Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

trabant28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

czy zna ktoś może rozwiązanie mojego problemu? Od jakiegoś tygodnia psuje mi się save ;/

problem jest taki, ze przy wejściu na niego świat ładuje się przez ok. 30? sekund, a chunki już po załadowaniu się save, wczytują się dobre 10 - 15 sekund. nie wiem w czym leży problem, ale występował on na optifine jak i bez niego, na wersji 1.9, 1.10. Nie przerwał się po restarcie komputera, skanie antywirusem, przerzuceniu zawartości folderu do innego. Uprzedzając pytania, inne światy wczytują się normalnie, starsze zapisy tego konkretnego Save również, minecraft może nie chodzi zbyt płynnie  (ok. 20 - 40 FPS) ale nie miał nigdy problemu tego typu ;/

Proszę wiec o poradę, czy mogę coś zrobić z nim łatwiej, czy muszę przedsięwziąć innych środków?  (np skopiować programem na inna mapę), czy tez świat mogę spisać na straty?

Opublikowano

Możesz spróbować wygenerować nowa mape z tym samym seedem i przenieść dotychczasowe osiągnięcia (budowle itp.) na nią, raczej wtedy powinno wszystko działać.

585051449511123978085.jpeg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

spróbuję kiedyś, ale jak na razie już nie cofa rzeczy które zrobiłem przed wyjściem krótko (wczesniej trzeba bylo chwile czekac), wiec jest OK :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...