Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd mam wiedziec za jaką partią jestem ;P ? - POLITYKA

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Jakie masz poglądy w stosunku do przyjmowania imigrantów?

2.sprawa związków partnerskich?

3.ekologia i dobro ziemi jest Ci bliskie?

4.jesteś za socialem?(państwo opiekuńcze)

5.jakie masz danie o unii europejskiej?

6.bogaci powinni płacić wyższe podatki czy równe ze wszystkimi?

7.wolisz państwo takie jak polska czyli liczące się z religia czy świeckie odrzucające ją?

Odpowiedz na te pytania a Cię zdefiniuje po jakiej stronie jesteś :)

1.Przyjmować,ale przedtem sprawdzic ich dogłębnie.Nie dawac im zadnego socjalu tylko prace.

2.Powinny być ^-^

3.Ekologia i dobro ziemi jest mi bliskie.

4.   "Państwo opiekuńcze ma dbać o obywateli i rozwiązywać ich problemy za pomocą wsparcia socjalnego. Celem państwa opiekuńczego jest zapewnienie bezpieczeństwa ludziom i obywatelom, ma dbać o obywateli tak, aby starość i choroby nie skazywały ich na społeczną izolację." 

Tutaj pół na pół.Bo z jednej strony wspieranie ludzi ,ale jednoczesnie brak zysku dla panstwa.

5.Zdanie o unii europejskiej.Ymm powinnismy odejsc.Bo wiecej nakładają na nas podatkow niz my zyskujemy.

6.Powinni placic takie same podatki.

7.Swieckie.

Jesteś centrolewicowcem. Obecnie żadna partia nie będzie Ci odpowiadać.

Cyrk.png

Opublikowano

Jeśli masz downa to jesteś za PO

Mam nadzieje że pomogłem.

niech zgadne, skrajna prawica czy narodowiec? ;)

Nie istnieje coś takiego jak skrajna prawica.

A Falanga?

Opublikowano

Przedstaw jakieś argumenty a nie tylko obrażasz ;)

w jakim celu? chcesz zobaczyć jak działa wolny rynek korwina w praktyce? zapraszam do poczytania o chile, owszem, kraj z bardzo niskim długiem publicznym w stosunku do pkb, tyle że ciekawszą sprawą jest że występują w nim największe różnice w klasach społecznych na światach. Kontrast jest taki że ludzie żyją w slumsach lub są bogaczami, do tego doprowadza utopia zwana wolnym rynkiem.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Przedstaw jakieś argumenty a nie tylko obrażasz ;)

w jakim celu? chcesz zobaczyć jak działa wolny rynek korwina w praktyce? zapraszam do poczytania o chile, owszem, kraj z bardzo niskim długiem publicznym w stosunku do pkb, tyle że ciekawszą sprawą jest że występują w nim największe różnice w klasach społecznych na światach. Kontrast jest taki że ludzie żyją w slumsach lub są bogaczami, do tego doprowadza utopia zwana wolnym rynkiem.

Co to ma do muzułmańskiego bydła i socjalu dla nierobów o którym wtedy wspominałem?

Jak komuś się nie chce pracować albo nie potrafi to nikt go nie chce zatrudnić, albo jest może nieudacznikiem - selekcja naturalna.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Co to ma do muzułmańskiego bydła i socjalu dla nierobów o którym wtedy wspominałem?

Jak komuś się nie chce pracować albo nie potrafi to nikt go nie chce zatrudnić, albo jest może nieudacznikiem - selekcja naturalna.

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak imigranci "rasy polskiej", poza tym w jakim celu celu napisałeś "polskiej" z dużej litery? To przymiotnik. Socjal z pewnością trzeba usunąć, tak jak pan korwin powiedział, a niepełnosprawnych zostawimy na ulicy żeby zdechli. Zapomniałem o wsiach gdzie praca na zleceniówce to szczyt marzeń, ale to pewnie tak zwane "nieroby"? Obudź się idioto i zobacz jak wygląda ta imitacja kraju z rozpierdoloną gospodarką, bezrobociem na wysokim poziomie, wbrew propagandzie która mówi o rekordowo niskim bezrobociu, uwzględniając szarą strefę.

