Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu z morele

MrVaxur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem się spytać czy komputer jest dobrze złożony i będzie ze sobą wszystko współgrało i np czy dobre kostki ram wybrałem itp. 
http://www.morele.net/inventory/info/ByDm4p/

W razie co to podaje tutaj co i jak :D :
-Jaki posiadasz budżet na kupno?  :Nie mogę przekroczyć tyle ile w linku (Razem z monitorem)
-Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Po nowym roku więc może się coś zmienić ale na tą chwilę chce wiedzieć czy jest dobry :D 
-Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?1920x1080 (Taki jak w linku)
-Do czego ma służyć komputer? Szczególnie gry 
-Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor taki jest w koszyku i raczej go nie zmienię :p 
-Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?Możliwe xD 
Opublikowano

Jak zamierzasz podkrecac procka to jest to niewykonalne procesor nie nadeje sie do oc brak końcówki "k" przy nazwie i mb sie do tego nie nadaj chipset plyty musial by hyc z170, a karte spokojnie mozesz. Pc ogolnie dobry nic bym w nim nie zmienial bo jest dobry (osobiscie bym wymienil karte i procek jak bym sobie kupowal. procek to bym wziął i5-6500, a karte gtx 1060 najlepiej to palita jetstream)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Jak zamierzasz podkrecac procka to jest to niewykonalne procesor nie nadeje sie do oc brak końcówki "k" przy nazwie i mb sie do tego nie nadaj chipset plyty musial by hyc z170, a karte spokojnie mozesz. Pc ogolnie dobry nic bym w nim nie zmienial bo jest dobry (osobiscie bym wymienil karte i procek jak bym sobie kupowal. procek to bym wziął i5-6500, a karte gtx 1060 najlepiej to palita jetstream)

Procka nie muszę podkręcać więc wszystko ok :D ? Proszę też o zdanie innych osób bo chcę jak najwięcej ocen/opinii :D 

Opublikowano

Procka nie muszę podkręcać więc wszystko ok :D ? Proszę też o zdanie innych osób bo chcę jak najwięcej ocen/opinii :D

Jak procka nie chcesz podkrecac to ok zestaw.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

No nie powiedziałbym. W tej cenie można miec juz zasilacz z certyfikatem gold.

Ode mnie taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/rv6iEN/

Procesor i płyta główna taka sama jak w Twoim zestawie. Karte zmieniłem na konstrukcję od Palita - jest po prostu cichsza. Zasilacz 550W od SilentumPC z certyfikatem gold. Dysk HDD zmieniłem na konstrukcję Western Digital, która jest po prostu szybsza. Obudowę zostawiłem, natomiast zmieniłem monitor na AOC. Nie wiem czy zauważyłeś, ale ten który Ty wybrałeś nie ma złącza HDMI. Wyszedłem te 30 zł poza budżet ale nie jest to majątek i według mnie warto dopłacić do tego monitora ;)

W przyszłości dokup sobie dysk ssd i będzie pięknie :)

Opublikowano

Ok, dzięki za pomoc :D
Prosił bym jednak jeszcze o potwierdzenie tego że ten zestaw jest dobry i nic się nie stanie. :D

No nie powiedziałbym. W tej cenie można miec juz zasilacz z certyfikatem gold. Oprócz tego RAM o taktowaniu 2400MHz do płyty, która obsługuje 2133MHz? Ciekawie.
Ode mnie taki zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/rv6iEN/
Procesor i płyta główna taka sama jak w Twoim zestawie. Karte zmieniłem na konstrukcję od Palita - jest po prostu cichsza. RAM zmieniłem na 8GB 2133MHz w jednej kości od Hyperx Savage. Zasilacz 550W od SilentumPC z certyfikatem gold. Dysk HDD zmieniłem na konstrukcję Western Digital, która jest po prostu szybsza. Obudowę zostawiłem, natomiast zmieniłem monitor na AOC. Nie wiem czy zauważyłeś, ale ten który Ty wybrałeś nie ma złącza HDMI. Wyszedłem te 30 zł poza budżet ale nie jest to majątek i według mnie warto dopłacić do tego monitora ;)

W przyszłości dokup sobie dysk ssd i będzie pięknie :)

Tutaj znalazłem taki monitor z hdmi :Dhttps://www.morele.net/monitor-aoc-e2270swhn-859396/

I pytanie czy jak bym wybrał karę graficzną od Gigabyte i wziął dwie kostki 8gb Hyperx Savage to by było ok oprócz tego że tamta karta graficzna jest cichsza ?

Tylko wtedy niestety by kosztowało mnie to 100zł więcej :/ A chciał bym mieć 16 gb :D

Nie można było by zostawić tego zasilacza co był na początek? Wtedy tylko ram by się zmienił ale jeśli ma skutkować to czymś niedobrym itp. w sensie jakiegoś popsucia się podzespołu to ten zasilacz co mi dałeś już bym jakoś kupił i może został w tym 8gb ;p

Opublikowano

Nie można było by zostawić tego zasilacza co był na początek? Wtedy tylko ram by się zmienił ale jeśli ma skutkować to czymś niedobrym itp. w sensie jakiegoś popsucia się podzespołu to ten zasilacz co mi dałeś już bym jakoś kupił i może został w tym 8gb ;p 

Jeżeli mówisz o Antec, to może być.

Opublikowano

Jeżeli mówisz o Antec, to może być.

Tak chodzi mi o Antec :D jeszcze ktoś coś jakieś rady :D ?

Opublikowano

Nie ma sensu dawać 16GB RAM, kosztem zasilacza. Teraz kupisz zasilacz i posłuży on na długie lata. A RAM można dokupić.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nie ma sensu dawać 16GB RAM, kosztem zasilacza. Teraz kupisz zasilacz i posłuży on na długie lata. A RAM można dokupić.

Czyli taki zestaw jest jak najbardziej ok ? :D I tak jak napisałeś ram sobie dokupię :D

https://www.morele.net/inventory/info/3whzq9/

Jeszcze coś miał bym dokupić/zmienić do tego komputera czy to jest już wszystko  :D ?

Opublikowano

Czyli taki zestaw jest jak najbardziej ok ? :D I tak jak napisałeś ram sobie dokupię :D

Jeszcze coś miał bym dokupić/zmienić do tego komputera czy to jest już wszystko   :D ?

Dopłać do tego monitora:

https://www.morele.net/monitor-aoc-i2269vwm-579266/

Ma lepszą matrycę (IPS), która daje ładniejsze kolory.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jeszcze coś miał bym dokupić/zmienić do tego komputera czy to jest już wszystko   :D ?

Dopłać do tego monitora:

Ok, komputer jest ok :D ?

Opublikowano

Dopłać do tego monitora:

Ok, komputer jest ok :D ?

Ta.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Tylko tak czy siak trucie dupy teraz na temat zestawu, który chcesz kupić za minimum 2 miesiące to strata czasu Twojego i pomagających Ci osób. Bo do tego czasu może się sporo zmienić kurs waluty, połowa zestawu może wyparować ze sklepów i i tak trzeba będzie zmieniać podzespoły. Daj sobie na luz i odezwij się tydzień przed kupnem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...