Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] Net-Speak.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym usłyszeć wasze opinie o Net-Speak.pl, ponieważ chcę zakupić i nich serwer MINI VOICE VPS pod serwer ts3.

Chce się dowiedzieć czy wgl się opłaca kupować i tak wiem ze cena duża za to do oferują.

614201483176397906935.png

Opublikowano

Ping 30-40 ms

a pakiety 1%-2% 

Wiem bo mam MINI VOICE VPS

A tak to mogę polecić raz mi sie zdarzyło ze mi ts nie działał przez 2min

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Specjalista
Opublikowano

Jak miałem to źle w sumie nie bylo ale jednak problemy się zdarzały. Od czasu do czasu serwer nie działał tak do 10 min oraz tego ich bota często wywalało. Co jak co ale mogę polecić :)

Opublikowano

Serwery całkiem dobre, lecz moim zdaniem zbyt drogie + support z dysortografią, nie raz dostałem odpowiedź z kilkoma błędami ortograficznymi. Mimo wszystko hosting na plus.

Opublikowano

Net-speak tak jak każdy inny hosting serwerów wirtualnych posiada swoje plusy i minusy, niżej wymienię Ci moją ocenę na jego temat.

Plusy:

- Polska lokalizacja(Warszawa-hosteam)

- Zaufany support

- Dobra infrastruktura

- Dużo możliwości płatności

Minusy

- Mało profesjonalny support

- Słaba cena(porównując cenę z hosteamem)

Opublikowano

Drogi, ale dobry hosting. Support też w miarę szybko odpisuje tylko straszne błędy ortograficzne można tam spotkać.

Opublikowano

^ tak już jest jak człowiek nic nie skończy i tylko potrafi się serwerami ts3 zajmować i hostingiem.

Host fajny i polecam ale musisz wiedzieć, że metody są wszędzie :>

Opublikowano

Zamiast net-speak'a polecam ci MultiGaming.pl - serwer VoiceVPS za jedyne 20zł - nie ma limitu na sloty, na lajcie uruchomisz do 512, a z tego co mi wiadomo, po uzgodnieniu z nimi nawet 1024.

Support szybko odpisuje, ostatnią awarię jaką miałem to grudzień 2015.

Tak więc polecam, nie mam zastrzeżeń. Tani i profesjonalny hosting.

Opublikowano

Rzeczywiście jest trochę drogi, ale za tą cenę mamy dobry serwer. Support odpisuje bardzo szybko, ale jak ktoś wspomniał wyżej są niekiedy błędy ortograficzne.

Szczerze mogę go polecić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odnoszę właśnie często wrażenie że support nie wie o czym pisze - mam u nich usługę 5 miesięcy a przez ten czas mój serwer miał różnego rodzaju problemy - nie to że wywalało ale po prostu ogólnie, czasami jakieś pakiety, czasami problemy z GT itp. a ich odpowiedzi były tak ogólnikowe lub po prostu błędne że aż przykro było widzieć że to oni sprawują piecze nad moimi serwerami.

Jakby nie było,  z atakami problemów nie mam, więc coś robią dobrze.

Co do ceny, czy ja wiem czy 33zł za stabilność i święty spokój to dużo w czasach gdzie metody są coraz to nowsze. Przeliczając na brytyjskie standardy to jest raptem 5 funtów w maksie więc do zarobienia w 45 minut pracy przy normalnej stawce. To już zostawiam każdemu do oceny :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Support u nich raczej doskonale wie o czym pisze tylko czasami zbyt technicznie i jest to nie zrozumiałe, też mam u nich kilka usług i czasami zdarza im się tak odpisać ze nie rozumiem, ale wystarczy poprosić o wyjaśnienie i przekładają to na łopatologie zrozumiałą dla laika.

Co do ort-ów - nie spotkałem się ale komu się one nie zdarzają?

Co do ddos - fakt jest dobrze a nawet idealnie tylko szkoda że hosteam jako datacenter samo z siebie nie poprawi trochę połączeń dla orange co czasami potrafi wkurzyć, no ale to akurat wina datacenter.

