ultem jeszcze lepsze, nie wyobrażam sobie lepszej postaci niż ona na topie.

Kennen - Latwy i przyjemny harass > q shiruken ladnie sie farmi na tym z tym moze jeszcze ze stunować, speed, piorunki (2 thor xD) i te ulti z zhonią coś robi w tf.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Na TOPA zdecydowanie bym grał:

1:Kennen

2:Iliaio(szkoda ze nie umiem) :(

3:Darius

4:Trynda(opcjonalnie)

Na MIDA:
1:Ahri

2:Talon

3:Kata

4:Yasuo

SUPPORT:

1:Alistar(po zmianach przyjemny)

2:Leona(Yhh nie cierpie grać na nią, jestem main adc ale jak mam ja w enemy to naprawde nawet jak jest uselees to sie boje :D )

Opublikowano

Witam.

Pomijając po części obecną metę i najczęstsze kryterium "kto jest lepszy", to twierdzę że ciekawe picki to...

-Urgot - Wydaje mi się osobiście, że ma mocny start, a w sumie całokształtem nie prezentuje się źle. Niski cooldown na Q, spore obrażenia w połączeniu z E jak i również genialny zasięg. Dodatkowo bezlitosny slow w użyciu z W i tarcza. Ult również całkiem ciekawy, nie dość, że zatrzymujemy przeciwnika to również może go wygodnie dla nas i naszej drużyny wypozycjonować, a i to swoisty oddalacz naszej śmierci, czasem ratunek.

Mid

-Aurelion Sol - Fajnie zgrywa się w walce z drużyną, bardzo dobrze wbije dmg w cały wrogi team. Dużym plusem jest stun, który możemy wbić na wszystkich graczy drużyny przeciwnej. Generalnie wizualnie i fabularnie ciekawa postać, dodatkowo prezentuje fajne mechaniki.

-Azir - Jeżeli perfekcyjnie się nauczysz to prawdopodobnie najczęściej będzie kierował. 

-Galio - Ciekawy w TF'ach ze względu na ulta, dodatkowo kontruje wszystkie postacie AP więc jest ciekawym wyborem. Tym bardziej, że ciężko go spotkać (bynajmniej na niższych poziomach).

Support

-Bard - Drugi superman. Slowy z auto-ataków, slow / double stun z jego Q, coś czego nie potrafię nazwać na R. Nie raz sam potrafi wybić drużynę z fatalnej sytuacji. No, a dodatkowo ma przyjemny dmg i jest bardzo mobilny. 

*1. Oczywiście proszę brać pod uwagę, że moje kryteria oceny były raczej prymitywne gdyż jestem generalnie początkujący i nie najlepszy w grze gdyby oceniać. Ale może coś podsunąłem.

*2. Niektóre z picków, które wymieniłem (Azir / Galio / Urgot) są uważane za poważnych graczy na wysokim poziomie za nieprzydatne ze względu na lepsze zamiennik także tutaj chyba musiałbyś się ewentualnie przemóc.

Pozdrawiam - Ryszard.

Opublikowano

Jeżeli chcesz zostać main danej postaci to polecam postacie które są dość mocne na linii take które mogą w prosty sposób zdominować line takimi postaciami są
TOP:
-Riven
-Gnar

-Gankplank

-Kayle
-Darius
Mid

-Yasuo

-Zed

-Syndra

-Katarina

-Talon

A na supporta to już powinieneś dostosować sam do siebie cz wolisz bardziej agresywną postawę na linii, Pokować czy leczyć ale ja polecam takie postacie jak
-Braum

-Bard
-Nami

Opublikowano

Polecam postacie, które potrafią same ugrać gierkę :)

Top :
Gnar ( R-ka może wygrać teamfight )

Wukong ( To samo :D )

Mid :

Orianna ( Bardzo silna w każdej fazie gry )

Yasuo ( <--- ale tylko na low elo, tak do g3 )

Syndra ( Idealna kontra na enemy carry. W 0.5s można wyeliminować najlepszego enemy gracza )

Supp :

Braum

Opublikowano

Napisze tak. Wszystko zależy od tego na kogo grasz. Czym grasz i jak grasz. Wygrana gra nie zależy tylko od ciebie lecz od całego twojego teamu i jakiego championa wybierzesz aby się z nim zgrać. Na moim przykładzie mogę ci polecić: mid - Annie ahri xerath syndra veigar

Top - irelia jax

Support - leona janna.

to tylko niektóre przykłady. Ucz się grać wszystkim. Bedziesz znać dokładna mechanikę każdej postaci to będziesz miał większa przewagę nad nią gdy grasz przeciwko niej. Powodzenia ;)

Opublikowano

Toplane:

~ Rumble - co tu dużo mówić. Jak się umie nim grać to kosi wszystkich. Poczytaj kilka poradników na temat tego championa. Może przypadnie Ci do gustu.

~ Olaf - to samo co Rumble. Jest dobry teraz i w Jungli i na Topie.

~ Gnar - fajna, mobilna i tankowata pod postacią MegaGnara. Jedynym problemem jaki może Cię spotkać przy grze tą postacią są właśnie te przemiany. 

Następują po jakimś czasie gdy bijesz enemy, bądź miniony, więc... na początku będzie to sprawiało lekkie problemy.

~ Illaoi - Jej macki zadają naprawdę dużo. Zbudowana pod tanka z nutką dmg robi naprawdę dużo.

~ Riven - trudna postać, niezwykle mobilna jeśli ogarnia się jej combo. Już nie raz byłam pod wielkim wrażeniem tego co potrafiła zrobić.

Midlane:

~ Annie - oczywiście według mnie Anka to postać składająca enemy dosłownie na combo z Tibbersem.

Prawdopodobnie w większości gier na Midzie w enemy dostaniesz "papiera" typu Lux, Orianna. Ania wtedy radzi sobie doskonale ze swoim combo.

~ Ahri - bardzo mobilna postać jeśli chodzi o jej ulta. Bardzo fajnie się nią gra. Zadaje dobry dmg.

~ Veigar - Za bardzo mobilny to on nie jest, jednak polecam ze względu na jego klatkę, która dobrze postawiona zapewni killa.

~ Lux - mimo wszystko chyba najbezpieczniejszym championem na mida jest Lux. Stuny, tarcze i duży zasięg zapewniają jej zwycięstwo z bezpiecznego dystansu.

Nie wspominając już o jej ulcie, który zadaje bardzo pokaźne obrażenia.

~ Yasuo - Myślę, że tego pana już wszyscy znają. Yas ma to do siebie, że w grze albo robi dużo albo nic, dlatego trzeba używać tego championa z głową.

Ogarnięcie Yasuo zajmuje sporo czasu i zniechęcisz się parę razy, ale myślę, że warto, gdyż to co robi później zwala z nóg.

Support:

Dla mnie - osoby, która mainuje supporta wybór jest trudny, ponieważ każdego supporta kocham, jednak do mainowania wybrałabym:

~ Braum - Golem obrońca. Jego tarcza, slow i ult są największymi atutami jakie posiada. Niezastąpiony w krytycznych sytuacjach. Nie jeden raz potrafi utatować ADC z najgorszych sytuacji.

~ Janna - najlepszy supportujący champion na chwilę obecną. Slow, tornada, leczący ult i tarcza. Postać stworzona na supporta. Osobiście mainuje i nie narzekam, a raczej z każdą grą coraz bardziej zachwycam się jej działaniem.

Mam nadzieję, że pomogłam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...