Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Poszukuje]Ludzi Do Stworzenia Grupy Grafik Mpc

patek

MPC Grafik  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Grupa Grafików Mpc To Dobry Pomys? ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy się wypowiadacie, a że widzę tutaj coraz częściej swój nick niekulturalnie byłoby się nie wypowiedzieć.

Dla mnie nietrafiony pomysł. Jak ktoś już powiedział na forum rysuje się wyraźna grupa tzw. "grafików", którzy stale odwiedzają FanArt. Wszyscy się znają i wiedzą jakie kto ma możliwości. Rzucanie tutaj na przemian swoimi możliwościami jest co najmniej dziwne, niektórzy chwalą się, że pracują przy grafice kilka miesięcy, wyżej widzę dwa lata. Ja robię to od około pięciu lat, też mam zacząć rzucać swoim doświadczeniem? Nie mam na to ochoty.

Mówicie, że chcecie aby ta grupa pomogła rozwijać się innym. Hmm... to dlaczego odrzucone zostały już trzy podania? Skoro chcecie uczyć, to nie odtrącajcie na samym początku kogoś bez doświadczenia, bo wydaje mi się, że właśnie po to taki ktoś chce się do tej grupy zapisać, żeby je nabyć. Dyskryminacja tutaj nie pomoże. Stawianie na teorię też nie jest dobrym pomysłem. Ja jestem samoukiem. Dopiero od roku kształci mnie szkoła w tym kierunku.

Co do mojego nicku który padał tu tak często.

Nie jestem dobra w tym co robię. To zaledwie kropla w ogromnym morzu jakim jest grafika. Stała nauka i chęć poznania całego graficznego świata to jedyne co mam. Nie mówcie, że jestem dobra, nie mówcie, że jestem najlepsza. To amatorstwo, a grafika, którą tworzę to jedynie "sztuka", której wstydzić może się każdy artysta.

Nie róbcie z siebie gwiazd moi drodzy, więcej pokory.

Peace.

Autor wątku chce stworzyć grupę osób , która będzie pomagać np. na PM - o to (chyba) chodzi , a nie o jakiś newbie-clan. Poza tym ,na szablonie było napisane , że trzeba podać doświadczenie :]

Zobaczymy jak to się potoczy :mellow:

lolheadz.png
Opublikowano

Moje podanie zostało odrzucone ;< może w sumie to i lepiej? Może jestem zbyt cienki by dołączyć do takiegj grupy no cóż dostałem zadanie od patka o fotomanipulacji a nigdy tego nie robiłem i tutaj mój minus. ;/ Jeżeli pomysł wypali to życzę powodzenia. xD.

LoL . ?

Opublikowano

No i to jest właśnie dobre bo skoro już ma być taka grupa osób to nie że 4 na 6 umie tylko sygny robić i avki. Więc nie dużo osób ma kwalifikacje do tej grupy "grafików".

1318801632-U103988.png

Chcesz sygnaturkę // avka // tapete czy coś w tym stylu ? Pisz na PW ( ma być podany stock/render czy jakiś inny materiał, wymiary oraz kolorystyka i jaki ma być napis czy nie ma być wgl napisu.)

Opublikowano

@sarez nie chciałabym robić z tego spamu, ale źle mnie zrozumiałeś. Podawajcie sobie doświadczenie skoro autor tego wymaga, ale nie róbmy z tego wyścigu szczurów. "A ja to robię od dwóch lat!" "A ja od dwóch tygodni!". Nie mamy się czym chwalić, do prawdziwych grafików każdemu z nas daleko.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Tu się zgodzę , ale chyba starczy do pomagania zielonym ;)

btw. jeżeli 3 podania zostały już odrzucone , to pewnie i ten pomysł nie wypali.

lolheadz.png
Opublikowano

Tu się zgodzę , ale chyba starczy do pomagania zielonym ;)

Dokładnie Sarez.

Bo o to chodzi.

@rudi dudi

Patkowi chodziło o to ,aby wiedzieć czego od danego użytkownika oczekiwać. (Przynajmniej tak sądze)

Nikt nie zostanie przyjęty , jeśli siedzi w tym 2 dni .

Nie mamy Grafika na forum (Bynajmniej z zawodu) co nie oznacza , że nikt nie jest zdolny.

Najlepszym tego przykładem jesteś Ty ;)

@Mateq.

Na forum o cheatach chcesz szukać grafików.

