Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Poszukuje]Ludzi Do Stworzenia Grupy Grafik Mpc

patek

MPC Grafik  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Grupa Grafików Mpc To Dobry Pomys? ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie pomyślałem , że może stworzylibyśmy taką grupe Grafików* z MPC

którzy pomagaliby innym początkującym .

Udzielalibyśmy porad , wyjasnialibyśmy pojęcia , problemy związane z grafiką

a przy tym moglibyśmy stworzyć jakieś tutki , zbiory stocków , renderów ,

paczki psd , xcf itp co ułatwiłoby prace początkującym .

Oczywiście zajmowalibyśmy się tym jako wolontariusze** i nie pobierali

za to korzyści majątkowo-materialnych .

Na pewno rozwinęłoby to talenty graficzne na naszym forum i może też

mpc mogłoby zasłynąć nie tylko z hacków , botów a także grafiki.

Czekam na wasze opinie , propozycje co do grupy Grafików Mpc

Oraz Ewentualnie podania co do dołączenia do tej grupy .

Wymagania Podania:

Imię: *Dla lepszego kontaktu .

Wiek: *Nie liczy się wiek ale chce wiedzieć z kim pracuję.

Doświadczenie: *Doświadczenie w grafice

Grafika dla mnie: *Opisz czym jest dla ciebie grafika

Praca w grupie: *Czy potrafisz pracować w grupie

Mój opis: *Króciutki opis siebie .

Nie trzeba opisywać według tego podania .

Chodzi mi aby były zawarte te o to wiadomości w tym podaniu.

Myśle , że się wam to spodoba pozdrawiam Patryk . ;)

*grafik - mam na myśli ludzi zajmujących się grafiką a nie chodzi mi o zawód .

** wolontariusze - ludzie zajmujący się czymś nie odpłatnie (za darmo ) w ramach pomocy.

*** głosy - każdy głos ma być uzasadniony postem .

Skład:

Patek - Założyciel.

Kronk - Współzałożyciel .

... - Członek

...-Członek

...-Członek

54585309939136444418.png

Opublikowano

Jestem na tak chociaż nie wiem czy wypali :D

Jak coś:

Imię: Andrew (czyt. Endriu)

Doświadczenie: Zdaję się że nie dawno byłem początkującym grafikiem, lecz u mnie to jest tak, że szybko coś łapie i opanowywuje, tak się stało z grafiką. Znam dużo możliwości, pracuję bez tutów (tylko 1 praca z tutem i 2 w połowie). Gimp i PS (oba mam) opanowane do perfekcji, chociaż PS troche mniej od gimpa. Zawsze przed daniem pracki, kombinuję trochę i daję kilka wersji.

Grafika dla mnie: Hmm.. Czymś.. fajnym? Nie wiem jak to napisać. Zbicie czasu też. Trudno to opisać.

Praca w grupie: Zawsze.

Mój opis: - . - ... Napiszę tu głównie o grafice, zachowuję zawszę .psd i .xcf, i jak ktoś mówi abym poprawił, to nie mówie "NIE" tylko poprawiam jak User chce. Oczywiście nie mówie że będe pracować 24/7, czasem mam brak weny albo brak czasu ale przeważnie mam czas. Zawsze jak ktoś chcę to zbiorę paczkę stocków, renderów albo c4d, brushów, czcionek itd. Nie wiem co tu pisać dalej.. ?

@Edit

O kurwa... śniło mi się że będzie taki temat.

@Edit

Down:

ok

Więc:

Nie jestem nerwowy. Pomysły mam często co się przydaję, tak samo mam dużą wyobraźnię. Znoszę krytykę, ludzi którzy mi nawrzucają, przezywają mnie - ignoruje ich, nie rozpoczynam kłótni. Jestem z łotwy więc czasem zdarzy się błąd org. ale tak to perfect.

Może być ? xD

Opublikowano

Opis - chodzi mi bardziej o opis siebie cechy charaktery .

jest lepiej .

Ale na początek szukam kogoś kto tak jak ja jest w teori dobry takze

a nie tylko w praktyce.

Was będę oglądał a co z tego wyjdzie zobaczymy ;]

54585309939136444418.png

Opublikowano

To ja też ... xD

Imię to Dominiczek wiem pięknie ale cóż xD

Wiek to 13 latek ale wciąż rośnie ...xD

Dos. w grafice:

Co prawda dobrym grafikiem nie jestem ale każdy się wciąż uczy. trochę pojęcia mam

O sobie:

Umiem bardzo dobrze pracować w grupie... wole ustąpić niż się kłócić;]

jestem raczej wesoły miły i próbuję nie popełniać błędów ort. Nie mam na forum wrogów.

