Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja mysql albo innego softu by postawić serwer

kurzel131

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, od wczoraj szukam po mysql by zainstalować i postawić serwer ale są same problemy, a to zły język a to błędy przy potrzebnym do instalacji komponencie itd. Ustawienia zapisałem i wszystko jest na ostatni guzik dopięte, o ewentualności będę pytał, bo pliki s2 ale chcę dodać elementy z innych sezonów.

Ma ktoś linka do jakiegoś softu z poradnikiem czy nawet trial wersji??.

PS mam w7 64 bit

Opublikowano

Tutek jest trochę inny, ale da się połapać, jednakże po instalacji nie można uzyskać dostępu do plików z powodu uprawnień. Podnoszenie ich też niewiele daje, jakieś sugestie?

PS jak usunąć stare bazy?

Opublikowano

No takie stare które tworzy przy każdej ponownej próbie instalacji, ze 4 giga już mi to waży.

I który plik mam pobrać? bo pobieram ten co waży 1 giga.

http://oi67.tinypic.com/309377s.jpg

Trochę ironiczne wypakowuje się do jakiegoś tam folderu wszystko i potem nie może uzyskać dostępu bo costam.

Jakie programy są wgl potrzebne by sql chodził i jakiś serwer mu? bo chyba mam problemy z rejestrem i przeinstaluje je na nowo.

64 bitowa wersja i pisze ,że jest nieprawidłową aplikacją systemu xD

Opublikowano

Witam, 

Do jakich plików potrzebujesz SQL ? 

Jeżeli do plików S4 + to łap SQL - którego sam zawsze używam.  Instalacja banalna. - pełno tutów na necie. 

Wysłałem Ci link na pw - bo nie mam tego fizycznie na pc a bym musiał dodawać skan  ( regulamin tego wymaga ) 

Opublikowano

Do s2,

Całość się kończy na etapie setup support files, Na dodatek pisze coś o problemie ze zgodnością, chyba rejestr nawala.

Jeżeli zamierzasz postawić serwer to nie baw się w to na lokalu ( wiem, że to jest za darmo, ale 50zł/miesiąc to nie wydatek ). 

Polecam kupić sobie taniego vpsa - np z OVH za 50 pare złotych i tam sobie testować serwer. 

Na lokalu zawsze masz pod górkę :))

Opublikowano

Może teraz nie, ale jak bym sam musiał utrzymywać wszystko to zostanie mi ok 40 zł z wypłaty.

To gdzie ty pracujesz, że masz 90 zł wypłaty miesięcznie ! 

Jak chcesz pomocy pisz pw - ale nie pomagam na lokalu.

Opublikowano
Zarabiam minimalną krajową (1303,xx) do tego dochodzi ubezpieczenie, czyli ponad 1360.

Jednak ja na razie zbieram pieniądze, puki mogę bo na razie sam wszystkiego nie opłacam a niedługo będę; no i kończy mi się umowa z końcem kwietnia, już o remoncie pokoju nie wspomnę.

Sorry Doliczyłem pewne rzeczy i nic mi nie zostanie z wypłaty na dodatkowe wybryki:D

Jednak załóżmy,że chciałbym postawić serwer na tym tzw. dedyku co mówisz i jak to wygląda? Ktoś mi go stawia czy mam panel admina itd jak na stronie internetowej? i druga kwestia ile taka baza danych z s2 może ważyć powiedzmy po 2 latach (są triki zmniejszające wagę z 2 giga do 2 mega, ale to tylko wiem w teorii).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...