Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw komputerowy do 6200

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?

6200
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Zwroce laptopa na reklamacje wiec w ciagu kilku dni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

1920/1080
Do czego ma służyć komputer?

Wymagajace gry
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Monitor 600-700 / glosniki ( za okolo 150 zl ) klawiatura (okolo 150 zl )
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Tak win 10
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

raczej nie 
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

u1lc.png
Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?

6200

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Zwroce laptopa na reklamacje wiec w ciagu kilku dni

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

1920/1080

Do czego ma służyć komputer?

Wymagajace gry

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Monitor / glosniki ( za okolo 150 zl ) klawiatura (okolo 150 zl )

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Tak win 10

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

raczej nie 

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Chwila - monitor/głośniki? Czyli co, będziesz albo widział obraz albo słuchał co robisz?  :D

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Bym ci pomogl ale nwm co ma kosztowac 150 zl monitor czy glosnik xD, albo obie rzeczy na raz??

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

- różnicy wydajności - 12%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

- różnicy wydajności - 1-2%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy wydajności - 18%

GTX 1050TI vs RX 460 4 GB

- różnicy ceny - 15%

- różnicy wydajności - 20-40%

Opublikowano

Bym ci pomogl ale nwm co ma kosztowac 150 zl monitor czy glosnik xD, albo obie rzeczy na raz??

6200 - 150 na glosniki i okolo 150 na klawiature czyli zostaje 5900 na komputer i monitor. Wg uznania ale mysle ze okolo 600-700 zl na monitor

u1lc.png
Opublikowano

Tutaj moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/M7aB4/

Obudowa z oknem, dobrej firmy.

Zasilacz z certyfikatem sprawności 80+ GOLD.

Płyta główna i procesor pod OC - nie chcesz teraz robić, ale akurat niewiele trzeba dołożyć za taką możliwość. Ogólnie warto dołożyć około 100zł, za parę lat może ci się przydać ;) (ale najpierw być jeszcze musiał dokupić chłodzenie, tutaj go nie dałem, bo się nie zmieściło).

Grafika naprawdę wysokiej klasy, dałem wersję od Palita, która wypada najlepiej w testach kultury pracy i ogólnej wydajności. Po delikatnym OC jest ciągle cicha i chłodna (bardzo chwalone chłodzenie).

Ram dałem 16GB w jednej kości (dwie kości nie będą szybsze), dałem w jednej, abyś mógł wykorzystać może kiedyś maksymalną ilość, aż 64GB pamięci i zrobić RamDisc (a może będziesz tyle potrzebował do pracy, nagrywania i wgl).

Monitor jak monitor, podstawowy, ale dobrej marki. Przede wszystkim z dobrą matrycą IPS, która nie zniekształca kolorów kiedy patrzymy pod innym kontem, ogólnie fajny monitorem w dobrej cenie.

System dałem ci Windowsa 10, bo starsze systemy nie wspierają DirectX12, który będzie w każdej nowej grze, a też jest on najwydajniejszy w nowych grach ;) Dałem 40zł droższą wersję, w której dostaniesz BOX, czyli oryginalne pudełko z systemem Windows, płytkami i wgl - zawsze warto mieć :D

Co do klawiatury, to polecałbym ci poczytać o klawiaturach mechanicznych i przełącznikach Cherry MX, oraz kalih. Już za jakieś 200-250zł możesz dostać używaną, a warto :D

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tutaj moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/M7aB4/

Obudowa z oknem, dobrej firmy.

Zasilacz z certyfikatem sprawności 80+ GOLD.

Płyta główna i procesor pod OC - nie chcesz teraz robić, ale akurat niewiele trzeba dołożyć za taką możliwość. Ogólnie warto dołożyć około 100zł, za parę lat może ci się przydać ;) (ale najpierw być jeszcze musiał dokupić chłodzenie, tutaj go nie dałem, bo się nie zmieściło).

Grafika naprawdę wysokiej klasy, dałem wersję od Palita, która wypada najlepiej w testach kultury pracy i ogólnej wydajności. Po delikatnym OC jest ciągle cicha i chłodna (bardzo chwalone chłodzenie).

Ram dałem 16GB w jednej kości (dwie kości nie będą szybsze), dałem w jednej, abyś mógł wykorzystać może kiedyś maksymalną ilość, aż 64GB pamięci i zrobić RamDisc (a może będziesz tyle potrzebował do pracy, nagrywania i wgl).

Monitor jak monitor, podstawowy, ale dobrej marki. Przede wszystkim z dobrą matrycą IPS, która nie zniekształca kolorów kiedy patrzymy pod innym kontem, ogólnie fajny monitorem w dobrej cenie.

System dałem ci Windowsa 10, bo starsze systemy nie wspierają DirectX12, który będzie w każdej nowej grze, a też jest on najwydajniejszy w nowych grach ;) Dałem 40zł droższą wersję, w której dostaniesz BOX, czyli oryginalne pudełko z systemem Windows, płytkami i wgl - zawsze warto mieć :D

Co do klawiatury, to polecałbym ci poczytać o klawiaturach mechanicznych i przełącznikach Cherry MX, oraz kalih. Już za jakieś 200-250zł możesz dostać używaną, a warto :D

Super ogromnie Panu dziekuje za pomoc.

Czy moglby sie Pan jeszcze odniesc jak ten komputer ma sie wzgledem laptopa ktorego bede reklamowal?

http://www.x-kom.pl/p/326185-notebook-laptop-156-asus-strix-gl502vm-24-i7-6700hq-24gb-1tb-win10.html

Bedzie duza roznic miedzy tymi sprzetami?

u1lc.png
Opublikowano

Będzie i to spora (na korzyść składaka).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Będzie i to spora (na korzyść składaka).

A jeszcze zapytam bo jest opcja by komuter byl zlozony po wykorzystaniu kodu. Czy trudna bedzie pozniej instalacja windowsa i (przepraszam za niewiedze) chyba biosu ? Czy laik jak ja poradzi sobie z pomoca internetu w tym?

u1lc.png
Opublikowano
GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

Będziesz miał zainstalowany system czyli raczej odpalą kompa i zrobią go tak aby działał :).

GTX 1050 vs GTX 1050TI

- różnicy ceny - 21%

RX 460 2GB vs RX 460 4GB

- różnicy ceny - 17%

GTX 1050 vs RX 460 2GB

- różnicy ceny - 11%

- różnicy ceny - 15%

Opublikowano

BIOS to BIOS, instalować go nie trzeba. A instalacja systemu jest banalnie prosta, przeklikać parę okien i tyle. Ja bym z pewnością za to nie dopłacał, bo na sam montaż masz kody promocyjne, a na montaż z instalacją systemu już nie czyli dopłacasz stówę za przeklikanie paru okien. Bez sensu totalnie.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 16GB
https://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-16-gb-001043360000-sdcz50-016g-b35-288752/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...