Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki HDD 500GB pod laptopa?

bielu123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Pisze do  was z prośbą o doradzenie mi jaki dysk , jakiej firmy i w jakim przedziale cenowym byłby owy dysk . Piszę ,gdyż mój ma masę błędów typu C5 , wiele sektorów nawet nie da się odczytać. Dysk nie musi mieć Zbyt dużo miejsca , do 500GB byłby najlepszy , chodzi mi o dysk hdd

Specyfikacja Lapka: HP Pavilion g6 Notebook PC

Procesor : Intel® Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz

Ram : 6GB DDR3

Karty Graficzne : Intel Hd Graphic

AMD Radeon Hd 7600m Series

Aktualny Dysk : 

Samsung HN-M750MBB 750 GB 5400 RPM SATA 3.0 Gb-s 2.5-Inch Hard Disk Drive

Za Porady z góry dziękuję ;)

Opublikowano

Może podaj budżet, bo podawanie ci na co masz patrzeć jest bez sensu.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jesli masz SATA 3.0, to niech nowy dysk tez tak bedzie (chociaz nie jest to wymagane), modele 500gb sa nieoplacalne, z 20zl dolozysz i bedziesz mial 1TB, zapewne potrzebujesz dysku 2,5', to glownie powinno Cie interesowac, o predkosciach to pewnie wiesz sam.

Polecalbym raczej pojsc w SSD, jakis 240gb za 300zl + uzywanie chmury o ile Twoje lacze pozwala i git.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To co podał oski, ale możesz kupić dysk przenośny pod USB 3.0 i używać go jako dysk na dane, a dysk SSD 240GB (czy jaką wielkość wybierzesz; polecam brać większy) na system i programy (ja na takim dysku mam system, programy i jeszcze gry (LoL, GTA V)).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...