Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer , zmiana

PietruszkowyTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?2700

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)najszybciej

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Laptop

Do czego ma służyć komputer?do gier

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?ma byc klawiatura i monitor

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?tak

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Chcialbym zeby starczal mi do gtav i csa

1fvjwk.png

Masz pytania ? pisz mi na pw , a na pewno odpisze :)    Nie zapomnij też dać + :)

Opublikowano

Jak w zestawie za 2700 ma być jeszcze System/monitor i klawiatura to za dobrego kompa za to nie kupisz.

Odpuść sobie na razie system i musisz się zdecydować na to czy będziesz chciał używane części bo bez może być ciężko.

Opublikowano

a klawa też ma być? https://www.morele.net/inventory/info/clNg/ <- tutaj nie wrzuciłem klawy

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Sory ale za ta cene da sie zlozyc lepszy zestaw

to złóż a nie prosisz na forum :)

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

@PietruszkowyTV podaj model monitora. Musimy wiedzieć jakie ma wejścia, bo nowe karty graficzne są całkowicie pozbawione wejścia D-Sub (czyli najpopularniejszego VGA).

Tutaj moja propozycja z używek: 1765 zł

Karta graficzna, SSD, HDD są nowe. Ponieważ jeszcze nie ma za dużego rynku wtórnego nowej generacji nVidii, a dysków ogólnie nie polecam używanych, jeżeli składa się nowy komputer.

Wystaje poza budżet, ale musiałem, bo inaczej byś miał i3, brak dysku, lub grafikę bardzo słabą.
Różnica w wydajności jest na plus używanego i to o: 100zł ponad budżet + brakujące 200zł do GTX 1060.
Gdybyś miał 3k, to z nówek masz to co tu z używanych.
Ale za 3k z używanych masz GTX 1060 6GB Palit JetStream.

Ogólnie używki albo się chce albo nie, ale ogólnie ja nawet do 4k polecam używane części, bo żywotność takich podzespołów jak płyta, procesor, czy ram, to naprawdę wiele lat. 5-cio letnie procesory (2 generacja intela) dalej dają radę z najnowszymi grami.
Mógłbyś wziąć np. Z77 (najwyższy model Chipsetu 2-3 generacji + i7-2600k i zaoszczędziłbyś dużo, a miał jeszcze zapas mocy, jednak jest to już za stara generacja i nie miałbyś już możliwości rozbudowy.

#edit gdyby działał js, to bym widział, że ktoś piszę posty przez te 20 minut jak szukałem części i składałem ci kompa. Ogólnie za 2,5k komp tak? Hym... potrzebujesz dysk HDD, czy SSD 240GB ci starczy?

PS. jeżeli to ma być zwykła klawiatura membranowa, to idź do Reala, czy Auchana i kup za 20zł sobie klawiaturę i tyle.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A, czy komputer może być z używek? Jeżeli tak, to tylko poprawię zestaw wyżej i możesz spokojnie go brać. (uwzględniłem cenę wysyłek, więc spokojnie) za 1765zł masz już cenę wszystkich wysyłek).

Od tego odjąć 209zł za dysk, dodać nagrywarkę i kartę wifi (klawiaturę możesz kupić w sklepie typu real, lub wziąć z morele) i masz zestaw. 

Ewentualne przycięcie do 2500zł, to np. kwestia poczekania aż na allegro będzie gtx 1060 używany (były już po 850-900zł, więc to kwestia obserwowania i kupienia ;) ). Ewentualnie procesora taniej (też kwestia okazji).

Ostatecznie możesz kupić tańszą obudowę, lub wersję bez okna i wziąć nówkę z allegro (30zł w kieszeni).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Morele raczej wezme bo z Allegro to za duzo roboty, a lepsze czesci mozna dokupic q przyszlosci bo i tak komp z morele jest dobry w sensie ten zestaw

1fvjwk.png

Masz pytania ? pisz mi na pw , a na pewno odpisze :)    Nie zapomnij też dać + :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...