Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Ts3 - serwer sie nie ładuje

dawid32112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, ostatnio gdy wyszedłem z ts'a, poszedłem spać i gdy chciałem wejsc na ts'a to wchodziłem na serwer po czym nie widziałem żadnego gracza na ts'ie oraz gdy na siebie klikałem to pisało mi że 46lat siedze, po chwili mnie wywalało z serwera. Reinstalowałem ts'a

0Br99Lh.png

Opublikowano

Tak dzieje się tylko tobie czy innym też? Masz tak tylko na tym serwerze? Ludzi nie widzisz bo nie masz zasubskrybowanych kanałów. 

Dzieje się to na większości serwerów tam gdzie zawsze przesiaduje, męczę się z tym już jakiś 3 tydzień.

Jeżeli dzieje się to tylko tobie polecam przeinstalować clienta.

Zamiast nabijać posty i bzdety pisać to przeczytaj pierw w całości co pisałem wyżej.

Opublikowano

Zamiast nabijać posty i bzdety pisać to przeczytaj pierw w całości co pisałem wyżej.

Tylko że on ma rację. Masz bardzo słabe łącze i wyrzuca Cię z serwera. Nikogo nie widzisz, ponieważ Ci się channellist oraz clientlist nie załadowało.

Opublikowano

Tylko że on ma rację. Masz bardzo słabe łącze i wyrzuca Cię z serwera. Nikogo nie widzisz, ponieważ Ci się channellist oraz clientlist nie załadowało.

Kolejny co pierdzieli głupoty...

fffwB4m.png

Specjalista
Opublikowano

Jak na większości serwerach to jest to wina leżąca pp twojej stronie. Także zacznijmy od tego, że włącz cmd i użyj pinga. Podaj czas odpowiedzi serwera. Ja bym też spróbował zainstalować ts na innych urządzeniach i sprawdzić czy tam też są takie kłopoty oczywiście w miarę możliwości. Zrobiłeś kompletną reinstalacje klienta ts?

Opublikowano

Tak dzieje się tylko tobie czy innym też? Masz tak tylko na tym serwerze? Ludzi nie widzisz bo nie masz zasubskrybowanych kanałów. 

Dzieje się to na większości serwerów tam gdzie zawsze przesiaduje, męczę się z tym już jakiś 3 tydzień.

Jeżeli dzieje się to tylko tobie polecam przeinstalować clienta.

Jak byś dobrze zainstalował to byś nie miał błędów więc ci kazałem reinstalować.

giphy.gif

Opublikowano

Jak na większości serwerach to jest to wina leżąca pp twojej stronie. Także zacznijmy od tego, że włącz cmd i użyj pinga. Podaj czas odpowiedzi serwera. Ja bym też spróbował zainstalować ts na innych urządzeniach i sprawdzić czy tam też są takie kłopoty oczywiście w miarę możliwości. Zrobiłeś kompletną reinstalacje klienta ts?

Jak mam wykonać ten ping w CMD, tak reinstalowałem kompletnie.

Jak mam wykonać ten ping w CMD, tak reinstalowałem kompletnie.

Opublikowano

Otwierasz konsole windows i wpisujesz w niej 

ping "ip_serwera"

Potem dajesz wycinek z konsoli

Pinging ts.pandoramt2.pl [178.217.189.215] with 32 bytes of data:

Reply from 178.217.189.215: bytes=32 time=53ms TTL=52

Reply from 178.217.189.215: bytes=32 time=35ms TTL=52

Reply from 178.217.189.215: bytes=32 time=36ms TTL=52

Reply from 178.217.189.215: bytes=32 time=35ms TTL=52

Ping statistics for 178.217.189.215:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 35ms, Maximum = 53ms, Average = 39ms

Opublikowano

Nie musiałes podawac od razu ip serwera...

Po drugi daj ping na ten serwer z którego dałeś zrzut w pierwszym poście

Pinging [ip serwera] [151.80.12.61] with 32 bytes of data:

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Ping statistics for 151.80.12.61:

Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Specjalista
Opublikowano

Serwer nie odpowiada. Masz takie problemy ponieważ nie możesz nawiązać stabilnego połączenia z serwerem. Czym to może byc spowodowane? Firewall może blokowac połączenie lub jakaś inna konfiguracja. Ogólnie strona leży po twojej stronie i nie jest to wina ani serwera ani klienta TeamSpeak3. Problemem jest twoje łącze lub coś co je blokuje. Jeśli masz w domu inny laptop czy komputer to zainstaluj na nim Teamspeaka i zoabcz czy będzie taki sam problem. Widze, że twój dostawca to KPN. Zdaje mi się albo to nie jest polski ISP.

Opublikowano

Serwer nie odpowiada. Masz takie problemy ponieważ nie możesz nawiązać stabilnego połączenia z serwerem. Czym to może byc spowodowane? Firewall może blokowac połączenie lub jakaś inna konfiguracja. Ogólnie strona leży po twojej stronie i nie jest to wina ani serwera ani klienta TeamSpeak3. Problemem jest twoje łącze lub coś co je blokuje. Jeśli masz w domu inny laptop czy komputer to zainstaluj na nim Teamspeaka i zoabcz czy będzie taki sam problem. Widze, że twój dostawca to KPN. Zdaje mi się albo to nie jest polski ISP.

Tak, dokładnie nie jest to Polskie ponieważ, tylko Holenderskie. Zobacze czy zadziała mi na telefonie oraz laptopie.

Opublikowano

No to znaczy, że twój komputer blokuje jakoś. Wina routera to nie jest. Masz może jakiegoś firewalla na nim? Spróbuj wyłączyć antywirusa.

Mam windowsa 10 i tutaj jest już wbudowany program McAfee Livesafe i tam wyłączałem Firewall'a i nic nie pomogło.

Specjalista
Opublikowano

A masz jakiegoś antywirusa na komputerze? Jedna aktualizacja Windows 10 wprowadziła nam mała niegodnoś. Można powiedzieć, że kradnie nam Internet. Wyszukaj w Google jak to wyłączyć i zobacz czy dalej są problemy

Opublikowano

A masz jakiegoś antywirusa na komputerze? Jedna aktualizacja Windows 10 wprowadziła nam mała niegodnoś. Można powiedzieć, że kradnie nam Internet. Wyszukaj w Google jak to wyłączyć i zobacz czy dalej są problemy

Sory za moją nieobecność , niestety gdy to wyłączyłem to nadal nie mogłem wejść na teamspeaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...