Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oplaca sie zaczynac na Globalu?

vestiNe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Interesuje mnie gra na jakims bocie ewentualnie moge kupic m2boba. Jak na pl'u sie nie oplaca to czy polecacie aktualnie jakies serwery prywatnie nie koniecznie do bocenia.

Opublikowano

Oplaca sie grac na pl'u, jezeli chcesz zarobic, zagraj np. na Vesterisie, ravii poczekaj na balmore, nic ciekawego na ta chwile nie widze.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

A ja wypowiem się troszeczkę inaczej niż reszta, bo miałem przyjemność zagrać po tych wszystkich zmianach, i powiem Ci że bez tych item shopów, wymieniania itemów, kupowania yangów czy czegokolwiek innego dasz radę bez problemu zagrać od nowa. Wystarczy poszukać odpowiedniego serwera na którym po południu jest BUSY, najczęściej przez weekendy Negros, i zapewniam Cię że ludzie którzy powtarzają po innych ludziach że nie opłaca się grać bo hurr durr item shop, hurr durr mało graczy pewnie dalej kiszą się na privkach które zamykane są po miesiącu. Oczywiście - stare czasy nie wrócą, aczkolwiek jestem zdania że trzeba iść dalej, być na bieżąco z nowościami i nie płakać jak 3/4 ludzi co update, ponieważ to i tak nic nie zmieni. Podsumowując rozważania stwierdzam, że warto jest wracać na globala. Pozdrawiam Carradine :) 

Opublikowano

Ja również zapraszam do gry, jedyny warty serwer gdzie opłaca sie grac.. sam nakurwiam 2 lata.. :) tzn teraz zaczynam na innym serwie --> negros, chujno.

Jest masa nowych rzeczy itp, ludzie narzekają ale nie dodadzą nic - źle, dodadzą jeszcze gorzej..

wgl spora cześc systemów na privach jest zerżnieta z pl'a. 

taka prawda, że gra sie rozsypała przez ataki botów w grze oraz inflacje ---> sytuacja ustabilizowana (y)(y), ta gra potrzebuje nowych graczy!! :)

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Jeżeli posiadasz spory zasób czasu, to oczywiście że Ci się opłaci powrót na globala. Tak jak wyżej wspomniano, serwery GF, to stabilne serwery.

Opublikowano

Ja również zapraszam do gry, jedyny warty serwer gdzie opłaca sie grac.. sam nakurwiam 2 lata.. :) tzn teraz zaczynam na innym serwie --> negros, chujno.

Jest masa nowych rzeczy itp, ludzie narzekają ale nie dodadzą nic - źle, dodadzą jeszcze gorzej..

taka prawda, że gra sie rozsypała przez ataki botów w grze oraz inflacje ---> sytuacja ustabilizowana (y)(y), ta gra potrzebuje nowych graczy!! :)

Ja ostatnio chciałem zacząć sobie gre i właśnie tak myślałem o PL'u , ale w przeciągu miesiąca startują 3 topowe serwery -> Balmora, ClassicMt2, Itarius , które zapewne pochłoną część graczy PL'a i tak się zastanawiam , który będzie najbardziej stabilny , czy jednak wybrać tego PL'a ..

Masz 100% racje , boty, inflacja , to wszystko zniszczyło gospodarke , a jak jest teraz? Chyba jedyny zarobek to odłamki , brakuje graczy właśnie żeby ta gospodarka ruszyła....

Opublikowano

Mnie właśnie w powrocie do PL-a odstrasza to, że jedynym sensownym zarobkiem są teraz odlamki i ogólnie cała alchemia. Głupie jest to, że tylko z jednej rzeczy zarabiasz na całe eq.

Opublikowano

Ja ostatnio chciałem zacząć sobie gre i właśnie tak myślałem o PL'u , ale w przeciągu miesiąca startują 3 topowe serwery -> Balmora, ClassicMt2, Itarius , które zapewne pochłoną część graczy PL'a i tak się zastanawiam , który będzie najbardziej stabilny , czy jednak wybrać tego PL'a ..

Masz 100% racje , boty, inflacja , to wszystko zniszczyło gospodarke , a jak jest teraz? Chyba jedyny zarobek to odłamki , brakuje graczy właśnie żeby ta gospodarka ruszyła....

no na odłamkach ostro idzie sie wybic :v ale eq troche staniało idzie coś tam jeszcze zarobic, ale trzeba duzo grac i dropic, bez 2x dropu ani rusz ale to nie jest duży wydatek.. :)

od razu dodam coś w kwestii autobota - to syf, który dodano aby ludzie ksuli botom w m1 na eventach :v nie podnosi nic itp :)

Opublikowano

no na odłamkach ostro idzie sie wybic :v ale eq troche staniało idzie coś tam jeszcze zarobic, ale trzeba duzo grac i dropic, bez 2x dropu ani rusz ale to nie jest duży wydatek.. :)

od razu dodam coś w kwestii autobota - to syf, który dodano aby ludzie ksuli botom w m1 na eventach :v nie podnosi nic itp :)

Zdradzisz nam , w jaki sposób zarabiasz na tych odłamkach , czy to jakaś tajemnica ;)?