I jestem zawsze pozytywnie nastawiony do danego planu <-- czy jak to napisać xD

Nie jestem chamski (tak sądzę) znoszę krytykę ;P

Opublikowano

No to i ja chciałbym dołączyć . . Sądze ,że ten pomysł jest korzystny ;)

Coś o mnie . . : hmm co by tu napisać.?? No, więc grafiką zajmuje się od ok. 3 miesięcy nie liczyć małej przerwy jak narazie zajmuję się czymś prostym i w czym sobie poradze tzn. Sygnatury itp. nie długo mam zamiar uczyć się retuszu zdjęć layoutoów (czy jak to się pisze) i html'u ; > aa tak mam na imie Michał i mam 14 lat ; s Posiadam nawet sporą wiedzę o Photoshopie aczkolwiek moje prace nie są takie ładne jak np. dudsonowej (lata praktywki) czy Kronk'a lub Twoje ; > mam nadzieję ,że kiedyś im dorównam bo grafika komputerowa bardzo mnie fascynuję i nie tylko ; > Posiadam nie zły skład przydatnych rzeczy do Ps'a od przeróznych c4d, tekstur stocków itp. do sygnatur .psd czy też rendery. Charakter? xD staram się zachowywać na poziomie wyżyszch ludzi i nie przebywać z ludźmi z ort. "rzal" oraz inne byki. Bardzo staram się szybko nawiązywać przyjaźń, ale czasem mi to nie wychodzi ; p Mam bzika na pkt. grafiki ; > jak widzę jakiegoś nie znajomego ,który się chce zaprzyjaźnić i robi starszne błędy to raczej odrzucam takie osoby.

No to by starczyło .. jeżeli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć pisz gg 21403490.

Pozdrawiam Wisienqka

LoL . ?

Opublikowano

Imię:Jakub

Jestem osobą wyrozumiałą potrafię pracować w grupię.

Moje doświadczenie w Grafice?:

Mam Średnie doświadczenie. czytam tutrioale z różnych stron o grafice.

Mam Gimp jak i Photoshop CS4 ( za 1.500złotych )

Kontakt:Na PM

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Dudsonowa jest lepsza odemnie nawet ;).

Ja ostatni raz cos robilem z pol roku temu . ;)

Wiesz PM , collaby czyms takim sie zajmowalem .

Ogólnie ostatnio to bardziej bawie sie w krytyka graficznego .

Narazie mało osób jest zainteresowane a szukam kogos takiego jak np

Dudsonowa bo wiem , ze ma duze pojecie a taki ktos na pewno by sie przydal.

Narazie to tylko plany czy wypali to nie wiem . . .

Myśle , ze sklad musiałby być min 6 osób . W tym ja . Czyli potrzebne min 5 osob mi .

Ja i ktoś jeszcze jako Założyciele.

No i reszta .

Jeśli znajdę jakąs osobe która jest dobra i w praktyce jak i w teorii to owa grupa powstanie na pewno.

Zróbmy tak . Chętnych prosze o napisanie do mnie na gg 7790629 w wiadomosci 1 do mnie ma być podany odrazu

nick z forum . Na spam nie będę odpisywal . To moje prywatne gg .

54585309939136444418.png

Opublikowano

Imię:Marcin.

Doświadczenie:chyba ze2 lata z ogromnymi prezerwami

Grafika dla mnie: przyszły zawód

Praca w grupie: zalezy kto w tej grupie jest

Mój opis: ciezko mnie zdenerwowac mam wy!@#$%^ na to co o mnie myslisz mozesz mnie krytykowac po mnie to splywa ;d

http://www.lastfm.pl/user/kretu91

http://kretu-art.cba.pl/

Mounthains dodana 01 lipiec 2010 - 05:27

Poziom został podwyższony obraza mnie w sygnie

Mounthains dodana 30 czerwiec 2010 - 12:49

Poziom został podwyższony nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Ja tu nikogo poza Dudsonową i mną nie widzę kogoś kto się chociaż troche zna.Mówie o teorii,bo praktyka

w waszym wykonaniu to jest "poezja".

Pomysł jest denny...po co coś,co już praktycznie jest.Grupa, która uczęszcza do FanArtu i tak wbija do różnych

galerii i 'pomaga' w postaci oceniania.

Jest to tak cholernie niepotrzebne,i (pomysł jest) tak na odpierdol zrobiony,że szkoda gadać.

Ale oczywiście musicie mieć to wszystko "na papierku",chcecie mieć za to profity.

Nie masz podstawy pomysłu,jaką jest niewątpliwie kontakt z administracją.

Argumenty które podałeś,by grupa powstała są nierealne...