Ja na nich złego dania nie napisze bo wiem doskonale jak upierdliwi potrafią być klienci (z życia wzięte) i jak to zawsze superadmini (beka) jada po opinii jakiegoś hostimgu tylko dlatego żeby ukryć swój brak wiedzy technicznej.

Odnoszę właśnie często wrażenie że support nie wie o czym pisze - mam u nich usługę 5 miesięcy a przez ten czas mój serwer miał różnego rodzaju problemy - nie to że wywalało ale po prostu ogólnie, czasami jakieś pakiety, czasami problemy z GT itp. a ich odpowiedzi były tak ogólnikowe lub po prostu błędne że aż przykro było widzieć że to oni sprawują piecze nad moimi serwerami.

Co do ceny, czy ja wiem czy 33zł za stabilność i święty spokój to dużo w czasach gdzie metody są coraz to nowsze. Przeliczając na brytyjskie standardy to jest raptem 5 funtów w maksie więc do zarobienia w 45 minut pracy przy normalnej stawce. To już zostawiam każdemu do oceny :)

Z tego co piszesz to masz voice vps w lokalizacji  polskiej, i co oni ci mają GT ustawić poprawnie? przecież sam dodajesz IP do whitelisty i ustawiasz uprawnienia (zresztą dokładnie opisane na tym forum jak poprawnie je ustawić), dalej nie komentuję bo po co.

Jak masz voice vps to oni raczej sprawują pieczę nad całym nodem na którym to działa a nie nad twoją usługą która sam sobie ustawiasz.

Co do ceny = ochrona to także jestem zdania że to dobra cena.

Opublikowano

Support u nich raczej doskonale wie o czym pisze tylko czasami zbyt technicznie i jest to nie zrozumiałe, też mam u nich kilka usług i czasami zdarza im się tak odpisać ze nie rozumiem, ale wystarczy poprosić o wyjaśnienie i przekładają to na łopatologie zrozumiałą dla laika.

Co do ort-ów - nie spotkałem się ale komu się one nie zdarzają?

Co do ddos - fakt jest dobrze a nawet idealnie tylko szkoda że hosteam jako datacenter samo z siebie nie poprawi trochę połączeń dla orange co czasami potrafi wkurzyć, no ale to akurat wina datacenter.

Ja na nich złego dania nie napisze bo wiem doskonale jak upierdliwi potrafią być klienci (z życia wzięte) i jak to zawsze superadmini (beka) jada po opinii jakiegoś hostimgu tylko dlatego żeby ukryć swój brak wiedzy technicznej.

Z tego co piszesz to masz voice vps w lokalizacji  polskiej, i co oni ci mają GT ustawić poprawnie? przecież sam dodajesz IP do whitelisty i ustawiasz uprawnienia (zresztą dokładnie opisane na tym forum jak poprawnie je ustawić), dalej nie komentuję bo po co.

Jak masz voice vps to oni raczej sprawują pieczę nad całym nodem na którym to działa a nie nad twoją usługą która sam sobie ustawiasz.

Co do ceny = ochrona to także jestem zdania że to dobra cena.

Nie mają ustawić poprawnie za mnie, ale był probłem gdzie whitelista się nie odświeżała i mimo pokazywania im tego, oni szli w zaparte, więc nie próbuj ze mnie robić debila ;)

Nie obchodzi mnie node, obchodzi mnie moja usługa i napisałem że jako tako problemów nie mam, mówię jedynie o supporcie. Pamiętam jak raz uznali że problem z łączeniem mają mniejsi operatorzy i nazwali mojego operatora małym. Sky - jedna z większych firm brytyjskich na rynku to mała firma? Pozdrawiam.

A wracając do ceny to jak najbardziej, nie wydaje mi się żeby te ceny były wygórowane jak na to co jest oferowane w zamian :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Wiesz ze whietlsita odświeża się od strony serwera ts3 co 5 minut automatycznie? więc po co te bzdury?