Nie za wiele oczekujesz ?

Nie o to w tym temacie chodzi.

@Topic

Widzę , że pomysł się rozwija.

Mam nadzieję , że nikt nie leci na range .

Bo równie dobrze można by było pracować bez napisu moderator, lecz z prawami do moderowania.

Pozdrawiam Kronk ;)

Gość Mounthains
Opublikowano

A mnie jedno zastanawia.

Skoro patek założył topic, to oznacza że chce być liderem. Ok umiesz robić sygny, avki czy tam inne pierdoły. Ok. Możesz być w tym dobry. No ok. Przybędzie jakiś koleś co prosi o logo, layout strony. Co będzie? "Nie wiem?"

Pokaż że potrafisz więcej iż robienie głupich sygnatur. Zrób layout strony dla MPCforum. Pokaż że ci zależy na tym.

link:

http://www.mpcforum.pl/topic/157472-stworzenie-layoutu-pilnie-potrzebna-pomoc-do-projektu-mpc/

Kronk@

rudi dudi

Kto to jest?

Opublikowano

Kronk dobrze mnie rozumie , o to mi wlasnie chodzi .

Dudsonowa@

Wiesz dlaczego odrzuciłem podania ?

Bo chce aby ci co będą w grupie potrafili coś a nie , że ktoś złoży prosbe a oni bedą reprezentować poziom tak zwanego 'painta'(nie chce nikogo tutaj urazic).

Wkurza mnie to wywyzsznie się troche Wojtka , bo sam nikomu nie pomaga a krytykuje innych .

Żeby pomóc amatorą z tego forum nie są potrzebne super umiejętności .

A co do tych podan jeszcze. Jesli bedzie taka grupa to podamy swoje gg , poczte nie wiem kto co bedzie chcial i bedzie mozna sie do nas zwracac

z prosbami o porady , tlumaczenia , tutki i te sprawy.

Grupa chce aby się składała z 5 ludzi to raczej wystarczy po dzisiejszych przemyśleniach .

Nie muszę mieć żadnego moderatora , czy tam rangi uprzewilejowanej prawami moderatora.

Wystarczy abyśmy byli jakoś zaznaczeni wtedy użytkownicy będa wiedzili gdzie sie zglaszać .

Zależy od kokosza co będzie chciał zrobić z tym .

Nabór trwa nadal narazie mam 2 osoby na oku tylko dostaną jeszcze jakieś zadanie .

@Wisienqka

mowilem ci ze , ze stocka nie trzeba robic pm tylko mozna takze zrobic normalna sygnaturke .

Pm to photo manipulacja jakby ci to wytlumaczyć łatwiej to łaczenie paru stockow w całość .

Niekiedy z prostego zdjecia lasu mozna zrobić wielka prace.

A ty dales pare c4d itp i było to dla ciebie Pm .

Dlatego cie nie przyjąlem bo troche czasu przed tobą.

Ktoś się pytał o moje osiągniecia etc.

W grafice siedze z rok ( jestem samoukiem ) nie chodzę do żadnej szkoły specjalizującej się w tym kierunku.

Dla mnie najwazniejsze jest czerpanie zabawy , radosci z tego a nie korzyści majątkowych czy innych rzeczy materialnych .

Osiągniecia może nie wielkie ale pare mam . Na forum i-point jednym z najlepszych for graficznych jest wielu grafikow .

Chodzi mi tu o wyksztalcenie. Wielu jest takze samoukow i są znakomici w tym co robią . Jesli chcecie mozecie luknac

rysunku sheep. na i-point jest w wieku 17 lat okolo a rysuje niesamowicie . Czy tam kouryou , krzyżak itp nie będe wymienial całej czołowki

przy nich się wszystkiego nauczyłem . Chodzi mi o to , że oglądałem ich prace , sluchalem ich krytyki , która przyjmowałem do siebie

i próbowałem dążyć dalej . Zdarzało mi się , ze wygrywałem konkursy nawet z nimi co jest bardzo cięzkie.

Najwieksze to chyba 2 miejsce w pracy w parach (collab) gdzie z kolega z board metin ( bylismy tam grafikami) bawilismy sie w tym

moze z miesiac a udało nam sie byc przed tymi 'pro' . Wiem nie są to żadne super osiągniecia ale zawsze coś .

Dawno nie robiłem żadnych super prac . Narazie będę próbował dokończyć pm która kiedyś zacząłem tylko poszukuje

stockow jak narazie bo to tez jeden z wazniejszych punktów w robieniu prac 'dobór odpowiednich stockow' .