Na pewno rozwinęłoby to talenty graficzne

Kurna proszę...jakie talenty,ten FanArt to żenada,a nie rewia talentów.

Można pomagać,dodawać coś we własnym zakresie jak dotąd,a nie robić z tego grupy albo jakieś tego typu bzdety.

Róbcie co robiliście dalej i nie kombinujcie,to juz pare razy było i przeszło,nie wiem dlaczego miałoby się to udać teraz.

Opublikowano

Tak jak mowilem chetnych prosze o napisanie tu podania i odezwanie sie na gg . Bede musial z wami troche pogadac ;]

edit

@up.

Wojtasek.

Nie lubie twojej pewności siebie .

Wiem dudsonowa jest dobra z pewnością lepsza odemnie , przyznałem już to .

Jak rozwinąć talenty graficzne poprzez grupe ?

Wspólne collaby min .

Ja np gdy zaczynałem miałem prace podobne do tych co mają uzytkownicy z forum

poszedlem na i-point i znalazlem ludzi do robienia collabow i powiem ci , ze dzieki temu się jakoś wybiłem .

Zobacz ile jest zleceń w tym dziale . Nikt ich nie robi .. Nielicze są tylko wykonywane.

A moja grupa własnie miałaby na celu także robienie zleceń.

Jeśli to by wypaliło pogadałbym z administracją o specjalną range dla uczestników grupy.

Rozwinąc talenty i ksztalcić teorie mozna nie tylko przez czytanie i robienie tutkow ale także przez

praktyke i wykonywanie zleceń.

Ps.Wojtasek nie unoś się i nie cwaniakuj tak . Nie mówie tego żeby cię obraźić czy coś ale te twoje unoszenie się jest

nie potrzebne a tym bardziej chwalenie się . Nie każdy jest jakiś pro i każdy kiedyś zaczyna.Wierze , że jestes dobry

z pewnością także lepszy odemnie . Ale ja mam chociaż ambicje i próbuje dążyć dalej nie zwracam uwagi na to czy zrobie

gówno czy super prace zawsze daje z siebie wszystko .

To tyle . Lekko się rozpisałem ale twoje wypowiedzi mnie irytują . Mógłbys także troche kultury zachować.

54585309939136444418.png

Opublikowano
Ja tu nikogo poza Dudsonową i mną nie widzę kogoś kto się chociaż troche zna

Szacun.

Ogarnij ego.

Mówie o teorii,bo praktyka

w waszym wykonaniu to jest "poezja".

Co ma wspólnego teoria z grafiką?! Wtf Oo

@Topic

Zanim kto kolwiek złoży podanie, można by było najpierw porozmawiać o pomyśle.

Niech będzie że 3 osoby będą w tym Teamie . I co ? Co by takie osoby wyróżniało ?

Jeżeli chcecie Team , porozmawiajce z administracją , o to , aby FanArt nie było wliczane do for ogólnych.

Wtedy byłby moderator i kidmod. Co już by było teamem .

Opublikowano

Kronk najpierw chce zebrać ekipe .

później jak pisałem będę rozmawiać z administracja.

Niechce robic czegos na przod jak nie wiem czy wypali .

54585309939136444418.png

Opublikowano

A więc jeżeli jest już poparcie ze strony administracji i ja napiszę podanie :)

Imię :Arek

Doświadczenie:

Średnie.Miałem styczność z robieniem logotypów, sygnatur, fotomanipulacji itp :)

Praca w grupie : tak ,potrafię pracować w grupie ;)

Mój opis :

Staram się pomagać . Lubię postawić na swoim , a także uprawiać sport.

Kontakt :

GG: 3532276

Opublikowano

Jak narazię na gg napisał tylko wisienqka . Jego podanie zostało odrzucone . Kronk raczej cię przyjme ale odezwie się do ciebie na gg jeszcze ;)

Prosze aby kazdy napisał na gg musze was sprawdzic.

Edit:

Kronk zostaje przyjęty.

StickMan podanie odrzucone.

Wisienqka podanie odrzucone.

PressButton podanie odrzucone.

54585309939136444418.png

Opublikowano

Witam,

Zacznijmy od tego, że na forum nie ma żadnego grafika. Mianem prawdziwego grafika można byłoby nazwać np. osobę, która zaprojektowała szatę graficzną tej strony. Grafik, jak sama nazwa wskazuje, zajmuje się grafiką. Przez zajmowanie się grafiką, rozumiemy oczywiście obszerną wiedzę na takowej temat, ale i ciągłe jej tworzenie. Większość z Nas(forumowiczów) potrafi tylko krytykować. Z tego co zrozumiałem, ranga Grafik miałaby być wprowadzona tylko po to, by osobę, która będzie ją posiadać, zachęcić do aktywności w dziale FanART. "Gupi pomys" - tak językiem osoby, która gra w metina, można by to nazwać.

