Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przydzielanie rangi na sub channelu

tymek65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mogę ustawić permisje tak żebym mógł dodać rangę na sub kanale i po przejściu na kanał główny będzie ona dziedziczona od właśnie tego sub kanału? Narazie jedyną opcją jest dodanie rangi na głównym kanale :/

Specjalista
Opublikowano

Działa to tak, jak nadasz rangę na kanale to będzie ona dziedziczona na wszystkich jego podkanalach. Na podkanalach możesz chyba też zmienić grupa dziedziczna wchodząc w grupy kanałowe i opcja ja samej górze tego menu.

Opublikowano

Działa to tak, jak nadasz rangę na kanale to będzie ona dziedziczona na wszystkich jego podkanalach. Na podkanalach możesz chyba też zmienić grupa dziedziczna wchodząc w grupy kanałowe i opcja ja samej górze tego menu.

Nie ma opcji u góry. Opcja pokazuję się tylko wtedy kiedy osoba ma na innym kanale inną rangę. Możesz w tym momencie ustawić jedną rangę wszędzie. 

Ja osobiście nie znam takiej permisji bądź możliwości żebyś mógł nadać komuś rangę dziedziczną bezpośrednio z podkanału gdy osoba jest po raz pierwszy na kanale. 

Może ktoś inny będzie znał odpowiedź. :v

Ewentualnie możesz nadać rangi przez panel normalnie czyli wchodzisz w grupy kanałowe, wybierasz range - kanał i wklejasz jego id. :v 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...