Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybrałem już myszkę, teraz tylko podkładka...

vCastir.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Dość dawno zrobiłem temat, w którym dowiedziałem się od pewnego użytkownika, że znakomitym
wyborem podkładki i myszki do gry CS:GO są:

Myszka: DM1 Pro
Podkładka: Zowie Q-SR

Zaufałem użytkownikowi, i postanowiłem zakupić oba produkty.
Myszka już jest zamówiona i powinna dojść niebawem.
Zakupiłem ją w komputroniku, ponieważ w sumie ten sklep jest nawet blisko mojego domu.

Podkładka którą chce zakupić niestety nie jest w komputroniku.
Zakupić ją mogę mniej więcej na morele.
Iż, że nie jestem jakimś starym bykiem, to również nie jestem obeznany z zakupem przez internet (wysyłka).

Pytanie do was jest takie:

1. Czy myszka którą zakupiłem (DM1 Pro) jest dobra? Polecacie ją?
2. Czy polecacie tą podkładkę (Zowie Q-SR) do tej myszki? (DM1 Pro)
3. Warto kupić tą podkładkę, czy nie jest zbyt trafnym wyborem, i lepiej kupić inną przy odbiorze myszki w komputroniku?

Pytania na które możecie odpowiedzieć opcjonalnie (nie muszę o tym wiedzieć, ale miło by było gdybyś na to odpowiedział)

4. Czy duży rozmiar podkładki (w przypadku Zowie Q-SR to jakieś 48x40) to nie jest zły wybór?

PS:
Dalsze pytania mogę zadać w odpowiedziach.

Miło by było, gdybyście odpowiedzieli szczegółowo, a nie ,,tak/nie''.
(Szczegółowa pomoc = wystawienie komentarza jako najlepsza odpowiedź)

Jeżeli nie macie pojęcia o myszkach i podkładkach - a tym bardziej o sprzęcie który chce zakupić - nie odpowiadajcie.
Wasza odpowiedź będzie błędna, a mi to w żadnym przypadku nie pomoże!
Przez takie osoby, mogę kupić sprzęt, który jest bardzo niezadowalający.
Proszę, odpowiadajcie Z WIEDZĄ, a nie po to by nabić sobie post.

Pozdrawiam.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

Ja sobie kupiłem tą i nie żałuje. Wielka NATEC GENESIS M22

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

pierwsze slysze o podkladce q-sr, chodzi ci o g-sr?

1.Myszka jest swietna, jak pasuje to brac bez zastanowienia.

2. dlaczego nie? sensorki najlepiej lataja na czarnych podkladkach, a ta taka wlasnie jest.

3. Kupic warto, bardzo dobra podkladka ogolnie, fajny slizg, szyte boki itd.

4. Tak dlugo jak rozmiar podkladki nie bedzie ci przeszkadzal (np. nie idzie zmiescic jej na biurku czy cos) to im wieksza tym lepsza.

recenzja podkladki;

https://www.youtube.com/watch?v=-rak5WNDJWs

Opublikowano

Ja sobie kupiłem tą i nie żałuje. Wielka NATEC GENESIS M22

Trochę słaba pomoc - nie zbyt zrozumiała.

@HaZeLnUtPL

pierwsze slysze o podkladce q-sr, chodzi ci o g-sr?

1.Myszka jest swietna, jak pasuje to brac bez zastanowienia.

2. dlaczego nie? sensorki najlepiej lataja na czarnych podkladkach, a ta taka wlasnie jest.

3. Kupic warto, bardzo dobra podkladka ogolnie, fajny slizg, szyte boki itd.

4. Tak dlugo jak rozmiar podkladki nie bedzie ci przeszkadzal (np. nie idzie zmiescic jej na biurku czy cos) to im wieksza tym lepsza.

recenzja podkladki;

https://www.youtube.com/watch?v=-rak5WNDJWs

Pomoc fatalna.

Dlaczego pomagasz, skoro nawet nie znasz koloru podkładki?

Myślę, że jedyne co zrobiłeś, to napisanie ,,recenzja Zowie G-SR/DM1 Pro''

Oglądałem dużo poradników, i jedni polecali w 100% a inni w 80%.

a) Podkładka nie jest czarna.

B) Fajny poślizg? Szyte boki? - Bardzo pomocna opinia, na pewno nie wyczytałem tego w każdej recenzji. // z tego co wiem, dużo podkładek ma... ,,fajny ślizg, szyte boki itd.''

Przepraszam za bulwersacje, ale napisałem wielką czcionką, że skoro nie wiesz nic o tej podkładce i myszce (no dobra, parę słów z recenzji) to się nie wypowiadaj.

Chciałbym, żeby pomogła mi osoba która zna się na tej myszce i podkładce, a nie randomowa osoba która obejrzała jakąś recenzję.

Pozdrawiam.

@f4lcon

PS: Tak, chodzi tutaj o g-sr.

Opublikowano

No w tym sensie, że podkładka jest wielka(40cmx20cm chyba bym musiał opakowanie poszukać), tania(~20zł), czarno-granatowa. Na wierzchu jest materiał na spodzie guma. Nie ślizga się jak się rusza myszką. Myszka gładko chodzi.

