Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić folder docelowy minecraft?

PopKillerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli oficjalny launcher i jest zainstalowany jako program to najlepiej odinstalować i zainstalować jeszcze raz z wskazaniem innego dysku/partycji. 

Jeśli jest to jednak non-premium do najlepiej przenieść folder .minecraft z appdata do folderu na innym dysku i potem tylko wybrać lokalizację gry w ustawieniach launchera.

strange1.jpg

Opublikowano

Jeśli oficjalny launcher i jest zainstalowany jako program to najlepiej odinstalować i zainstalować jeszcze raz z wskazaniem innego dysku/partycji. 

Jeśli jest to jednak non-premium do najlepiej przenieść folder .minecraft z appdata do folderu na innym dysku i potem tylko wybrać lokalizację gry w ustawieniach launchera.

Mam premium i za bardzo nie wiem jak to zrobić @jakubgross

Opublikowano

Odinstaluj Minecrafta (panel sterowania) i pobierz go ponownie. Przy ponownej instalacji po prostu podaj lokalizację docelową, gdzie ma być Minecraft.

strange1.jpg

Opublikowano

Odinstaluj Minecrafta (panel sterowania) i pobierz go ponownie. Przy ponownej instalacji po prostu podaj lokalizację docelową, gdzie ma być Minecraft.

Robiłem tak że przy ponownej instalacji ale to mi instaluje launchera do dysku tego co chcę a nie .minecraft @jakubgross

Opublikowano

Zagrałem na crystal launcherze bo w nim da się zmienić folder docelowy i lagi mi zniknęły ale chcę grać na premce orginalnej a nie...

Jeśli masz lagi to spróbuj tego launchera (to jest premium) tylko, że w wersji beta - https://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/59b7m0/help_us_test_the_new_minecraft_launcher_check_the/d970t8i/ (download masz na końcu posta). Wypakuj go na prawidłowym dysku i uruchom, powinno działać. 

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...