Opublikowano

Zdradzisz nam , w jaki sposób zarabiasz na tych odłamkach , czy to jakaś tajemnica ;)?

sposób jest prosty - 5 postaci 30lv na jednym koncie, dropisz odłamki najlepiej z 2x dropem bo inaczej pizda / kupujesz i za każde 10 odłamków dostajesz cor draconis = 5x3=15 odłamków  dziennie, wsadzasz w depo i otwierasz na jednej postaci :)

Opublikowano

Niedługo z tego co słyszałem ma wyjść nowy serwer więc jeżeli chcesz zaczynać to na nowym.

Wiesz co , zastanawiam się -> balmora s3, classicmt2, czy nowy serwer PL'a

Opublikowano

Oczywiscie ze pl... Nawet sie nie zastanawiaj.

Na dniach ma byc niwy serwer... Ale ogolnie polecam negros.

Na negros sytuacja powoli sie stabilizuje i wszystko bedzie ok. Duzo ludzi.

A nowy jak nowy. Wszystko od nowa... Wiec poczatek bedzie ciezki

Opublikowano

Niedługo z tego co słyszałem ma wyjść nowy serwer więc jeżeli chcesz zaczynać to na nowym.

Wiesz co , zastanawiam się -> balmora s3, classicmt2, czy nowy serwer PL'a

Classic odradzam typowy serwer na miesiąc jeśli masz czas to śmiało wbijaj na pla, wom2 tex jest dobrym wyborem jak znasz ang chociaż troszeczkę

Opublikowano

Powrocilem jakos dwa tygodnie temu na Samosa (kiedys twierdza i monastyr), nie jest źle, na samym zbieraniu jangow na dzien bys dal rade 500k uzbierac, a ceny sie tak wachają, że raz kupisz riba +0 za 2kk a raz za 10kk.

Żelazny hełm +5 za 50k ktos sprzedawał, kupiłem jednego (z 5) godzine pozniej nie miał żadnego, a na drugi dzien ktos inny sprzedawal po 250k i tez schodziły hehe 

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Info z dupy z tym nowym serwerem PL'a . Zbyt malo graczy jest by mieli to robić. Prędzej połączą znów serwery :) .Czy się opłata? jasne ,że tak gram ciągle na Negrosie Likanem ,ludzi jest sporo ,zarobek swietny jesli chodzi o wymiane yang na pln :) , Pozdrawiam . 

Opublikowano

Dlaczego za późno? graczy nowych widać ciągle jak o coś pytają czy biegają w kiepskim eq ;) . Mozna też się świetnie dorobić zaczynając od początku ,bo zarobek to nie tylko alchemia ,ale również ulepszacze ktorych nie ma na rynku typu kawalki klejnotow , medale, zioła małp ,kawałki zbroi , pajeczyny , oczy ,zeby orka , mozna łowić małże . Nic się nie zmieniło tylko ceny się zmieniły :) . Fmsy ciągle mega drogie więc nie pieprzyć i wbijać . Sam podjąłem tą decyzję likanem i nie żałuję ;) . Privy padają jeden po drugim ,a tu kiedy mam wolne czy mniej pracy wbijam i expie czy dropie ;)

Opublikowano

Dlaczego za późno? graczy nowych widać ciągle jak o coś pytają czy biegają w kiepskim eq ;) . Mozna też się świetnie dorobić zaczynając od początku ,bo zarobek to nie tylko alchemia ,ale również ulepszacze ktorych nie ma na rynku typu kawalki klejnotow , medale, zioła małp ,kawałki zbroi , pajeczyny , oczy ,zeby orka , mozna łowić małże . Nic się nie zmieniło tylko ceny się zmieniły :) . Fmsy ciągle mega drogie więc nie pieprzyć i wbijać . Sam podjąłem tą decyzję likanem i nie żałuję ;) . Privy padają jeden po drugim ,a tu kiedy mam wolne czy mniej pracy wbijam i expie czy dropie ;)

Jak się wybiera nieodpowiednie serwery to tak jest

Opublikowano

Nie no jasne stary ,ale zobacz. Założyłem surkę Bm'a jakieś 5 lat temu , wbiłem skile max , zrobiłem dobre eq . Zawitałem po ponad dwóch latach i co ? surka dalej stoi , moje eq zmieniło cenę , lecz nadal jest kotem jakim był . Pokaż mi serwer , priv serwer na którym zrobisz podobnie i wybieraj przy tym te ,,odpowiednie serwery " :v

Opublikowano

Dokladnie Kolega UP ma swieta racje...

PL to PL robisz cos, cos trwa fakt... ale masz pewnosc ze to jest metin nigdy nie upadnie... ewentualnie wyjdzie metin 3 dlaczego ??

Znacie lepsza darmowa gre w tym stylu z tak malymi wymaganiami ktora daje tyle frajdy ??

Chyba WOW ale.. abonament

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...