Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo Jazdy Kat.B

ZeeNooN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 17 lat i zastanawiam się nad prawem jazdy jednak nic nie wiem kiedy co i jak. Mowa o kat.B. Urodziny mam na początku Marca i czy może mi ktoś przybliżyć co, kiedy i jak?

Opublikowano

za miesiąc zapisz sie do szkoly. Najpierw troche pochodzisz na teorie jakies 1,5 msc potem trochę pojedzisz - 30 godzin musisz wyjezdzic, no i moze zdążysz zaraz po 18stych urodzinach juz byc w WORDzie zapisany i zdać egzamin teoretyczny i praktyczny

Opublikowano

Zalezy od szkoły nauki jazdy - w mniejszych miastach, np tam gdzie ja zdawałem (40 km od Wrocławia) pierwszą jazdę miałem wcześnie rano, jak ulice były puste, żeby wyczuć same auto. Godziny teorytyczne - zależy od instrukora, u  mnie w mieście to np niestosowana praktyka (nie przeszkadza to zbytniu w zdaniu egzaminu).

Możesz zacząć 3 msc przed 18 urodzinami i egzamin zdać jak ukończyłeś 18 lat. Po wyjeżdzeniu ok 1/3 czasu u instruktora (10 h w moim przypadku) zapisujesz się w WORDzie na egzamin teorytyczny, a po 30 h na praktczny. Za każdy płacisz ok stówki i przygotuj się, że szczególnie ten drugi nie jest łatwy.

Zapisz się jeszcze w tym roku, żebyś załapał się na stare przepisy.

Opublikowano

Wszystko zależy od ośrodka. Ja teorię zrobiłem w 21 godzin (7 spotkań po 3h), a na kartce wypisywali 30 :P Spytaj się swojego instruktora czy mógłby Ci zostawić 2 godziny na jazdę przed egzaminem

Opublikowano

Zalezy od szkoły nauki jazdy - w mniejszych miastach, np tam gdzie ja zdawałem (40 km od Wrocławia) pierwszą jazdę miałem wcześnie rano, jak ulice były puste, żeby wyczuć same auto. Godziny teorytyczne - zależy od instrukora, u  mnie w mieście to np niestosowana praktyka (nie przeszkadza to zbytniu w zdaniu egzaminu).

Możesz zacząć 3 msc przed 18 urodzinami i egzamin zdać jak ukończyłeś 18 lat. Po wyjeżdzeniu ok 1/3 czasu u instruktora (10 h w moim przypadku) zapisujesz się w WORDzie na egzamin teorytyczny, a po 30 h na praktczny. Za każdy płacisz ok stówki i przygotuj się, że szczególnie ten drugi nie jest łatwy.

Zapisz się jeszcze w tym roku, żebyś załapał się na stare przepisy.

Nowe przepisy nie wejdą.

Opublikowano

Zapisujesz się do autoszkoły 3 miesiące przed urodzinami. W ten czas w ciągu 2 miesięcy zrobisz teorię i większość jazd, idzie w ciągu 3 miesiąca na egzaminy i tyle. Teoria kosztuje ~30 zł, a praktyka lekko powyżej 110 zł. Ogółem egzamin możesz robić miesiąc przed urodzinami. W niektórych autoszkołach będziesz musiał jeszcze ukończyć egzamin wewnętrzny, żeby dojść do egzaminu państwowego. 

Nowe przepisy nie wchodzą.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Za każdy płacisz ok stówki.

To cię instruktor w chu*a robił, jak kazał ci płacić ok. stówki za teorie xD

Przecież się placi w Wordzie a nie instruktorowi. Dawno zdawałem i zapomniałem ile kosztuje teoria :D

@up

To połączone koszty, teoria + praktyka. Ta druga jest droższa, 170 to ogólny koszt (o ile zdasz za pierwszym podejściem bo opłata jest każdorazowa).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...