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Podkładka po przejęciu firmy benq przez Zowie stała się czarna, teraz nie dostaniesz niebieskiej jej wersji, tak w gwoli wyjaśnienia. A g-sr to najlepsza podkładka ever, co tu dużo mówić

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

?????

zowie g-sr jest czarna, niebieska jest wycofana i nigdy juz nie wroci.

"Przepraszam za bulwersacje, ale napisałem wielką czcionką, że skoro nie wiesz nic o tej podkładce i myszce (no dobra, parę słów z recenzji) to się nie wypowiadaj.

Chciałbym, żeby pomogła mi osoba która zna się na tej myszce i podkładce, a nie randomowa osoba która obejrzała jakąś recenzję."

To najlepsze xDDD

Myslisz ze skad ludzie wiedza, czy jakas myszka, podkladka, headset, klawa, cokolwiek sa dobre? myslisz ze z wszystkim ida do sklepu na wystawe/kupuja i testuja? Nie osmieszaj sie, nie znasz mnie, wiec skad to przypuszczenie, ze sie nie znam? Z twojej wypowiedzi mozna wyniesc, ze przewertowales pol neta, a dalej nic nie wiesz, co ci mam powiedziec o podkladce, jak nei ze ma fajny slizg, szyte boki, ogolnie podkladka kontrolna i wszystko super? Nie w kazdej tak pisze btw.

http://www.test-gear.pl/polecane-podkladki/

Nie obejrzalem "randomowej" recenzji, tylko tyle ile udaje sie znalezc.

Oczekujesz pomocy, a jak ktos chce ci jej udzielic, plujesz na niego jadem jak jakas feminazistka, no pls.

Reszta, jak pomoc fatalna, jak odpowiedzialem ci na kazde pytanie, nie ma tam sie nawet wiecej co rozpisywac.

Opublikowano

?????

zowie g-sr jest czarna, niebieska jest wycofana i nigdy juz nie wroci.

"Przepraszam za bulwersacje, ale napisałem wielką czcionką, że skoro nie wiesz nic o tej podkładce i myszce (no dobra, parę słów z recenzji) to się nie wypowiadaj.

Chciałbym, żeby pomogła mi osoba która zna się na tej myszce i podkładce, a nie randomowa osoba która obejrzała jakąś recenzję."

To najlepsze xDDD

Myslisz ze skad ludzie wiedza, czy jakas myszka, podkladka, headset, klawa, cokolwiek sa dobre? myslisz ze z wszystkim ida do sklepu na wystawe/kupuja i testuja? Nie osmieszaj sie, nie znasz mnie, wiec skad to przypuszczenie, ze sie nie znam? Z twojej wypowiedzi mozna wyniesc, ze przewertowales pol neta, a dalej nic nie wiesz, co ci mam powiedziec o podkladce, jak nei ze ma fajny slizg, szyte boki, ogolnie podkladka kontrolna i wszystko super? Nie w kazdej tak pisze btw.

http://www.test-gear.pl/polecane-podkladki/

Nie obejrzalem "randomowej" recenzji, tylko tyle ile udaje sie znalezc.

Oczekujesz pomocy, a jak ktos chce ci jej udzielic, plujesz na niego jadem jak jakas feminazistka, no pls.

Reszta, jak pomoc fatalna, jak odpowiedzialem ci na kazde pytanie, nie ma tam sie nawet wiecej co rozpisywac.

Fakt, mój błąd.

Mówiłeś o tej podkładce, o którą mi nie chodziło.

Wychodzi na to, że ta g-sr którą poszukiwałem już nie jest na rynku.

Oczekuje pomocy od kogoś, kto używa takowego sprzętu, a nie od takiego który przeczytał recenzje.

Źle zrozumiałeś ,,pomoc fatalna'' - chodziło mi o to, że jasno prosiłem o znajomość tego sprzętu, a jedyne wrażenie które miałem po odczytaniu twojego postu to ,,odpowiedź po zobaczeniu recenzji''.

Niech będzie, dziękuje za pomoc.

@f4lcon

Opublikowano

Co Ci z tego, że jakiś użytkownik posiadający ową podkladke ci ją poleci mimo iz c***a zna się na sprzęcie?

Taka opinia będzie gowno warta, wejdź w jakiś randomowy temat i zapewne natrafisz na gości typu 'mam to i polecam' chociaż ma największe gowno jakie mógł kupić :v

Jak coś to ja używam tej podkładki, ale w niebieskiej wersji, więc nie wiem czy moja opinia jest cokolwiek warta

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Co Ci z tego, że jakiś użytkownik posiadający ową podkladke ci ją poleci mimo iz c***a zna się na sprzęcie?

Taka opinia będzie gowno warta, wejdź w jakiś randomowy temat i zapewne natrafisz na gości typu 'mam to i polecam' chociaż ma największe gowno jakie mógł kupić :v

Jak coś to ja używam tej podkładki, ale w niebieskiej wersji, więc nie wiem czy moja opinia jest cokolwiek warta

Dobrze, popełniłem błąd pisząc to co pisałem u góry.

Po prostu źle to ująłem, a naprawdę mnie irytują już ludzie którzy gówno wiedzą, a ich jedynym celem nie jest pomoc, tylko nabicie posta.

Ugh...

Widząc czarną podkładkę mam wrażenie, że różni się dość sporo od niebieskiej.

Jeżeli jednak się mylę, mógłbyś oczywiście pomóc.

Źle zinterpretowałeś moją wypowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...