Selekcje naturalną będziesz miał jak urodzi ci się syn, czyli gdzieś za 10-15 lat po ukończeniu gimbazy przez ciebie, a następnie okażę się że jest niepełnosprawny. Życzę ci żeby do władzy doszedł taki oszołom jak korwin i zrozumiesz wtedy co za bzdury tutaj wypisujesz. Pamiętam jak ten wasz korwinek zawsze argumentuje że zamiast socjalu będą dobrowolne wpłaty na fundacje, tak, rzucą ci 100zł na miesiąc i przeżyj.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak imigranci "rasy polskiej", poza tym w jakim celu celu napisałeś "polskiej" z dużej litery? To przymiotnik. Socjal z pewnością trzeba usunąć, tak jak pan korwin powiedział, a niepełnosprawnych zostawimy na ulicy żeby zdechli. Zapomniałem o wsiach gdzie praca na zleceniówce to szczyt marzeń, ale to pewnie tak zwane "nieroby"? Obudź się idioto i zobacz jak wygląda ta imitacja kraju z rozpierdoloną gospodarką, bezrobociem na wysokim poziomie, wbrew propagandzie która mówi o rekordowo niskim bezrobociu, uwzględniając szarą strefę.

Selekcje naturalną będziesz miał jak urodzi ci się syn, czyli gdzieś za 10-15 lat po ukończeniu gimbazy przez ciebie, a następnie okażę się że jest niepełnosprawny. Życzę ci żeby do władzy doszedł taki oszołom jak korwin i zrozumiesz wtedy co za bzdury tutaj wypisujesz. Pamiętam jak ten wasz korwinek zawsze argumentuje że zamiast socjalu będą dobrowolne wpłaty na fundacje, tak, rzucą ci 100zł na miesiąc i przeżyj.

Są imigranci rasy Polskiej - na przykład mieszkają na kresach. Polskiej pisze z dużej bo jestem patriotą. Jak niepełnosprawny nie chce pracować to zdechnie. W normalnym kraju pieniądze się zarabia pracą, a w Europie jest odwrotnie. Pracowników i pracodawców nagradza się wysokim podatkiem za wysoką pracę i daje pieniądze alkoholikom i innym którym pracować się nie chce. W kraju gdzie nakłada się wysoki podatek na firmy nie jest nic dziwnym, że ich nie ma. Podatek CIT trzeba usunąć bo jak można zabierać komuś pieniądze za to, że chce stworzyć miejsca pracy i stworzyć konkurencję na rynku. Bezrobocie jest wysokie bo jest za mało firm, trzeba znieść CIT. W Polsce panuje socjalizm. Kapitalizm to wolność i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak ktoś będzie chciał się podzielić swoimi pieniędzmi to je wpłaci na konto jakiejś fundacji. Jak nie chce to jest zwyczajnie w świecie obrabowywany. Nic dziwnego że nikt nie chce zakładać w Polsce firm skoro nie będzie miał zysku. CIT i PIT zabiera jego zyski a nawet pracownika nie może zatrudnić bo musi siedzieć w biurokracji - ZUS, składka zdrowotna, składka emerytalna. Potem się jeszcze dziwić, że się mało zarabia.

