Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona kinguin.net

KomputerowiecPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ta strona to nie żaden scamm tzw oszustwo? Nie znam się ale czy jak kupię grę overwatch z ochroną to ją dostanę? Bo z tego co czytałem to randomowe osoby sprzedają te gry.

Kupuję paysafecardem, pozdrawiam.

Opublikowano

A mieszkasz gdzie  na biegunie północnym czy w USA ? A może Polska od jakiegoś czasu nie jest w Europie, tylko zapomniano o tym wspomnieć. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

3 razy kupiłem Overwatcha, nie było żadnych problemów. Wybierałem po za Europą (0% vat). 

Opublikowano

A co z blokadą regionalną ? Kupowałem w UK bez VAT i potem klucza nie przyjmowało, po odwołaniu i zapłacie VAT zmienili klucz i zadziałał. 

Może nie we wszystkich grach jest blokada ? 

Opublikowano

Tylko że polska 23% vat wychodzi to jakieś 280zł strasznie drogo więc nie wiem jak mam kupować

@Edit czemu pisze 188zł total a na końcu 210?

Jest napisane*

Podatki i te sprawy. Wszędzie tak jest.

Opublikowano

Tylko że polska 23% vat wychodzi to jakieś 280zł strasznie drogo więc nie wiem jak mam kupować

@Edit czemu pisze 188zł total a na końcu 210?

Sposób płatności, opłaty operatora płatności. W przypadku np. bitcoina płacisz bez dodatkowych opłat.

Opublikowano

Kupowane na amerykańskim koncie wychodzi zawsze 0% VAT , na niemieckim 17%, to chyba zależy skąd wpływają i z jakiego konta  ( w jakim kraju ) pieniądze. 

Opublikowano

A co z blokadą regionalną ? Kupowałem w UK bez VAT i potem klucza nie przyjmowało, po odwołaniu i zapłacie VAT zmienili klucz i zadziałał. 

Kupowałem i na Kinguinie i g2a jakieś 40 razy do tej pory, zawsze dawałem 0% zarejstrowany biznes (mimo iż nie jestem jego właścicielem) i normalnie przjmowało klucz

Opublikowano

Kupując na firmę zwykle nie płaci  się VAT-u wszędzie ;) 

Opublikowano

Kupowane na amerykańskim koncie wychodzi zawsze 0% VAT , na niemieckim 17%, to chyba zależy skąd wpływają i z jakiego konta  ( w jakim kraju ) pieniądze. 

Konto nie ma nic do rzeczy, czy to na g2a czy na Kinguin, nigdy nie było problemu z ustawieniem 0% podatku, niezależnie od sposobu płatności.

Opublikowano

Kupowałem i na Kinguinie i g2a jakieś 40 razy do tej pory, zawsze dawałem 0% zarejstrowany biznes (mimo iż nie jestem jego właścicielem) i normalnie przjmowało klucz

Najgorsza możliwa opcja. Stanowi to wyłudzenie vatu i tym vatem obciążona będzie firma której NIP podajesz.

Opublikowano

uzycie vpna pomaga? i dlaczego nie kupujecie bitcoinem? xD

Nie ma sensu, kupuję na g2a od lat i nigdy nie było problemu. Nie płacę bitcoinem bo nie używam tego środka płatności.

Opublikowano

Nie ma sensu, kupuję na g2a od lat i nigdy nie było problemu. Nie płacę bitcoinem bo nie używam tego środka płatności.

podatku nie trzeba placic. wszystko kupowalbym bitcoinem gdyby sie dalo

white pride world wide

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...