Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała ilość FPS przy dobrym sprzęcie

Bitch.Please

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie grałem w MC już dobre pare lat jednak chciałem sobie wrócić ogarnąć co sie pozmieniało Pobrałem Crystal Launcher odpalam tam jakąś paczke modów i mam jedyne 20-30FPS...

Jak moge to zwiększyć?

Dodam, że to nie wina sprzętu, wiedzmin3 na ultra lata w 60FPS

Opublikowano

Ustawienia grafiki weź na najniższe. Rendery na najmniejsze, animacje wyłącz etc, a pod renderami jest takie coś z fps i daj na sam koniec ;)

Opublikowano

Opcje > Ustawienia graficzne > Wyłącz synchronizację pionową

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Ustawienia grafiki weź na najniższe. Rendery na najmniejsze, animacje wyłącz etc, a pod renderami jest takie coś z fps i daj na sam koniec ;)

Nie po to mam GF GTX 960  żeby grać w jakieś piksele na najniższych detalach xD

W launcherze dodaj więcej pamięci ram, może też być też to wina launchera więc na wszelki wypadek też radziłbym go zmienić. 

Dałem tam w ustawieniach launchera niby 4GB RAMU nic to nie zmieniło. Crystal Launcher to chyba dobry launcher wiec nie wydaje mi sie żeby to była jego wina

Opublikowano

Upewnij się czy gra nie odpala się na zintegrowanej karcie graficznej ;d

na zintegrowanej było po 8-10fps. Przełączyłem i jest koło 20. Nie wiem k***a w czym problem. Z tym sprzętem powinno być 200-300FPS

Opublikowano

Upewnij się czy gra nie odpala się na zintegrowanej karcie graficznej ;d

na zintegrowanej było po 8-10fps. Przełączyłem i jest koło 20. Nie wiem k***a w czym problem. Z tym sprzętem powinno być 200-300FPS

Mimo wszystko spróbuj zmienić launcher. 

Jeśli inne gry działają to musi być to problem z launcherem albo z javą. 

strange1.jpg

Opublikowano

Sprobuj przeinstalowac jave / zmienic launcher na shiginime (jezeli to cos da xD) , Jaki masz antywirus?

Mozliwe ze antywirus pobiera duzo pamieci ram , zakladam ze masz 8. Sprawdz tez czy svchost.exe nie zzera ponad 1gb ramu .

Wylacz uslugi windows update , przeczysc komputer Ccleanerem , AdwCleaner i Win ASO , jezeli nic z tych rzeczy nie zadziala to naprawde nie wiem jak ci pomoc ;/

Nasunela mi sie jeszcze sugestia ze mozesz miec duzo smieci w komputerze co spowalnia jego szybkosc.

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Opublikowano

Uzyj innego launchera np shingima.

Odinstaluj jave zainstaluj jeszcze raz i jak masz system 64 bitowy to zainstaluj jave 64 bitowa.

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej Najwazniejsze

No i optifine pobierz

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Zaktualizuj Jave, zmień render z 32 (extreme) na 16 (normal) albo 8.

Ustaw max fps na nieograniczoną. Albo zmień launcher na Shiginima launcher :)

Opublikowano

@B***h.Please

Spróbuj wyłączyć opcje mippingu w ustawieniach, domyślna wartość ustawienia to 4, Ty ustaw na "wyłącz". Co z tego, że masz tego gtx-a jak procesor możesz mieć do niczego? Podaj pełną specyfikację swojego komputera.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@B***h.Please

Spróbuj wyłączyć opcje mippingu w ustawieniach, domyślna wartość ustawienia to 4, Ty ustaw na "wyłącz". Co z tego, że masz tego gtx-a jak procesor możesz mieć do niczego? Podaj pełną specyfikację swojego komputera.

procesor: intel core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz

pamięć RAM: 8GB

karta graficzna: geforce gtx 960

system 64-bit

Temat odświeżam, dalej nie moge rozwiazac tego problemu. 

Wszystkie sterowniki zaistalowane, próbowałem różnych launcherów. Normalnie bez modów jest 40-50FPS więc grać się da ale zależy mi żeby grać na shaderach

Opublikowano

@B***h.Please

procesor: intel core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz

pamięć RAM: 8GB

karta graficzna: geforce gtx 960

system 64-bit

Temat odświeżam, dalej nie moge rozwiazac tego problemu. 

Wszystkie sterowniki zaistalowane, próbowałem różnych launcherów. Normalnie bez modów jest 40-50FPS więc grać się da ale zależy mi żeby grać na shaderach

Spróbuj jeszcze wyłączenia Synchronizacji pionowej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...