Może hosteam zablokował ip na filtrach co jest tam notoryczne i po interwencji net-speak je odblokowali?

Co do łączenia z zagranicy do hosteam - sprawdzałeś jaką trasą się łączysz? jaki węzeł?

W hosteam zawsze był problem z węzłem telii i cogento przez które przebiega do serwerowni hosteam ale hosteam to jakoś rozwiązało bo teraz moi znajomi z UK nie mają żadnych problemów a fakt taka sytuacja miała miejsce ale nie dotyczyła tylko net-speak ale wszystkiego co w hosteam  leży na dedykach.

Nie zawsze support może tyle ile nam się wydaje ... czasami to im współczuje jak czytam to forum z jakimi problemami muszą się zmagać bo ludzka niewiedza jest największym problemem z którym żaden support sobie nie poradzi w 100%.

Opublikowano

Wiesz ze whietlsita odświeża się od strony serwera ts3 co 5 minut automatycznie? więc po co te bzdury?

Może hosteam zablokował ip na filtrach co jest tam notoryczne i po interwencji net-speak je odblokowali?

Co do łączenia z zagranicy do hosteam - sprawdzałeś jaką trasą się łączysz? jaki węzeł?

W hosteam zawsze był problem z węzłem telii i cogento przez które przebiega do serwerowni hosteam ale hosteam to jakoś rozwiązało bo teraz moi znajomi z UK nie mają żadnych problemów a fakt taka sytuacja miała miejsce ale nie dotyczyła tylko net-speak ale wszystkiego co w hosteam  leży na dedykach.

Nie zawsze support może tyle ile nam się wydaje ... czasami to im współczuje jak czytam to forum z jakimi problemami muszą się zmagać bo ludzka niewiedza jest największym problemem z którym żaden support sobie nie poradzi w 100%.

Ludzka niewiedza a traktowanie klienta jak debila to drugie. W momencie w którym poprosiłem o monitorowanie mojej usługi w ramach sprawdzenia trafficu czy to na pewno nie jakiś atak czy inne problemy dopiero sie zczaili że tak naprawdę może nie gadają z debilem. Zdziwieni byli że wogóle poprosiłem o coś takiego, a przecież 24h godzin monitorowania to oni bez większej łaski powinni wykonać w razie mojego braku pewności czy dla potwierdzenia/zaprzeczenia paru rzeczy na których szczególnie im powinno zależeć.

Dopiero jak wyjaśniłem im po raz 3 tą samą rzecz z bardziej technicznego punktu widzenia to obczaili że się nie poddam i musieli coś zrobić. DOPIERO wtedy padła propozycja kontaktu z hosteam'em o weryfikacje. Wtedy wieczorem hosteam potwierdził koniec problemu i tak faktycznie było. Chodzi mi o to że jeśli czasami nie pokażesz palcem to naprawdę możesz se długo poczekać, albo oni coś zrobią i nie wiesz do końca co i skutkuje to tym że ani ty ich nie zrozumiesz ani oni ciebie i tak w kółko :)

To że whitelista się odświeża to wiem, lecz ty chyba dalej nie rozumiesz że tak się nie stało i potrzebny był wtedy hard restart całego node'a - dopiero wtedy skutkowało to dostępem dla GT i problemy znikneły.

Koniec spamu, wyraziłem swoją opinię i tyle. Jeśli masz wiecej pytań zapraszam na priv ale samego Net-Speak'a polecam :)

Opublikowano

Ok koniec spamu.

Tylko tak na zakończenie:  szkoda ze nie pisałeś kiedyś do supportu hosteam.pl (niektórzy co korzystają lub korzystali to wiedzą o czym mowa), ci to dopiero potrafią odpisać pytaniem na pytanie że sam nie potrafisz odpowiedzieć, ale tak to już chyba działa, muszą znać szczegóły aby cokolwiek  zweryfikować i zadziałać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...