Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pierwszy raz będę grał Sura, i chciałbym zadać kilka pytań wam doświadczonym graczą, aby nie zepsuć postaci. Wyczytałem już wcześniej, że najlepsza na PVP będzie sura BM, więc taką drogą pójdę. Moje pytanie dotyczy w co uzbroić taką surę? zauważyłem, że Sura może nosić FMS'a czy dobrym rozwiązaniem będzie noszenie go, czy on nadaje się tylko dla Sury Weapon, a sura BM korzysta z innych broni. Jeśli z innych, moglibyście napisać przykładowy dobry ekwipunek na 30lvl? dziękuje pozdrawiam.

Opublikowano

FMS z dużym % do umiejętności to świetna kosa dla sury BM. Jeszcze KD woja +3/4 i powtórki +4 to każdy wojo leży. A eq to zależy ile masz kasy. Zaczynasz bez kasy czy z kasą(napisz ile dokładnie i jaki server) :D

d04306e9c9d8682019d619c.jpg

Zbieram ---

Opublikowano

Fms oczywiście jest bardzi dobrą bronią dla BM. Szukaj z jak największymi um. Taki fms posłuży do 65lvla jeśli będzie dobry. A eq musisz mieć na jak największym +. Z bonami do hp, int, krytyka etc.

Opublikowano

Jeśli grasz na Globalu wystarczy fms z duzymi um i+9 do expa

Zbroja do expa tylko no i z kd do szybkosci ataku i krytyku:)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Mam około 150kk w kasie i nie moge się zdecydować czym grać, zrobiłem już 35lvl woja body, 35lvl woja mentala i teraz robie 35lvl sure i sobie to wszystko porównam i wybiore. Dlatego już zbieram informacje co do ekwipunku i mniejwięcej ceny moglibyście napisać :D

Bo na tym UM w fmsach się totalnie nie znam, wcześniej to tylko o średnich myślałem.

Opublikowano

Jeśli do expa dla BM to oczywiście śr a jeśli chcesz poszpanować wśród wojów to UM ;D A wiesz jak pakować skille ;p?

Opublikowano

Za 150kk dla sury BM radził bym ci kupić: FMS +9 10-15% um. z KD +4 do PVP, Upiorna +9 z KD +3 z jakims bonem na hp, tarcze NNO lub 12 int, wyzywający hełm +9 z bonami lub bez, srebrna bransoleta +9 z jakimś abs, Ebony +9 lub złote kolczyki +9, Naszyjnik 1000-1500 PZ oraz buty z krytykiem lub HP. Z takim eq kładziesz gości nawet z 50 lvl. Jeśli pomogłem daj + :D

d04306e9c9d8682019d619c.jpg

Zbieram ---

Opublikowano

Masz + jeśli możesz napisz jeszcze ileby takie coś kosztowało, i napisz jeszcze jakieś tańsze rozwiązanie, bo nie musze kłaść aż 50lvli, ale tak chociaż jeśli np mam 30-35 lvl to żeby kłaść 30-40lvli ;P

Opublikowano

30-40 lvl to z eq +6 nawet kładniesz , tylko żebyś miał tego FMSA z dużymi umkami ^^ Daj - jeśli możesz ;D

Spoko masz minusa

PS. Jeszcze co do skilli, bo znalazłem kilka wersji na necie, we wszystko po 1 a potem Mroczne uderzenie na M1?

Opublikowano

Niee , jak solówka to obowiązkowo Ognisty Duch musi wejść na 17 , reszta po 1 , i to co zostaje to do Mrocznej Sfery czy jakoś tak :D . W staty to możesz 2:pż 1:int . Bo przecież niebieskie potki dozwolone są w PVP :D Pozdro i liczę dobrych solówek ^^

Opublikowano

Ja bym ci radził dla sury BM tak:

1.Fms +9 10-15% śr kd +4 do pvp woja,ninji,sury.

2.Ebo +9

3.Naszyjnik.1500PŻ.,zbroja.UPIORNA.,branza,SREBNA.hełm.WYZYWAJĄCY. z PŻ+

4.Jakieś bony na krytyka też się przydadzą.

Opublikowano

Co mam maxować jako 1? bo do słowa "Duszek" pasują 2 rzeczy, Ognisty Duch i duchowe uderzenie. I w co dodawać jako drugi skill jak już osiągne m1 w jednym :D

PS. Jakich mniejwięcej skilli używać do expa, aby było jak najlepiej.

Opublikowano

PVP:

Ognisty Duch > Sfera > Mroczne > Jakas tam kulka (nie znam nazwy) > Ogniste > I zbrojka

Exp:

Nie wiem.. ogolnie BM jest bardzo cienki do expa.

Jak dla mnie wbij 38lvl i tak daj staty:

Ognisty Duch Master (czytaj ku)

Sfera Master (czytaj ku)

Mroczne 1

Tam jeszcze jedna kulke masz to daj na 1

I powinno byc git

EQ jak koledzy wypisali i jestes kosa :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...