Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna pod E8400?

szopenowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje JAK NAJLEPSZEJ karty graficznej do mojego komputera.

Proc ; intel e 8400

Ram ; 8gb

win 7 64 bit

plyta głowna : msi g41m 

Aktualna karta : nvidia geforce 210

Proszę nie pisać że ''nie warto'' do tego komputera nic składać lepiej nowy kupić.

Na nowy trzeba pieniądze mieć a ja nie mam, więc jak ktoś chce może mi kupić :)

prosze o pomoc w wyborze :)

Opublikowano

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Podaj jeszcze zasilacz, btw nie rozumiem o co tyle krzyku, niby nie wiem jak to dokladnie wyglada z Twoja plyta, ale modujesz wsadzasz xeona i masz gitowe, wtedy to warto za 400zl kupic jakiegos r9 270x, jak nie to taki absolutny max (jesli grasz w full hd) to hd7770/90. 

Podaj jeszcze zasilacz.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zasilacz chieftec 450 w

Budżet nieograniczony - ze wzledu ze za dobra nie wejdzie do tego kompa :) wiec kolo 500 zł,  chcialbym poprostu oferty najlepszych kart jakie moge wsadzic do niego

Opublikowano

Zasilacz chieftec 450 w

Budżet nieograniczony - ze wzledu ze za dobra nie wejdzie do tego kompa :) wiec kolo 500 zł,  chcialbym poprostu oferty najlepszych kart jakie moge wsadzic do niego

GTX 1080 bez problemu wsadzisz do tego kompa. Chieftec powinien go obsłużyć.

A tak na serio - do 500 złotych ma używanego GTX 950. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Lepiej niech wezmie za 400zl r9 270x, zostawi to 100zl. Potem po taniosci h61 (70zl), 8gb ram (70zl), i3 2xxx (130zl) lub najlepiej od razu i5 2400 300zl (btw 770 z 500zl, a duzo wydajniej od 950, od 960 tez zreszta jest wydajniejsza). No i pograsz we wszystko juz z ta i3 i r9 270x, gta 5 na wysokich etc.

Opublikowano

Do 500zł ja bym brał procesor i grafikę ;)

Twoja płyta ma chipset G41, który może być użyty (ogólnie płyta) do moda 771->775. Polega to na tym, że montujesz procesor Xeon (serwerowy odpowiednik Core 2 Quada (cztero rdzeniowy procesor))). Różnica jest taka, że jest z tym trochę zabawy (każdy sobie da radę, są do tego poradniki na mpc, jak i na youtube (ogólnie wszędzie), całość zajmuje 15 minut, a ty masz za parę groszy procesor C2Q.

Xeony są wydajnościowo nawet lepsze niż C2Q, ale są o wiele tańsze.

Do tego spokojnie jeszcze GTX660/GTX750 możesz dołożyć i się zmieścisz w budżecie.

Jest to najlepsza opcja, jeżeli chcesz coś mieć jeszcze z tej grafiki (przynajmniej do póki nie zmienisz reszty kompa). 

Tutaj procesor: http://allegro.pl/xeon-e5440-jak-q9550-adapter-771-775-krakow-i6589153220.html

Cały procesor modyfikacji wygląda tak:

1. Wgrywasz zmodyfikowany BIOS z dogranym mikrokodem do obsługi procesorów Xeon.

2. Wyciągasz stary procesor.

3. Wycinasz ząbki (te przy sockecie, bo w Xeonie są w innych miejscach).

4. Montujesz adapter (taką folię) na Xeona (ale często jest od razu założona, więc nic nie robisz z nią) NIC NIE ZRYWASZ !

5. Wkładasz procesor zgodnie z trójkącikiem na płycie i na procesorze (ogólnie procesor montujesz tak jak stary, ale przekręcony o 90 stopni (chyba w prawo, ale sprawdzaj trójkąciki).

Odpalasz kompa i działa :D

PS. Zmodyfikowany bios można, albo pobrać gotowy z jakiejś chińskiej strony, albo zmodyfikować samemu (będę robił do tego poradnik (kiedyś w końcu go skończę xD)).

Ogólnie mam złe wspomnienia z chińskim biosem, bo mój "zmodyfikowany" bios okazał się być czysty (na szczęście Xeon został odczytany jako jakiś C2D xD).

Jeżeli dorwę jakąś płytę w swoje ręce, to zrobię na dniach poradnik ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

z tym xeonem jest za dużo zabawy - nie robiłem tego nigdy więc lepiej narazie nie próbuje, kiedyś się tego naucze.

Co do kart graficznych -

Myślicie że ten komputer uciągnie GTX 660 / lub tego r9 270x ?

PS : od kolegi dostałbym jeszcze 4 gb ramu więc miałbym 8.

Opublikowano

Zdefiniuj uciagnie, z core 2 duo te karty nie maja sensu. Ram tez juz Ci duzo nie pomoze, ale jakbys wsadzil xeona (albo jak juz tak marudisz to quada, ale po taniosci wziac jakiegos) to w sumie nie bylby to taki zly sprzet. Troche pieprzenia z tym modem jest, nie powiem, ale masz to wszystko opisane, jak cos to pomoga Ci na forach, a taniej i wydajniej.

Do wypowiedzi Jaco, GTX750 nie warto brac, za drogi na swoje osiagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...