Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z Własnym Serwerem

lubieto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zrobiłem swój serwer wczoraj wszystko ładnie działało dziś włączam (nie resetowałem neta żeby ip się nie zmieniło) serwer normalnie pisze, że działa, a na spol pisze zostaniesz połączaony ... i nic się nie dzieje na chinolu przeskakuje okienko (jest taki dzwięk jak przy błędnym haśle lub błędzie połączenia) niestety nie wiem co pisze nie znam chińskiego :) Gdy chcę się połączyć z navicat'em wyskakuję błąd "2003- Can't connect to MySQL serwer on "moje ip z hamachi z końcowką 100" 10060. Porty mam odpalone i pozmieniane ip na swoje z hamachi .100. Co można z tym zrobić. Parę miechów temu miałem też serwer wszystko ładnie chodziło robiłem z tych samych poradników itp. tyle ż wtedy nic się nie działo nawet po zresetowaniu neta. Mam internet z dialogu. Pomóżcie proszę poelcą 5 i + jak mi się uda to jakoś naprawić.

Opublikowano

Niemożliwe gdyż dzień wcześniej wszystko działało. w tym pierwszym gdzie sie wpisuje ip zwykłe w drugim ip.100 netmask 255.0.0.0 wczoraj wsztystko chodziło a dziś już nie. DA się coś z tym zrobić aby nie usunąć ustawień z navicat'a ?

@EDIT

nie jest "network is unreachable" dodam że mam router wczoraj też było to ale działał normalnie

Opublikowano

Robiłem tak pare razy zmieniałem ip bo co jakis czas sie zmieniało.

Wprowadziłem IP z hamachi do sysinstallu i działało poprawnie nie wiem dlaczego sie te IP zmienia ;p

wiec tak jak mowiłes up

Napisano dziś, 05:46

Czyli co zastopować serwer, logout > zalogować się > sysinstall skonfugurować> i co dalej żeby się nie usunęły ustawienia ?

Opublikowano

Zmieniłem w sysinstall exit yes i wyszedłem dałem ./start i dalej nic cały czas jesteś połączony z serwerem i "network is unreachable"

Opublikowano

Serwer przez hamachi jest normalnie połączone mam wersję 2.0.2.85 wczoraj działało. Wyłączyłem kompa i nie działa. A ewentualnie jak zaktualizować ?

Opublikowano

Masz 5 i plusika już wcześniej dostałeś. Ale może trzeba coś wpisać po tym sysinstall ? TAk jak wcześniej /etc/rc.d/netif restart czy ifconfig ?

Opublikowano

Wyskoczyło mi network is .... a później jun 7 03:53:10 mcncc kernel arp: 00:23:c3:8a:4f:fb is using my i tutaj mój adres IP wyskoczyło 2 razy. A w prawym dolnym rogu konflikt adresów ip czy cośtakiego. Dodam że mam zmienne ip ale kiedyś postawiłem serwer też na routerze z dialogu na zmiennym ip na tym samym co teraz i nic się nie działo. Dlaczego tak jest ? Nie resetowałem neta od wczoraj tylko wyłączałem komputer

Opublikowano

"network is unreachable" oznacza ze cos z siecią jest nie tak jak powinno być

To oznacza, że jest wszystko dobrze :P

Zrób serwer od nowa lub poproś dobrego specjalistę aby zrobił Ci serwer przez Team Viwer :)

Osobiście polecam użytkownika forum: Ecolusik12

Liczę na + lub 5 <---- co wolisz wybór należy do Ciebie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Team Viwier ? Nie wiem co to jest. Co znaczy network to wiem bo już soyak napisał a ty tylko powtórzyłeś. Przedwczoraj też postawiłem serwer i działo się to samo więc stawianie codziennie serwera nic nie da + edycja jego. Specjalistę poprosić, w jakim sensie, przecież nie postawi mi serwera u siebie na komputerze ani nie przyjdzie do mnie i mi go nie zrobi. Powiedział już stawiałem wcześniej serwer i nic się nie działo. Poza tym za darmo mi tego raczej nie zrobi.

Soyak napisałem jak powiedziałeś i teraz wyskoczyło network i 2 razy jun 7 03:53:10 mcncc kernel arp: 00:23:c3:8a:4f:fb is using my i tutaj mój adres IP

@EDIT: Zrobiłem jeszcze raz to sami i nadal network pomózcie jakoś proszę będą 5 i + czy tam - jak chcecie za udaną pomoc byle by działało i nie zresetowały się ustawienia z navicata.

Opublikowano

Team Viwer to jest program dzięki któremu druga osoba widzi twój pulpit i może na nim robić co chce, więc tak jak mówie polecam użytkownika forum Ecolusika12 on się zna bo zrobił jeden serwer z GM -MODE (nie pograsz bo off 4ever) i nie padł, bo potrafił go tak dobrze zrobić.MIał bardo dużo usterek, bo mi mówił, z każdą bardzo dobrze sobie poradził.

Daj + lub 5 :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Robię z tego samego poradnika co ostatnio na tym samym komputerze co ostatnio na tym samym necie co ostatnio i nie działa. I wolał bym pomoc przez program głosowy np ventrillo czy teamspeak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...