Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z SinusBotem

Eros_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam problem polegający na tym że na moim vps'ie zainstalowałem SinusBota na początku gdy go zainstalowałem włączyłem Panel SinusBota i chciałem go zresetować lecz nie mogłem a w Putty wyskakiwał mi błąd INFO KILL [admin] FAILED.

Postanowiłem więc przeinstalować mojego Vps'a Zainstalować na nim na nowo Server Ts3 i SinusBota instalacja Bota przebiegała bez żadnych uwag ale gdy chciałem wejść na Panel ( http://IPVPS'a:8087)wyskakiwał mi błąd:

Ta witryna jest nieosiągalna

Serwer 00.00.000.00 odrzucił połączenie.

ERR_CONNECTION_REFUSED
Specjalista
Opublikowano

Sprawdź czy faktycznie sinusbot się włączył używając komendy

Tam szukaj procesu ts3bot czyli sinusbota.

Bardzo możliwe, że go tam nie będzie. Pewnie wyskoczył jakiś błąd przy uruchomieniu. Ale sprawdź i napisz wtedy będzie można coś więcej powiedzieć

Opublikowano

Faktycznie nie ma tam nic o SinusBocie.

Lista komend których używałem do instalacji: 

http://mycrafci.pl/bot2.txt

Skoro tu komenda startowa nie działa to w jaki sposób mam go uruchomić? 

Jeżeli jest to jakies głupie pytanie i proste to przepraszam ale jestem początkującym w tych sprawach :) 

Specjalista
Opublikowano

Wpisz to

xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

I powiedz jakie błędy tam widnieją

Opublikowano
sinusbot@v48:/root$ xinit /opt/ts3soundboard/sinusbot -RunningAsRootIsEvilAndIKnowThat -- /usr/bin/Xvfb :1 -screen 0 800x600x16 -ac

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/cyrillic, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/Type1, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/100dpi, removing from list!

[dix] Could not init font path element /usr/share/fonts/X11/75dpi, removing from list!

[dix] Could not init font path element /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType, removing from list!

xinit: XFree86_VT property unexpectedly has 0 items instead of 1

xinit: connection to X server lost

waiting for X server to shut down

Specjalista
Opublikowano

Tak jak mówiłem błędy są.

Wpisując to

apt-get update

apt-get install -y xorg xvfb firefox dbus-x11 xfonts-100dpi xfonts-75dpi xfonts-cyrillic

Błędów juz byc nie powinno. 

Włącz bota normalnie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie ten sam problem:

xinit: XFree86_VT property unexpectedly has 0 items instead of 1
xinit: connection to X server lost

waiting for X server to shut down

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...