Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Minecraft

Mikson3002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż ostatnio taki problem. Zachciało mi się grać w minecraft'a xDD Więc postanowiłem pobrać i zagrać, lecz sie po prostu nie dało! FPS mam ponad 400 ale co z tego jak co chwila mam jakieś ścinki, próbowałem wszystkiego

- aktualizowałem JAVE

- aktualizowałem sterownik do karty graficznej ale nic!!!

Wcześniej jakoś chodziło a komputer jest teraz po formacie.

Jakieś pomysły?

Karta graficzna : NVIDIA GT 430

Procesor : Pentium ® Dual-Core CPU E6700 3.20GHz

Ram : 4GB

Windows 7 64bit

Pomóżcie :/ 

Opublikowano

Daj ustawienia graficzne na najniższe i wyłącz drugi proces javy. 

Opublikowano

Jakiego launchera używasz? 

co ma launcher do fpsow w grze? xD

@topic

ustaw max fpsy (najlepiej do 120) , scinki prawdopodobnie sa spowodowane spadkami z 400 do 100.

lagow nie odczujesz bo i tak jest to duza ilosc ale freezy moga sie pojawic, jak ustawisz max liczbe fpsow to ze 100 nie bedzie skakac do 300 , 400 i odwrotnie.

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Opublikowano

Achh, dalej to nic nie pomaga, napiszę tutaj co zrobiłem żeby się nic nie powtarzało 

- zaktualizowałem Jave i sterownik do karty graficznej

- daję wysoki priorytet przy grze

- mam najniższe ustawienia w grze

- wygląd mam na tryb wydajności

- wyczyściłem i zeskanowałem komputer anty-wirusem

- w opcja zasilania mam na tryb wydajności

Te wszystkie rzeczy dalej mi nie pomogły ;_;

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Bo już zaczynam wątpić że sobie pogram... 

Opublikowano

Sprobuj wyczyscic komputer Ccleanerem , AdwCleanerem  i poczyscic rejestr WIN Aso , jezeli nic nie pomoze a bardzo zalezy ci na grze to pozostaje wg mnie format.

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Opublikowano

Problem jest sam sprzęt. Myślę, iż dopóki nie zainwestujesz w 4 rdzeniowy procek  sytuacja ulegnie zmianie. Ja pamiętam że na swoim lapku Dell Studio 1535 (spalone 1 kostka ramu) wyciągałem 30 fps i grało mi się dobrze. Kupiłem kompa za 500 zł, miałem jakiś słaby procek 4 rdzeniowy i miałem też jakiegoś gt 730 chyba (albo gorszego) i miałem po 100 fps. Minecraft to gra pod procesor, wszystko procesor wykonuje więc w tej grze najważniejszy jest Procek i Ram :)

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

Sprobuj na innym lancherze moze na shiginimie mozesz ja pobrac z odicjalnej strony blazingpacka.

Podzespoly twojego pc nie sa najlepsze. Nowe wersje mc sa bardziej wymagajace. Np Na blazingu mam 1500 fps a na 1.10.1 posiadam ich tylko 1000

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sprobuj na innym lancherze moze na shiginimie mozesz ja pobrac z odicjalnej strony blazingpacka.

Podzespoly twojego pc nie sa najlepsze. Nowe wersje mc sa bardziej wymagajace. Np Na blazingu mam 1500 fps a na 1.10.1 posiadam ich tylko 1000

Czyli mam rozumieć, że dopóki nie zmienię procesora, bo to raczej głównie od niego zależy, to sobie nie pogram?

Opublikowano

Może pobierz shiginima launcher Jak nie miałem premki to grałem na nim, przed tem grałem na zyczu i miałem dokładnie ten sam problem :) Mam nadzieje że pomogłem, chociaż trochę <3^^

giphy1221.gif

Opublikowano

Może pobierz shiginima launcher Jak nie miałem premki to grałem na nim, przed tem grałem na zyczu i miałem dokładnie ten sam problem :) Mam nadzieje że pomogłem, chociaż trochę <3^^

Na shiginimie próbowałem ale dalej to samo :/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...