Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Play dobry internet?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Proszę o nie przenoszenie tematu.

Czy ten internet jest dobry? http://www.play.pl/telefony/alcatel/alcatel-linkzone/?ogrp=internet

Mam go i pisze że max 150mb/s a jak zrobiłem speedtest

http://www.speedtest.net/my-result/5763509677

To wyszło mi 7.3mb/s WTF

O dziwo mogę oglądać filmy na YouTube w full hd 1080p

A jak miałem internet od orange 40mb/s to chodził mi strasznie wolno że 360p maxymalnie było

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Proszę o nie przenoszenie tematu.

Czy ten internet jest dobry? http://www.play.pl/telefony/alcatel/alcatel-linkzone/?ogrp=internet

Mam go i pisze że max 150mb/s a jak zrobiłem speedtest

http://www.speedtest.net/my-result/5763509677

To wyszło mi 7.3mb/s WTF

O dziwo mogę oglądać filmy na YouTube w full hd 1080p

A jak miałem internet od orange 40mb/s to chodził mi strasznie wolno że 360p maxymalnie było

Pozdrawiam.

7,3mb/s to wystarczająco na 1080p, więc nic w tym dziwnego.

Do 150mb/s oznacza, że to max jaki możesz wyciągnąć w tej ofercie z tym urządzeniem.

Możesz użyć anteny, żeby wzmocnić sygnał.

Zastanów się tylko po co Ci takie urządzenie? Jeśli do domu, to są o wiele lepsze oferty od Play.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nawet jednostki źle przepisałeś Mb/s to nie MB/s czy Mbps.

Jest 50% tego co na umowie czyli duplex razem 150 Mbps ;) 

Dzisiaj działa jutro nie, to zależy od pogody i obciążenia nadajników oraz ludzi używających w tym samym czasie internetu. Żebyś potem nie płakał że internet o niektórych porach jest do dupy i ledwo wszystko chodzi sam się zgodziłeś na niego. 

Nie licz że antena zwiększy transfer, poprawi jakość ale szybkości nigdy. 

Zresztą masz umowę to sobie poczytaj co kupiłeś. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja osobiście mam LTE od Play, mieszkam na wsi, i nie narzekam. Pliki pobieram z prędkością 3mb/s, praktycznie o każdej porze, a filmy 1080p lecą jak bajka. Jedyny minus to 100gb limitu, ale noce mam free, więc zawsze coś zostaje. 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

150mb/s bedziesz mial  w najlepszych mozliwych warunkach, blisko nadajnika, ale i tak tyle nie wyciągniesz ze względu na obciązenie siedzi, chyba że w nocy - sam mam przykład mieszkając w centrum Rzeszowa, zasięg LTE na full, a pobieranie/wysylanie max 25mb/s.

Po drugie, w tym LTE bez limitu jest haczyk, faktycznie jesli jestes w zasiegu lte po wykorzstaniu swoich GB masz internet za darmo, ale wtedy nie gwarantują ci priorytetu łącza - czyli według umowy (którą czytalem) możesz miec internet nawet 32kb/s - czyli za bardzo strony nie otworzysz, i nic im nie zrobisz.

Oglądajac codziennie youtbe, przegladajac strony itd. po załóżmy 4h dziennie, smiem twierdzić że nie starczy 100gb, przynajmniej mi, wiec internet mobilny zawsze bedzie gównem.

Podsumowując - masz urządzenie i pakiet załózmy 100GB, zaleznie od zasięgu LTE masz realnie do 50/60 mb/s prędkości, po wykorzystaniu tych 100GB, twój internet spowolni do nawet 32kb/s(nie mówie że tak na pewno będzie, ale po co mieliby ci udostepniac 50mb/s skoro moga dać 32kb/s?).

@edit 

doczytałem w umowie - po wykorzystaniu 100gb, predkość spada do widełek 32kb/s - 1mb/s.

I nie ma czegoś takiego jak umowa bez limitu - to jest wlaśnie 100gb i po 100gb masz dalej internet ale bardzo wolny, praktycznie żaden.

Opublikowano

To jest router a nie internet.

I to jest router LTE.

Kazdy internet mobilny ma haczyki i jest beznadziejny.

Pozdrawiam karta w telefonie z kiosku potem zarejestrowana i za 45zł prawdziwy nielimitowany transfer bo już dyskutowałem z innymi na mpc co mają ten internet i przekraczali 100gb i nic nie było. Zasięg lte jest, ping w grach 30-80 zależy od gry i serwera, pobieranie torrent 4-5 mb/s przy dobrym seedzie. Jedyne co można się dowalić to czasem zasięgu nie ma raz na jakiś czas ale to maksymalnie raz w miesiącu albo 3 miesiące albo rzadziej. Jak nie ma zasięgu to karta od plusa zwykła pakiet za 7 zł i jesteś w kontakcie ze światem.

Opublikowano

150mb/s bedziesz mial  w najlepszych mozliwych warunkach, blisko nadajnika, ale i tak tyle nie wyciągniesz ze względu na obciązenie siedzi, chyba że w nocy - sam mam przykład mieszkając w centrum Rzeszowa, zasięg LTE na full, a pobieranie/wysylanie max 25mb/s.

Po drugie, w tym LTE bez limitu jest haczyk, faktycznie jesli jestes w zasiegu lte po wykorzstaniu swoich GB masz internet za darmo, ale wtedy nie gwarantują ci priorytetu łącza - czyli według umowy (którą czytalem) możesz miec internet nawet 32kb/s - czyli za bardzo strony nie otworzysz, i nic im nie zrobisz.

