Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry sprzęt a metin

dearw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, możecie mi powiedzieć, dlaczego metin mi się często zacina? Ogólnie nie jakos bardzo, ale np gdy biore spota na neliosie, lub innym serwerze to te zacinki są, sprzęt mam raczej wystarczajacy do metina, zadna inna gra sie nie tnie, tylko on... 

GTX 960 2GB

8GB ram 

i5 4460

WIN 7 64x 

Sterowniki i wszystko najnowsze powgrywane ;)

Opublikowano

Może to być też wina klienta gry, nie koniecznie wina musi leżeć po Twojej stronie :D

Miałem taką sytuację na bodajże Aventusie, śmigał ładnie, ale była jedna mapka, na której nie mogłem wziąć spota (mimo zmiany mobów na psy), ponieważ client zaczynał lagować i odrazu black screen :P

Opublikowano

Własnie chodzi o to ,ze na kazdym serwie tak jest;/ jak expie juz zalozmy z godzine na spocie to musze az kompa resetowac bo jedna klatka na 10 -15 sekunda;/

Opublikowano

Własnie chodzi o to ,ze na kazdym serwie tak jest;/ jak expie juz zalozmy z godzine na spocie to musze az kompa resetowac bo jedna klatka na 10 -15 sekunda;/

Wszyscy tak mają.

Opublikowano

Wszyscy tak mają.

Chyba jestescie jebnięci xD.

Na laptopie mialem clienta odpalonego 2 bite dni (ponad 48h) i normalnie grałem xD.

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jest to spowodowane faktem, że metin korzysta tylko z 1 rdzenia procesora + sama optymalizacja dość kuleje, jakiego sprzętu byś nie miał to ściny będą.

Opublikowano

No tak, ale po godzinie expa na 800x600 16bpp najmniejsze ustawienie + full screen na takim sprzecie po godzinie tylko expienia mam po prostu klatki jedna na 15 sekund a potem w ogole musze resetowc;/ nie da sie tego jakos poprawic? szczerze irytuje mnie to, bo duzo gram w metina, zainwestowalem w taki komputer m.in po to,zeby moc wreszcie normalnie śmigać w tego metka,a tu taka dupa,a jak ogladam youtuberow to im to zupelnie inaczej, o wiele lepiej chodzi, a czesto maja slabsza konfiguracje komputera ode mnie

Opublikowano

Metin to stara gra. Mi na gtx 1060 raz mogę trzymać metina 3 dni, a raz po 1h muszę resetowac.

Każdy tak ma

Opublikowano

Metin to stara gra. Mi na gtx 1060 raz mogę trzymać metina 3 dni, a raz po 1h muszę resetowac.

Każdy tak ma

A co ci ten gtx do metina doda? XDDDDDD

Jak po 1h musicie restartować grę bo macie klatki jak gracie, to naprawdę macie powojenny sprzęt i nie piszcie, że na dobrym pc wam zacina od 'tak' po 1h bo w metinie zatnie owszem na sekunde czy 2 jak ktoś przejedzie obok bądź gdy ty będziesz jechał a ktoś będzie się pojawiał w zasięgu ale to co czasami piszecie to takie dramaturgie że szok <>

Opublikowano

Powiem tak, mam dwa prawie identyczne laptopy(rożnica wielkośći ram i hdd). Na jednym z 6gb ramu, metek muli zazwyczaj po godzinie a na drugim nie zauważyłem takiego efektu. Żeby nie było laptopy są identyczne oba od samsung oba i5+hd7670m. Wiec nie wiem od czego to zależy ale czasem tak jest, spróbuj ściągnąć dxtory i ogranicz klatki do np 45 mi to pomaga.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...