Poczytaj sobie o kapitalizmie to zobaczysz.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Są imigranci rasy Polskiej - na przykład mieszkają na kresach. Polskiej pisze z dużej bo jestem patriotą. Jak niepełnosprawny nie chce pracować to zdechnie. W normalnym kraju pieniądze się zarabia pracą, a w Europie jest odwrotnie. Pracowników i pracodawców nagradza się wysokim podatkiem za wysoką pracę i daje pieniądze alkoholikom i innym którym pracować się nie chce. W kraju gdzie nakłada się wysoki podatek na firmy nie jest nic dziwnym, że ich nie ma. Podatek CIT trzeba usunąć bo jak można zabierać komuś pieniądze za to, że chce stworzyć miejsca pracy i stworzyć konkurencję na rynku. Bezrobocie jest wysokie bo jest za mało firm, trzeba znieść CIT. W Polsce panuje socjalizm. Kapitalizm to wolność i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak ktoś będzie chciał się podzielić swoimi pieniędzmi to je wpłaci na konto jakiejś fundacji. Jak nie chce to jest zwyczajnie w świecie obrabowywany. Nic dziwnego że nikt nie chce zakładać w Polsce firm skoro nie będzie miał zysku. CIT i PIT zabiera jego zyski a nawet pracownika nie może zatrudnić bo musi siedzieć w biurokracji - ZUS, składka zdrowotna, składka emerytalna. Potem się jeszcze dziwić, że się mało zarabia.

Poczytaj sobie o kapitalizmie to zobaczysz.

Nie ma czegoś takiego jak rasa polska idioto, narodowość, czy tam kraj to sztuczny twór. Nie jesteś patriotą, tylko nie wiesz jak się piszę po polsku.

W normalnym kraju pieniądze się zarabia pracą, a w Europie jest odwrotnie.

W normalnym kraju...to znaczy jakim? Bo najbogatsze kraje na świecie znajdują się w Europie. Nie mam zamiaru ci tłumaczyć że życie nie jest zero-jedynkowę, jeżeli uważasz że niepełnosprawni powinni zdychać to jesteś równie pojebany jak twój idol. Śmieszny fakt, w UK podatek na przedsiębiorstwa jest wyższy niż w Polsce, no popatrz, a jakoś nie narzekają na brak pracy i firm. Czekam na twoje pomysł, sorry, pomysły twojego idola na reformacje systemu emerytalnego oraz służby zdrowia. Nie zapomnij że po zlikwidowaniu ZUSu musisz jakoś pozyskać pieniądze aby wypłacić pokoleniom związanym umową z krajem. Tak, lwia część podatków idzie na sfinansowanie tego. W sumie to nie chce mi się pisać, z wami korwinowcami jest jeden duży problem, jesteście debilami i tego nie spostrzegacie.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

W normalnym kraju pieniądze się zarabia pracą, a w Europie jest odwrotnie.

W normalnym kraju...to znaczy jakim? Bo najbogatsze kraje na świecie znajdują się w Europie. Nie mam zamiaru ci tłumaczyć że życie nie jest zero-jedynkowę, jeżeli uważasz że niepełnosprawni powinni zdychać to jesteś równie pojebany jak twój idol. Śmieszny fakt, w UK podatek na przedsiębiorstwa jest wyższy niż w Polsce, no popatrz, a jakoś nie narzekają na brak pracy i firm. Czekam na twoje pomysł, sorry, pomysły twojego idola na reformacje systemu emerytalnego oraz służby zdrowia. Nie zapomnij że po zlikwidowaniu ZUSu musisz jakoś pozyskać pieniądze aby wypłacić pokoleniom związanym umową z krajem. Tak, lwia część podatków idzie na sfinansowanie tego. W sumie to nie chce mi się pisać, z wami korwinowcami jest jeden duży problem, jesteście debilami i tego nie spostrzegacie.

Ciekawe od kiedy ZEA, Kuwejt i inne kraje ropą płynące + USA leżą w europie. Niepełnosprawnym owszem powinno się pomagać bo moralność i bycie człowiekiem do tego zobowiązuje ale z punktu widzenia czysto ekonomicznego to utrzymywanie i opieka nad osobami niepełnosprawnymi, które nie sa zdolne do rozrodu jest nieopłacalna i bezzasadna.

