Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Pewien czas temu postanowiłem napisać swoją pierwszą, początkowo trywialnie prymitywną aplikację na Androida. Jednak na przestrzeni dwóch lat bardzo się rozrosła i wydaje mi się, że czas najwyższy pokazać ją szerszemu gronu, szczególnie osobom, które bardziej od szarego Kowalskiego (osoby o nazwisku "Kowalski' oczywiście przepraszam) znają się na rzeczy. 

Przedstawiam

post-559895-0-09460900-1478540514.png

Kalendarz Świąt Nietypowych to aplikacja pozwalająca przeglądać całoroczne święta nietypowe (no narazie tylko tyle xD).

Link do google play: Kalendarz Świąt Nietypowych (zawiera zdjęcia).

Aplikację, z racji miłości mego życia, napisałem po prostu w Javie, jednak kompilowanej za pomocą googlowego kompilatora "dalvik" (do rozszerzenia *.dex), co jest sposobem dedykowanym przez Google (bo stworzyli własny kompilator Javy >.<).

Pozdrawiam ciepło :D

Andret

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a powiesz mi CZYM są te "Święta Nietypowe" ?...

to są jakieś dziwne święta chińczykuf czy aryfańców czy kogo ? ;x...

czy czym one w ogole są... przydałoby się dopisać bo np. ja nie wiem czym są święta nietypowe :D

Specjalista
Opublikowano

Mówisz  że dwa lata zajeło ci stworzenie takiego zbioru?  ^^

Pomysł całkiem spoko dodać jakieś powiadomienia do tego czy widget i kalendarz cacy xD

Można by też było dodać "święta typowe".

Opublikowano

@PanTobi

Tak naprawdę wszystko jest opisane w aplikacji, jak i w Nonsensopedii, jednak zacytuję:

Kalendarz świąt nietypowych – kalendarz stworzony przez imperialistów z Ententypodczas I wojny światowej. Powstał on na użytek Cesarstwa Niemieckiego, aby ludzie świętowali tak długo i często, żeby nie mieli czasu walczyć na froncie o ojczyznę. Gromadzi on święta, które nie zostały dopuszczone przez zwykłe święta do ich kalendarzy.

Innymi słowy nie są to święta innych kultur, a święta europejskie, szczególnie Polskie o których nikt praktycznie nie wie. 

@PGS

Widget jest w aplikacji od dawna, a w obecnej wersji w sklepie play jest możliwość włączenia lub wyłączenia widoczności świąt "typowych"! A co do tych dwóch lat, to tyle zajęło mi stworzenie aplikacji do momentu w jakim jest obecnie kompletnie od 0. Same święta miałem odrazu, zadaniem aplikacji z początku było ich wyświetlanie, teraz dodaję coraz więcej funkcjonalności. Aplikacja długo nie umrze :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...