Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmniejszony mnożnik PD

KnycelBDG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam rangę G3 i 80 gier wygranych na koncie. 320h gry.
Problem polega na tym że przez miesiąc mam zmniejszony mnożnik PD.. chyba 4 dni w miesiącu były gdzie miałem zwiększony przez jeden dzień i zero dni gdzie normalnie szedłby pasek czyli bez zwięszenia ani zmniejszenia.. przez cały miesiąc z kawałkiem dzień w dzień mam zmniejszony mnożnik. Nie piszcie mi że kickowałem ludzi z meczu albo z meczy wychodziłem bo może przez miesiąc kicknąłem jedną osobę i ani razu nie wyszedłem z meczu. Nie wiem co się dzieje i dlaczego tak mam na drugim koncie mam normalnie. Inni mają 250h i prime ja muszę grać z odpałami bo mam 12 poziom..

Opublikowano

Exp restartuje Ci się co środę zagrasz kilka mm i exp jest zmiejszony do następnej środy. To ile expa dostaniesz zależy od tego ile rund wygrasz.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi ale mam wrażenie, że nawet nie przeczytaliście ze zrozumieniem tego o co pytałem czyli tematu problemu, z którym się borykam. 

Odpowiem koledze powyżej, nie posiadam konta prime ponieważ mam problem z dostawaniem expa. Mam 350h gry i nie posiadam 21 poziomu a zaledwie 12 z powodu, który opisałem powyżej. Inni gracze po 250h gry mają już 21 poziom u mnie było i jest to nie możliwe.

Teraz odpowiem koledze drugiemu, tak znam mnożnik meczy i wiem że jest to zależne od wygranych rund, problem tkwi w tym, że przez 1,5msc mam cały czas ten exp zmniejoszyny czyli mój mnożnik PD. Zgadza się raz w tygodniu mam zwiększony na kilka meczy a potem znów zmniejszony. Dlaczego na drugim koncie oraz kontach moich znajomych przez cały tydzień exp idzie im normalnie w jeden dzień jak kolego powiedziałeś mają zwiększony mnożnik a ja mam cały czas zmniejszony ? coś w stylu kary za kickowanie graczy bądź wychodzenie z meczów. 

• 3 lata później...
Opublikowano

Bo wykorzystałeś limit. Co środę się odnawia c;
Valve pozornie zachęca cię do gry dając ci tygodniowy bonus XP, lecz grając zbyt dużo w końcu otrzymasz zmniejszony mnożnik XP resetujący się w kolejnym tygodniu. Więc podczas każdego tygodnia, zakładając że grasz reguralnie, przejdziesz przez kilka bonusów i ograniczeń. Podczas ostatniego ograniczenia będziesz zyskiwał liczbę XP bliską zeru dzięki czemu sprawnie spowolnisz zdobywanie kolejnych poziomów. Jeżeli twoim jedynym celem jest zdobycie wysokiegu poziomu, powinieneś grać w każdym tygodniu aż do ostatniego ograniczenia XP, po którym możesz przestać grać do kolejnego tygodnia. Odnieś się do tej tabeli by dowiedzieć się po jakiej ilości zdobytego doświadczenia bonus się zmieni i ile łącznie doświadczenia zdobędziesz podczas trwania podwyższonego i zmniejszonego mnożnika:

Etap Mnożnik XP Liczba XP Łączna liczba XP
Tygodniowy Bonus 1 4x 4600 4600
Tygodniowy Bonus 2 2x 3030 7630
Zwykły mnożnik XP 1x 5670 13300
Zmniejszony mnożnik XP 0.175x n/d n/d

Zaznaczam, że te wartości są stosunkowe i nie należy się nimi dokładnie kierować.

PS.

Mam to też a gram tylko od 2 dni i 16 godzin pogranych.Pomogłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...