Cyrk.png

Opublikowano

Śmieszny fakt, w UK podatek na przedsiębiorstwa jest wyższy niż w Polsce, no popatrz, a jakoś nie narzekają na brak pracy i firm. Czekam na twoje pomysł, sorry, pomysły twojego idola na reformacje systemu emerytalnego oraz służby zdrowia.

Nie zapomnij że po zlikwidowaniu ZUSu musisz jakoś pozyskać pieniądze aby wypłacić pokoleniom związanym umową z krajem. Tak, lwia część podatków idzie na sfinansowanie tego. W sumie to nie chce mi się pisać, z wami korwinowcami jest jeden duży problem, jesteście debilami i tego nie spostrzegacie.

1 punkt procentowy wyższe, rzeczywiście spora różnica.

http://www.newsweek.pl/biznes/w-jakim-kraju-najlepiej-prowadzic-firme-newsweek-pl,artykuly,350690,1.html

W powyższym rankingu także widać różnicę. UK jest w pierwszej dziesiątce krajów najlepszych do prowadzenia biznesu, Polska jest na miejscu 32.

Nie tylko podatki na to wpływają.

http://www.tvp.info/19018379/polska-bije-rekord-zmian-legislacyjnych-potrzebne-trzy-godziny-dziennie-by-poznac-nowe-przepisy

Gdyby przedsiębiorca chciał być na bieżąco ze zmianami w prawie, które wpływają na działalność jego firmy, musiałby poświęcić 3,5 godziny dziennie. 

W Wielkiej Brytanii do 83 tysięcy funtów przychodów firma jest zwolniona z płacenia podatku VAT, co wpływa na jej rozwój, bo może sprzedawać tańsze usługi. W Polsce już niestety nie jest tak wesoło.

Inne statystyki mówią o tym, że na sprawy urzędowe związane z podatkami w Polsce przedsiębiorca musi poświęcić średnio 271 godzin w ciągu roku, w UK tylko 110.

http://www.pwc.com/gx/en/paying-taxes-2016/paying-taxes-2016.pdf  -  tutaj są dokładniejsze statystyki (te dane, które podałem wyżej są na stronie 144 tego raportu.

No i jeszcze ZUS. W Polsce ktoś zakłada firmę, która zarabia 1000 złotych miesięcznie. Niby fajnie - ma zysk, przedsiębiorca powinien być zadowolony. Niestety musi zlikwidować firmę, bo ZUS zabiera cały miesięczny zysk i firmy nie opłaca się prowadzić. W UK jest inaczej: nie zarabiasz - nie płacisz, to jest chyba nawet logiczne. 

Nadal uważasz, że w Polsce jest tak fajnie?

Gdzieś nawet czytałem, że Polacy w UK zakładają więcej firm niż Polacy w Polsce. Dziwne, prawda? 

http://www.zus.pl/bip/default.asp?id=2

Na stronie ZUSu można przeczytać, że:

"Zakład Ubezpieczeń Społecznych jest państwową jednostką organizacyjną posiadającą osobowość prawną, zajmującą się gromadzeniem składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne obywateli oraz dystrybucją świadczeń (np. emerytur, rent, zasiłków chorobowych lub macierzyńskich) w wysokości i na zasadach ustalonych w przepisach powszechnie obowiązujących".

Z tego opisu wynika, że ZUS gromadzi pieniądze na wypłaty emerytur. Jednak niestety pieniędzy zaczyna brakować. Jak to się stało? Przecież te pieniądze były odkładane przez tyle lat. Ktoś odkładał co miesiąc powiedzmy 1000 złotych, a teraz do jego emerytury trzeba dokładać z podatków mimo że sam wpłacił przez całe życie ogromne pieniądze do ZUSu? Nawet idiota zauważy, że coś tu jest nie tak.

Czyli lepiej nie likwidować instytucji w której tajemniczo znikają pieniądze i poczekać jeszcze kilka lat żeby to upadło? Tylko, że wtedy tych pieniędzy z podatków trzeba będzie skombinować dużo więcej.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...