Trochę się rozpisałem . Sorki za mały offtop i za to jesli kogoś obraziłem

Pozdrawiam , Patryk

up@ mount logo jeszcze bym zrobił.

Akurat w layotach nigdy nie siedziałem .

Od kiedy się zajmuje grfika komputerowa to tak .

Sygnatury,avki,loga , Pm , collaby ,troche szkice (teraz juz nie bo tabletu juz nie mam ),obróbka coś tego typu.

Za kodowanie stron , layouty się nigdy nie brałęm bo mnie to nie bawiło .

Mount nie musze być liderem .

Gdyby to ktoś taki jak np , Dudsonowa (sorki , ze znowu wymieniam cię ale akurat ty pasujesz teraz na forum ) ustąpił bym miejsca .

Dla mnie nie liczy jak pisałem ranga .

@dudsonowa

zeby nie spamic edit .

Wiesz , próbowałem robić cos dzien w dzien wczesniej . Lecz mam też zycie prywatne no i miałem do wyboru .

Wolny czas przeznaczyc na dziewczyne albo na grafike.Wiec wiesz co wybralem .

I nigdzie nie napisałem , że jestem grafikiem . Pisałem ze grafik chodzi mi o osobe zajmującą się grafika a nie

o zawód itp co ci po glowie chodzi .

wiesz po co sprawdzam ludzi ?

Bo wielu tutaj to są riperzy.

Dlatego sam im daje stock i sprawdzam co dadza rade wykrzesać z tego .

Możesz sie zapytac kronka , wisienqi pisałem im . Że nie liczy się dla mnie efekt koncowy

tylko to co potrafią włożyć od siebie , własne pomysły , wyobraźnia .

Kronk@

3 jeszcze juz nas 2 jest przeciez ;)

54585309939136444418.png

Opublikowano

@patek

Nabór trwa nadal narazie mam 2 osoby na oku tylko dostaną jeszcze jakieś zadanie .

Zadanie? To brzmi dla mnie jak kpina. Chcesz sprawdzać osoby, które chcą przystąpić do twojego pomysłu? Bez obrazy (nie mam nic do twojej osoby), ale kto w takim razie da zadanie Tobie?

Narazie będę próbował dokończyć pm która kiedyś zacząłem tylko poszukuje

stockow jak narazie bo to tez jeden z wazniejszych punktów w robieniu prac 'dobór odpowiednich stockow' .

Nie podważam Twojej opinii, bo stocki to ważna sprawa, ale skoro nazywasz się grafikiem, to czy nie powinieneś tworzyć nawet bez stocków? Przerwa w grafice? Mówisz, że to kochasz, a robisz sobie przerwy? To nie jest miłość do grafiki, skoro ją "wykorzystujesz, a potem porzucasz jak dziwkę".

Ktoś z pomysłem i ambicjami, nie przejmuje się stockami. Tworzy z tego co ma. Dopóki swoją pracę będziesz opierał na stockach i ich właściwym doborze nie widzę ciekawego portfolio graficznego. Jeśli jesteś grafikiem, to zmień zły stock w dobry.

@Kronk, tutaj jestem dudsonową (pisaną przez małe "d"!!!).

@patek, (nie spamimy :))

no widzisz. ty wybrałeś miłość, a ja miłosć do grafiki.

zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

A mnie jedno zastanawia.

Skoro patek założył topic, to oznacza że chce być liderem. Ok umiesz robić sygny, avki czy tam inne pierdoły. Ok. Możesz być w tym dobry. No ok. Przybędzie jakiś koleś co prosi o logo, layout strony. Co będzie? "Nie wiem?"

Pokaż że potrafisz więcej iż robienie głupich sygnatur. Zrób layout strony dla MPCforum. Pokaż że ci zależy na tym.

link:

http://www.mpcforum.pl/topic/157472-stworzenie-layoutu-pilnie-potrzebna-pomoc-do-projektu-mpc/

Kronk@

Kto to jest?

Jest to Dudsonowa ;)

No i co że ją tak nazywali, niekiedy nie można się połapać o kim się pisze. Proszę abyś podawał pełne nazwy użytkowników. Nie wiem czy sama dudsonowa sobie tego życzy. Mount

Tak ją kiedyś nazywali (zobacz historię jej nicku w profilu).

