Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy 8GB RAM wystarczy do ustawień High/Ultra?

Kuzuari

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gra ktoś tu w BF'a 1 na 8gb ram ddr3 na ustawieniach wysokie lub ultra ? 8gb starcza ? nie ma żadnych dropów fps?

Opublikowano

Ja mam 8 Gb i grałem w Battlefielda 1 Beta na minimalnych, to miałem pomiędzy 30 a 60 FPS'ów. Jeśli masz bardzo dobrą kartę, np. GTX 1080, to powinno Ci chodzi na wysokich.

Opublikowano

nie miałeś co jakiś czas dropów fps np cały czas masz 40 i nagle spadek do 20 na sekunde i znowu 40?

Mam gtxa 970, ale chciałbym zaznaczyć, że ja wiem, ze pojdzie mi bf1 tylko potrzebuje informacji czy nie bedzie dropow fps na 8 gb ramu, o grafike sie nie martwię.

Opublikowano

nie miałeś co jakiś czas dropów fps np cały czas masz 40 i nagle spadek do 20 na sekunde i znowu 40?

Mam gtxa 970

Mialem 60 FPS, gram, jakies wybuchy i nagle bum spadek do 30. Grac sie dalo, ale proplayerem bym sie nie stal. xD

Opublikowano

Ja mam 8GB, GTX 960 i Quad Q6600

Gra mi śmiga na Medium, na High mogę pograć tylko w trybie Rush.

W najwyższej rozdzielczości oczywiście.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

@pannikodem Odnotowałeś jakieś dropsy fpsów typu biegniesz sobie przez pustynie nic się nie dzieje i nagle z 60fps spada na sekunde do 40 i zaraz znowu jest 60 ? 

Opublikowano

Mam i5 6500, 8GB RAM i 1060 od Palita.
Gram na ultra, w FHD i mam przeważnie 60 klatek (czasami są spadki do 50 przy większych rozróbach, ale to z powodu dość średniego procka)
Spadków z powodu RAMu nie uświadczyłem, wszystko śmiga jak należy i nie występuje tzw. stuttering

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ja mam GTX960 z 8 GB ramu i śmiga ładnie na mediumie, wolę nie ryzykować z wyższymi

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Ja mam GTX960 z 8 GB ramu i śmiga ładnie na mediumie, wolę nie ryzykować z wyższymi

Prosze, przestan nabijac sobie postow w tak glupi sposob. 

Autorze, 8gb bez problemu wystarczy, pod warunkiem, ze na starcie nie zawalisz ich spotify, przegladarka z paroma kartami, ts3 itp, rozumiesz o co mi chodzi zapewne. (tzn i tak jak odpalisz ts3 takiego to nic sie nie stanie, ale mowie, zeby nikt sie przyczepic nie mogl). 

steam: /awesomeplayer1337

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...