Jeśli chcemy bawić się w takie rzeczy, może warto byłoby stworzyć nową rangę - Guardian (z ang. opiekun). O rangę tę mogłyby się starać osoby, które mają duże pojęcie na temat gry(czy innej rzeczy), w której dziale się udzielają. Owa ranga zobowiązywałaby do dbania o porządek w dziale, bez uprawnień moderatorskich. Natomiast nad przywilejami tejże rangi można byłoby jeszcze porozmawiać.

w.

off

Opublikowano

Kurwa . Musicie spamować ciągle ?

chcesz dołączyć ? nie

więc się nie odzywaj .

54585309939136444418.png

Opublikowano

Ktoś kto nic nie umie (taka prawda, więc zaraz nie wyskakuj z tekstem, jaki to ja zły) chce pomagać innym? Przepraszam cię, ale żeby uczyć trzeba umieć. Poziom grafików na tym forum jest żenująco niski i nie potrzeba mi całej ręki, żeby podać wszystkich, którzy jednak coś potrafią.

Widzę, że lecisz na rangę, bo równie dobrze możesz pomagać innym bez niej. Masz jakieś osiągnięcia w tym co robisz?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

No to ja się też zgłaszam.

O mnie...

-Jestem miły.

-Kulturalny.

-Nie przeklinam.

-Staram się nie kłamać.

-Staram się nie popełniać błędów ortograficznych.

Imię : Gracjan

Ksywka : Graci

Teraz o grafice...

Grafiką zajmuję się od kwietnia br. Robię dużo sygnatur [2/3 dziennie] , do tego robię też inne rzeczy takie jak ikony do Windowsa itp.

Pozdrawiam Gracjan

Forza Milan ! <3

Opublikowano

Amatorzy.

2/3 ludzi którzy napisali tu posty , ma najwyżej kilka miesięcy doświadczenia , lub dopiero zaczyna. (nie wspominając o tym , że zamiast normalnie rysować trudzą się zajebiście trudnym nakładaniem efektów za pomocą 1 klika w PS-ie.) I Wy chcecie już pomagać innym ?

A teraz trochę powagi.

Nazywam się Adam , wołają na mnie Adam. Papram się w tych sprawach od 2 lat , wliczając przerwy. Bardzo dobrze rysuję na kartkach , a w komputerze z tabletem też mi jakoś idzie. Grafika jest dla mnie rodzajem hobby , zabicia czasu. Daje mi ona przyjemność :D . Co do pracy w grupie - nie ma problemów. Lat mam w sam raz - nie chcę wieku zdradzać. Późne nastolactwo , tylę mogę powiedzieć. Grupa grafików to niezły pomysł. Na forum zrobiłem temat z moimi pracami, możesz ocenić moje umiejętnośći.

lolheadz.png
Opublikowano

Wszyscy się wypowiadacie, a że widzę tutaj coraz częściej swój nick niekulturalnie byłoby się nie wypowiedzieć.

Dla mnie nietrafiony pomysł. Jak ktoś już powiedział na forum rysuje się wyraźna grupa tzw. "grafików", którzy stale odwiedzają FanArt. Wszyscy się znają i wiedzą jakie kto ma możliwości. Rzucanie tutaj na przemian swoimi możliwościami jest co najmniej dziwne, niektórzy chwalą się, że pracują przy grafice kilka miesięcy, wyżej widzę dwa lata. Ja robię to od około pięciu lat, też mam zacząć rzucać swoim doświadczeniem? Nie mam na to ochoty.

Mówicie, że chcecie aby ta grupa pomogła rozwijać się innym. Hmm... to dlaczego odrzucone zostały już trzy podania? Skoro chcecie uczyć, to nie odtrącajcie na samym początku kogoś bez doświadczenia, bo wydaje mi się, że właśnie po to taki ktoś chce się do tej grupy zapisać, żeby je nabyć. Dyskryminacja tutaj nie pomoże. Stawianie na teorię też nie jest dobrym pomysłem. Ja jestem samoukiem. Dopiero od roku kształci mnie szkoła w tym kierunku.

Co do mojego nicku który padał tu tak często.

Nie jestem dobra w tym co robię. To zaledwie kropla w ogromnym morzu jakim jest grafika. Stała nauka i chęć poznania całego graficznego świata to jedyne co mam. Nie mówcie, że jestem dobra, nie mówcie, że jestem najlepsza. To amatorstwo, a grafika, którą tworzę to jedynie "sztuka", której wstydzić może się każdy artysta.

Nie róbcie z siebie gwiazd moi drodzy, więcej pokory.

Peace.

1321896841-U198706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...