Co do tego layoutu , to nikt z nas się w to nie bawił.

Może jak ja zacznę się w to bawić . to coś dla Mpc postaram się zrobić .

Ok , tylko trudno bedzie znaleźć aż 5.

Co do tej kwestii to chybą będzie to zależało od ilości podań.

Pozdrawiam Kronk.

Opublikowano

Mount , każdy specjalizuje się w czymś innym. Są zwykli 'rysownicy' , twórcy jakichś tam sygnatur , twórcy karykatur , twórcy grafiki dotyczącej np. stron internetowych - layout i inne pierdoły. Można wymieniać godzinami. Jeszcze takiego grafika nie było , który wszystko ogarnął. Jeżeli chciałbyś go przetestować , zadaj mu to , w czym jest dobry i oceń jego umiejętności. ;)

lolheadz.png
Opublikowano
@Mateq.

Na forum o cheatach chcesz szukać grafików.

Nie za wiele oczekujesz ?

Nie o to w tym temacie chodzi.

To jest akurat teza Patka,a nie Mateqa.

To on chce szukać talentów graficznych na tym forum.

Wiesz dlaczego odrzuciłem podania ?

Bo chce aby ci co będą w grupie potrafili coś a nie , że ktoś złoży prosbe a oni bedą reprezentować poziom tak zwanego 'painta'(nie chce nikogo tutaj urazic).

Zacznij od siebie,dopiero potem odrzucaj kogoś.

Zrobiłeś z siebie guru tego działu,nie wiem na jakiej podstawie.

Wywyższam się? haha,bo mówie że coś potrafie?

Zadanie? To brzmi dla mnie jak kpina.

+ 1

Bo wielu tutaj to są riperzy.

Zaraz będzie,że ja ripuje prace,pomimo tego że nic tu nie wstawiam.

Jesli chcecie mozecie luknac

rysunku sheep.

Sheep nie tworzy od dobrego roku,jak nie dwóch lat.

Czy tam kouryou , krzyżak itp nie będe wymienial całej czołowki

Czołówka...(kiedyś)db,Ptaku,Nine,przede wszystkim Nine.

Od kiedy się zajmuje grfika komputerowa to tak .

Grafika komputerowa bez layoutów,to nie grafika komputerowa.

Przeczysz samemu sobie ; )

Pm to photo manipulacja jakby ci to wytlumaczyć łatwiej to łaczenie paru stockow w całość .

G prawda ; ).

Pozdrawiam,

Niekulturalny Wojtek

Opublikowano

Wojtasek ostatni raz rozmawiałem z sheepem i reszta około roku temu ;) . Chcesz to wbij na i-point i mnie poszukaj nie bede duzo tlumaczyl.

a jakos layouty mnie nie kreca .

nie chodzi mi o to tylko o te twoje ego .

Pozdro .

GraciiiiPowrót-podanie odrzucone

54585309939136444418.png

Gość Mounthains
Opublikowano

Wojtasek ostatni raz rozmawiałem z sheepem i reszta około roku temu ;) . Chcesz to wbij na i-point i mnie poszukaj nie bede duzo tlumaczyl.

a jakos layouty mnie nie kreca .

nie chodzi mi o to tylko o te twoje ego .

Pozdro .

GraciiiiPowrót-podanie odrzucone

Skoro pytałeś o zgodę administracji, kokosz ją zatwierdził. To czujemy się z tym związani. Możesz chociaż mi wysyłać pw z wyjaśnieniem odrzucenia podania?

Opublikowano

Mou on szuka "prawdzicyh" grafików a nie amatorów jak ja czy Graciiii. Dziwisz się ,że odrzucił.? xD.

@Down

Popieram xD. Komedia. Coś jak Moda na Sukces u Ciebie na profilu, lecz tamto było bardziej żałosne niż śmieszne. xD.

LoL . ?

Opublikowano

Skoro szuka prawdziwych grafików to nikt nie będzie w tej grupie.

Pewnie wtedy musiałby udowodnić to wrzucając na forum skan swojego dowodu osobistego, albo papierów potwierdzających jego zawód. :D

Miałam już nie wypowiadać się na ten temat, ale nie mogłam się powstrzymać. Śmiechu warte, stwórzcie wreszcie tą grupę, albo przestańcie zwoływać nowych ludzi: chce zobaczyć efekty Waszej pracy panowie graficy.