Oglądajac codziennie youtbe, przegladajac strony itd. po załóżmy 4h dziennie, smiem twierdzić że nie starczy 100gb, przynajmniej mi, wiec internet mobilny zawsze bedzie gównem.

Podsumowując - masz urządzenie i pakiet załózmy 100GB, zaleznie od zasięgu LTE masz realnie do 50/60 mb/s prędkości, po wykorzystaniu tych 100GB, twój internet spowolni do nawet 32kb/s(nie mówie że tak na pewno będzie, ale po co mieliby ci udostepniac 50mb/s skoro moga dać 32kb/s?).

@edit 

doczytałem w umowie - po wykorzystaniu 100gb, predkość spada do widełek 32kb/s - 1mb/s.

I nie ma czegoś takiego jak umowa bez limitu - to jest wlaśnie 100gb i po 100gb masz dalej internet ale bardzo wolny, praktycznie żaden.

Dokładnie tak jest, mi po wykorzystaniu 100gb ( rzadko, ale zdarzało się ) prędkość spadła np. pobierałem plik z prędkością 150-200kb/s. Tak miałem zawsze, gdy wykorzystałem limit.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

A coś innego byście mi od nich polecili? Widziałem internet 300mb/s ale nie wiem czy będzie działać w moim mieście

Masz zasięg Play taki jaki masz i nic tego nie zmieni, co najwyżej anteny. Nie miałem w Play domowego Internetu, ale możesz zadzwonić do nich i spytać

o dostępność w Twoim mieście. Niemniej jednak, jeśli nie chcesz Internetu mobilnego, tylko domowy - zapytaj UPC o dostępność, to świetny ISP.

Opublikowano

A coś innego byście mi od nich polecili? Widziałem internet 300mb/s ale nie wiem czy będzie działać w moim mieście

Masz zasięg Play taki jaki masz i nic tego nie zmieni, co najwyżej anteny. Nie miałem w Play domowego Internetu, ale możesz zadzwonić do nich i spytać

o dostępność w Twoim mieście. Niemniej jednak, jeśli nie chcesz Internetu mobilnego, tylko domowy - zapytaj UPC o dostępność, to świetny ISP.

tylko że moja mama ma umowę w play na 2lata bo mówiła że mają dobre oferty

Opublikowano

Wynik z teraz.

Nie mam zewnętrznej anteny.

Pogoda jest średnia (rosyjska), pada deszcz i wieje.

Gdyby nie limit 100 GB to poleciłbym z czystym sumieniem. 

Pozdrawiam, F
post-70184-0-18410300-1478106852_thumb.jpg

f.png

Opublikowano

tylko że moja mama ma umowę w play na 2lata bo mówiła że mają dobre oferty

To po co pytasz się o inne oferty, skoro masz już umowę?

Jak nie zmienisz ISP, ani oferty, to zostajesz na tym co Twoja mama podpisała, co ja na to poradzę?

Dokup antenę kierunkową i tyle co możesz zrobić. Jak patrzę na to, co dostałeś to jest to kieszonkowe urządzenie i do jakiejś domowej anteny zewnętrznej potrzebowałbyś innego urządzenia.

Opublikowano

ja p******e ale wcześniej miałem inny internet a to już było w czasie tej umowy a dokladniej mialem takiego palucha co sie podpina do laptopa

Zadajesz pytanie czy oferta, którą posiadasz jest dobra, bo pani z Play powiedziała, że będzie najlepsza.

Dostajesz kilka odpowiedzi i pytasz, czy polecilibyśmy coś innego od Play, sam nie wiedząc, czy będzie działać w Twoim mieście.

Odpowiadam, że jak chcesz mieć coś lepszego w swojej miejscowości, to zainteresuj się Internetem domowym, który Play również oferuje,

a najlepiej zadzwonić do innego ISP - UPC. Następnie twierdzisz, że nie będziesz nic zmieniał, bo masz umowę, bo tak podpisała Twoja mama,

teraz dziecinnie odpowiadasz wulgaryzmem i piszesz jaki Internet miałeś kiedyś, sam nie potrafisz skonkretyzować czego chcesz.

Z mojej strony to na tyle, dalej słuchaj się konsultantów i samego siebie, a potem miej problemy z szybkością, hej ;)

Opublikowano

Internet po prostu będzie dobry albo będzie zjebany po jakimś czasie. To normalne przy LTE nawet w pobliżu nadajnika i trzeba się do tego przyzwyczaić że to nie jest łącze stałe tylko dzielone radiowe którego obciążenie i transfery zależą tylko od ilości użytkowników internetu i telefonów ( np 1 gadający ziomek przez telefon połączony do tego BTS powoduje spadek internetu o ok 3-5 Mb/s ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

zauwaz ze w umowie pisze DO 150mb

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

internet domowy od play, to dajcie linka a ja zobaczę lol

Wystarczy wpisać w google, lol

http://www.play.pl/oferta/play-internet/#internet-with-device

To dowiem się?

I czy ten domowy internet od play można mieć na kabel żeby był szybszy?

Nie można, tylko opcja LTE.

Z internetem bezprzewodowym w małych miejscowościach niestety bywa różnie.

Twoja prędkość zależeć będzie od odległości nadajnika, jego "obciążenia" oraz tego czy na drodze między Tobą a takim źródłem będą potencjalne źródła zakłóceń

(np. transformator czy śrutownik sąsiada Wiesia).

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...