Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

Gość trytowinpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nK9441I.png

Hej, witajcie w przedstawieniu projektu dot. reaktywacji Polskich "prawdziwych" Hardcore'ów (tych co były parę lat temu).

Przejdźmy do sedna, przyszedł mi plan aby zrobić serwer na wzorze poprzednich edycji MCHC czy SKKF'a, standardowo drop poniżej 2%-1,5%.

Urozmaicenie "dodanie" CobbleX'a, z małą szansą na drop super itemów, bez żadnych VIP'ów i CraftTraków..

W Itemshop'ie tylko do kupienia: Turbodrop (na wyznaczony sektor.. ewentualnie tylko dla osoby zamawiającej.), przyjazny dla oka kolor nicku.

W przedmiotach do gildii, znajdowały by się slimeballe, 64 diamenty, 64 szmaragdy, 64 TNT, 64 złote jabłka (refile), 64 obsydianu, 64 kowadła, 16 pereł i ewentualnie 64 lodu.

W sumie myślałem nad brakiem sektorów, ponieważ po niektórych opiniach na MPC, doczytałem się że ono w niepotrzebny sposób obniżają wydajność serwera.

Myślałem też nad dodaniem różdżek na spawna, jak i na gildie. (dość przydatne, wykupienie takich itemów za pomocą itemshop'u?)

W tej chwili to na tyle, czekam na Wasze cenne uwagi i propozycje.

Szukam też osób które chcą się przyłączyć i w jakiś sposób przyłożyć się do startu serwera.

Kopiowanie nawet tych najlepszych serwerów do słaby pomysł

Opublikowano

Nie potrzebuje zysku z serwera, wystarczy zabawa i przyjemność, nie tylko turbodrop by był w itemshopie.

Opublikowano

Nie potrzebuje zysku z serwera, wystarczy zabawa i przyjemność, nie tylko turbodrop by był w itemshopie.

To jest to stratą czasu, jeśli nawet Ci się serwer nie zwraca to już widzę zajebistą maszyne i mase reklam...

Opublikowano

W Itemshop'ie tylko do kupienia: Turbodrop 

mówisz tak by zachęcić graczy by myśleli, że to dobry serwer

takie triki marketingowe były dobre w 2013 roku, a nie teraz

każdy chce hajs, nie ma kogoś kto nie chce zarobku z czegoś co tworzy

projekt imo nie wypali

Opublikowano

W Itemshop'ie tylko do kupienia: Turbodrop 

mówisz tak by zachęcić graczy by myśleli, że to dobry serwer

takie triki marketingowe były dobre w 2013 roku, a nie teraz

każdy chce hajs, nie ma kogoś kto nie chce zarobku z czegoś co tworzy

projekt imo nie wypali

Nie każdy. 

Nie mniej jednak, kolejny hardcore - nuda.

Opublikowano

Nie rozumiem Was kompletnie, nie zależy mi na zysku żebym ja coś chciał, poza tym jest coś takiego jak "partnerstwo" - i dzięki niemu mam maszynę na serwer. Pieniądze to nie wszystko, jak byście sami chcieli zrobić serwer dla przyjemności, też byście pisali tak jak ja.

Opublikowano

do kosztów dolicz pieniądze na reklame i programistów/budowniczych

musisz na samą reklamę wybulić przynajmniej te 500 zł, żeby dorównać w jakimś stopniu liczbie graczy mchc

tracisz pieniądze, tracisz czas i powiedz mi, że nic za to nie chcesz bo wątpie, żeby ten turbodrop przyniósł jakiekolwiek zyski

partnerzy też oczekują czegoś 

Opublikowano

Nie rozumiem Was kompletnie, nie zależy mi na zysku żebym ja coś chciał, poza tym jest coś takiego jak "partnerstwo" - i dzięki niemu mam maszynę na serwer. Pieniądze to nie wszystko, jak byście sami chcieli zrobić serwer dla przyjemności, też byście pisali tak jak ja.

Kto ci takich głupot co do sektorów opowiedział, że zmniejszają wydajność.. Dzięki sektorom możesz pozwolić sobie na utrzymanie znacznie większej ilości graczy, a jeżeli chcesz sektory to szykuj się na wydatek dużej ilości pieniędzy: SEKTORY+CORE+DROP.. A pytanie serwer oczywiście na najnowszej wersji MC?

Opublikowano

Serio , kolejny hardcore? ile juz bylo osob ktore probowaly reaktywowac skafa czy zrobic kopie mchc?

Tak jak koledzy wyzej napisali , projekt nie ma prawa wypalic bez reklamy / dobrej mapy / autorskich pluginow 

Co do sektorow to nie sadze aby zmniejszaly wydajnosc bo serwer z sektorami ciezko wywalic roznymi crasherami.

hotbar switch crash na nie nie dziala , laguje caly sektor ale go nie wywala. hand swing crash najwyzej moze cos zrobic dla kilku sektorow na raz ale nie dla wszystkich.

Pomysl jak cos co chroni cie przed lagowaniem calego serwera (jak beda lagi to na 1 lub kilku sektorach) moze zmniejszac wydajnosc

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...