Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki!

tubadzin12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem zainteresowany kupnem nowych słuchawek pod Audiotrak Prodigy CUBE.

Chcę powiedzieć że aktualnie posiadam słuchawki Takstar Pro 80, i jest to tragedia. 

Bardzo piskliwa góra, że aż uszy bolą.

Na początku myslałem że to wina mojej karty dzwiękowej (wtedy to była integra), ale niestety po kupieniu Audiotrak Prodigy CUBE, nie za wiele się zmieniło.

Słuchawki były takie od początku, więc może to być jakaś wada produkcyjna, nie wiem.

Jakie są moje upodobania w stosunku do muzyki?

Bardzo lubię słuchać rocka, dajmy na to "Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine".

Chciałbym żeby moje słuchawki były ciepłe, i miały fajny bass.

(zawsze przed Takstar Pro 80 miałem słuchawki "gamingowe" i pomimo ogólnej opinii, były o niebo lepsze, dlatego może polecacie jakieś słuchawki "gamingowe" pod Prodigy Cube. Oczywiście słuchawki bez własnej wbudowanej karty dzwiękowej.)

Dodam że moja wersja Prodigy CUBE to black.

Ps. Za ewentualne błędy w Terminologii przepraszam, jestem początkującym Audiofilem.  :D

Opublikowano

Moja propozycja:
1. HyperX Cloud - https://www.morele.net/sluchawki-hyperx-cloud-black-khx-h3cl-wr-636654/

2. Qpad QH-90 - https://www.morele.net/sluchawki-qpad-qh-90-gslqpqh90bk-547955/

Osobiście polecam Qpady, mam ich droższą wersję, ale wiem, że się na nich nie zawiedziesz, mi służą już od 3 lat, jedyne co się w nich "popsuło" to: wyliniały gąbki od nauszników. Mają dobre wyciszenie, mocną konstrukcję, są łatwe w czyszczeniu. Sprzęt na lata!

Opublikowano

@Turas79PL czemu polecasz mu słuchawki, które on już ma? Takstar Pro 80 to pierwowzór HyperXów i Qpadów.

Nie uważam, że te słuchawki są złe, ale jeżeli nie odpowiada mu ich dźwięk, to nie wiem, czy jest sens mu je polecam.

Tutaj masz temat, który pomoże ci w przekazaniu nam jakiego dźwięku oczekujesz ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1363218-podstawowe-poj%C4%99cia-audio/

Ogólnie wiem, że są dwie wersje Cube: starsza (srebrna), nowsza (czarna), ale AMPem się nie różnią z tego co pamiętam. A więc właśnie AMP zastosowany w tych słuchawkach jest dosyć jasny, czyli z mocną górą, trochę V-ka, więc i tak grają słuchawki podpięte pod kartę ;) Przepraszam jeżeli się mylę, ale tyle pamiętam (o ile dobrze pamiętam) od TrueFaitha, który ma tego samego Cube.

Ogólnie dobrą dźwiękówkę masz, bo możesz owego AMPa zmienić, co zmieni grany dźwięk (możesz mieć cieplejsze brzmienie, czy co tam sobie zamarzysz).

#edit

O... rzeczywiście, literówka. Przepraszam, ale ważne, że doszliśmy do porozumienia ;)

Co do słuchawek robionych przez Beyerdynamic, to były to QPAD QH-1339.

QPAD QH-90 są dosłowną kopią Takstarów Pro 80, a Kingston zrobił kopię ich słuchawek (oczywiście legalnie i praktycznie jedyna różnica, to więcej dodatków w środku).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@JacoH gdzie niby polecasz mu Takstary? albo jestem ślepy bo nie widzę twojego posta, albo go po prostu nie ma.

//Edit

Już nie ważne, źle zrozumiałem zdanie, przepraszam.

PS: Wyłącz sobie autokorektę w telefonie, albo pisz na PCcie

///Edit

Z tego co wiem to Qpady są wzorowanie na Beyerdynamic DT (po zakupie Qpadów, w pudełku też znajduje się logo firmy Beyer...)

Opublikowano

@Turas79PL czemu polecasz mu słuchawki, które on już ma? Takstar Pro 80 to pierwowzór HyperXów i Qpadów.

Nie uważam, że te słuchawki są złe, ale jeżeli nie odpowiada mu ich dźwięk, to nie wiem, czy jest sens mu je polecam.

Tutaj masz temat, który pomoże ci w przekazaniu nam jakiego dźwięku oczekujesz ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1363218-podstawowe-poj%C4%99cia-audio/

Ogólnie wiem, że są dwie wersje Cube: starsza (srebrna), nowsza (czarna), ale AMPem się nie różnią z tego co pamiętam. A więc właśnie AMP zastosowany w tych słuchawkach jest dosyć jasny, czyli z mocną górą, trochę V-ka, więc i tak grają słuchawki podpięte pod kartę ;) Przepraszam jeżeli się mylę, ale tyle pamiętam (o ile dobrze pamiętam) od TrueFaitha, który ma tego samego Cube.

Ogólnie dobrą dźwiękówkę masz, bo możesz owego AMPa zmienić, co zmieni grany dźwięk (możesz mieć cieplejsze brzmienie, czy co tam sobie zamarzysz).

#edit

O... rzeczywiście, literówka. Przepraszam, ale ważne, że doszliśmy do porozumienia ;)

Co do słuchawek robionych przez Beyerdynamic, to były to QPAD QH-1339.

QPAD QH-90 są dosłowną kopią Takstarów Pro 80, a Kingston zrobił kopię ich słuchawek (oczywiście legalnie i praktycznie jedyna różnica, to więcej dodatków w środku).

@JacoH Poczytałem trochę o rodzajach dźwięku z linku co mi podesłałeś i chciałbym żeby dzwięki były ciepłe, ciemne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...