1321896841-U198706.png

Opublikowano
on szuka "prawdzicyh" grafików a nie amatorów jak ja czy Graciiii.

omg juz o tym pisałem więc się wstrzymam z komentarzem.

Śmiechu warte

+1

chce zobaczyć efekty Waszej pracy panowie graficy

<rotfl><rotfl><rotfl>

Masz efekty :D odrzucają wszystkie podania jak leci. ^^

Opublikowano

Mou on szuka "prawdzicyh" grafików a nie amatorów jak ja czy Graciiii. Dziwisz się ,że odrzucił.? xD.

@Down

Popieram xD. Komedia. Coś jak Moda na Sukces u Ciebie na profilu, lecz tamto było bardziej żałosne niż śmieszne. xD.

To tak ,. Ja nic takiego nie pisałem , ze poszukuje prawdziwych grafikow .

Wisienqka . Wiem , ze piszesz to bo cie odrzucilem ale jakbym pokazal co zrobiles z stockiem to kazdy na moim miejscu zrobilby to samo .

Dudsonowa@

Jesli nadal bedziesz sluchac tego co mowia inni to pozdro .

Jak ktos powie , ze ja chce 1000 zl za avka tez uwierzysz?

Naiwnosc.

Jesli takie ma byc podejscie co do tej grupy to nie dziekuje nie bede jej tworzyl .

Niech dalej ludzie spamia sobie ze zleceniami ja odpadam nie bede juz nic robil .

Dudsonowa najwiecej spamisz w tym temacie z wojtkiem .

a tak naprawde wojtek nie pamietam zebys komus graficznie pomogl na tym forum .

Pozdro . Sami tego chcieliscie ja nie bede czegos robil z wlasnej checi po to zeby

inni tylko krytykowali a sami nic nie robili .

Do zamkniecia .

54585309939136444418.png

Opublikowano

Pokaż. Ja się nie wstydzę. Nawet nie wiedziałem co mam zrobić nigdy nie robiłem fotomanipulacji. Dałeś mi zadanie ,którego nie byłem wstanie wykonać. Nie wyżywam się jak coś. Może też dla tego ,że pomysł nie wypali. Bo po prostu tu większość osób ma takie dośw. jak ja czy Graciiii. Prócz Kronk'a dudsonowej i innych.

LoL . ?

Opublikowano

stock1r.png

to nawet photo manipulacja nie jest.

ja ci kazałem zrobić sygne z tego a ty dodałes c4d i powiedziałeś , że to pm .

Pomysł by wypalił gdyby nie połowa osób co tu sie wypowiadała ;].

Pozdro nara oceniac tez nie bede bo wkoncu poco jest tutaj wojtasek on jest naszym 'bogiem' jest najlepsz ^^.

54585309939136444418.png

Gość Mounthains
Opublikowano

To tak ,. Ja nic takiego nie pisałem , ze poszukuje prawdziwych grafikow .

Wisienqka . Wiem , ze piszesz to bo cie odrzucilem ale jakbym pokazal co zrobiles z stockiem to kazdy na moim miejscu zrobilby to samo .

Dudsonowa@

Jesli nadal bedziesz sluchac tego co mowia inni to pozdro .

Jak ktos powie , ze ja chce 1000 zl za avka tez uwierzysz?

Naiwnosc.

Jesli takie ma byc podejscie co do tej grupy to nie dziekuje nie bede jej tworzyl .

Niech dalej ludzie spamia sobie ze zleceniami ja odpadam nie bede juz nic robil .

Dudsonowa najwiecej spamisz w tym temacie z wojtkiem .

a tak naprawde wojtek nie pamietam zebys komus graficznie pomogl na tym forum .

Pozdro . Sami tego chcieliscie ja nie bede czegos robil z wlasnej checi po to zeby

inni tylko krytykowali a sami nic nie robili .

Do zamkniecia .

Następny do odpadu. Jesteś słaby. Nie potrafisz znieść krytyki i jedziesz po nich. Naiwny ty jesteś, bo nie potrafisz sam siebie docenić. Może im się to podoba, a może nie. Ciebie to nie powinno w ogóle obchodzić. Z czasem będziesz lepszy. Teraz widać że się wcale nie nadajesz. Żegnam

Projekt być może będzie nadal aktualny. Trzeba tylko porozmawiać z kokoszem, ponieważ chciałbym wprowadzić modyfikację co do projektu.

edit@ Wszystko tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/160259-opiekun-fanartu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...