Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Client Alpha - co o nim sądzicie?

Bagietka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie kieruję nie tylko do osób, którym udało się dostać do grona testujących, ponieważ w internecie jest mnóstwo screenów i materiałów.

Moim zdaniem całość jest zrobiona w aż nazbyt prostym, minimalistycznym stylu. Nowy ekran oczekiwania na grę rankingową w starym cliencie prezentuje się świetnie, natomiast w nowym stał się prosty i nieruchomy. Równie bardzo "zepsuty" został Warsztat Hextech. Jest jeszcze kilka elementów, do których ciężko się przyzwyczaić (np. wiadomości - okienko jest lekko przezroczyste, a dymki wiadomości strasznie blade lub ekran podsumowujący grę). Moje sceptyczne podejście może oczywiście wynikać z kilkuletniego przyzwyczajenia, a finalna wersja być może przypadnie mi do gustu. Kto wie?

Oczywiście nowy client ma też swoje pozytywne strony. Bardzo podobają mi się wszystkie odświeżone efekty dźwiękowe, nowy przycisk "Play" i chociażby sposób wyświetlania klipów z umiejętnościami danej postaci.

Zdania moich znajomych są bardzo mocno podzielone, więc jestem ciekawa opinii innych ludzi. Cieszy Was fakt nadchodzącej podmiany, czy wolicie zostać przy starszej wersji?

c:

Opublikowano

Jak dla mnie klient w sumie na plus, jednak irytujące jest to, że masterki i runy nie są już w profilu tylko w innej karcie. Podobnie mam pytanie.. Gdzie są czaty od pokoi? Ogólnie klient zrobiony na prostotę.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Zmiana Clienta musiała w końcu ujrzeć dnia dziennego. Bez przerwy ten sam nudny Client zawieszający się sklep Itp?

W końcu to zmienili i to na plus. Sam wygląd przyciąga i bardzo fajnie opracowany. Koniec z zawieszaniem sklepu.

W sumie najbardziej i tak podoba mi się to , że Riot coś robi i nie stoi w miejscu z swoją grą ;)

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Zmiana Clienta musiała w końcu ujrzeć dnia dziennego. Bez przerwy ten sam nudny Client zawieszający się sklep Itp?

W końcu to zmienili i to na plus. Sam wygląd przyciąga i bardzo fajnie opracowany. Koniec z zawieszaniem sklepu.

W sumie najbardziej i tak podoba mi się to , że Riot coś robi i nie stoi w miejscu z swoją grą ;)

Optymalizacja zdecydowanie na plus - to fakt. Pod tym względem nawet nie ma co porównywać. :)

c:

Opublikowano

Ten "paseczek" bardzooooo źle wygląda  :s

11495468e64a4a8fa90a1ef1295e5593.png

Warsztat także na 5-cio minutową prace w paincie :s

Reszta ujdzie xD

Opublikowano

Jak dla mnie klient w sumie na plus, jednak irytujące jest to, że masterki i runy nie są już w profilu tylko w innej karcie. Podobnie mam pytanie.. Gdzie są czaty od pokoi? Ogólnie klient zrobiony na prostotę.

Piękno w swej prostocie.

Trzeba dać im trochę czasu, żeby go dopracowali.

Każdy, kto gra w Ligę się do tego przyczyni, jak do wszystkiego praktycznie :)

Poradnik - Maestria Bohaterów Opowiadanie League Of Legends 1/2 Podanie na Moderatora
Opublikowano

Pytanie kieruję nie tylko do osób, którym udało się dostać do grona testujących, ponieważ w internecie jest mnóstwo screenów i materiałów.
Moim zdaniem całość jest zrobiona w aż nazbyt prostym, minimalistycznym stylu. Nowy ekran oczekiwania na grę rankingową w starym cliencie prezentuje się świetnie, natomiast w nowym stał się prosty i nieruchomy. Równie bardzo "zepsuty" został Warsztat Hextech. Jest jeszcze kilka elementów, do których ciężko się przyzwyczaić (np. wiadomości - okienko jest lekko przezroczyste, a dymki wiadomości strasznie blade lub ekran podsumowujący grę).

>nowy client

>oczekuj, że będzie taki jak stary

>nie możesz się przyzwyczaić

Serio? Po to jest nowy client, żeby wyglądał inaczej. To chyba normalne, że nie będziesz mogła się przyzwyczaić. Z dupy argumenty. Pewnie, niech przywrócą clienta jeszcze z bety, taki był najlepszy. Gra się musi rozwijać, wyglądać ładniej. 

Identyczna sytuacja jak kilkukrotne zmienianie hud'u. Płacz graczy "OMG RITOO, why u do dis? IT IS A TOO BIG DIFFERENCE, STOP, SWITCH IT BACK"

A po miesiącu każdy zapomniał.

Alfa jak alfa, póki co nie ma jeszcze w sumie czego oceniać. Jak wypuszczą już całość i będziesz zmuszona na nim grać, to wtedy można coś na ten temat pisać. Teraz jak coś Ci nie pasuje to wracasz na starego clienta.

DIG86Gz.jpg
Opublikowano

Spoko. Wcześniej też nie można się było przyzwyczaić, więc na czilku. Client miły dla oka, przejrzysty i może nie będzie takich zawiech łapał. Zobaczymy co z tego będzie na pełnej wersji. 

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Mnie sie nie podoba, tak jak wiekszosc zmian, ale wiadomo, trzeba sie przyzwyczajac do nowoczesniejszych rzeczy. Jesli nic nie stracimy na tym a moze i zyskamy (nie znam wszystkich funkcji z alpha klienta) to nie ma znaczenia z jakiego bedziemy korzystac ;d

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Według mnie jest całkiem dobry, trzeba jedynie poprawek i będzie znacznie lepiej niż ten obecny. Jeśli wprowadzą animowaną kolejkę (tak jak jest w obecnym) i poprawią parę elementów to będzie może nie pefekto ale i tak lepiej niż obecny stan klienta. Chciałbym dostać dostęp do Alfy, żeby zobaczyć co tam jest ciekawego i co można pozmieniać i to zgłaszać. Wiadomym jest, że człowiekowi potrzeba czasu, aby przyzwyczaić się do nowości, do zmian ale to kilka tygodni/miesięcy i nawet nie będzie widać tych zmian ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak dla mnie jest mega, zawsze podobały mi się łatwe rzeczy. Ważne żeby wpadał w oko i nie zawieszał się w sklepie ;p

Opublikowano

fajny a juz mozna na nim grac ? czy jeszcze nie ?

Do alfy jeszcze można się zapisać. Niedługo będzie dostępny dla wszystkich, bo wchodzi w otwartą betę, ale nadal będzie można korzystać ze starego. Po becie natomiast każdy client będzie automatycznie zaktualizowany. >link<

c:

Opublikowano

Duży minus jest taki, że nie wiem za które postacie dostałem już S i nie wiem za które jeszcze moge dostać skrzynki hextech ( nie pamietam wszystkich moich S :D )

No i specjalizacje: dodaje po 1 pkt. zamiast 5 na raz (przynajmniej w champion select)

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Duży minus jest taki, że nie wiem za które postacie dostałem już S i nie wiem za które jeszcze moge dostać skrzynki hextech ( nie pamietam wszystkich moich S :D )

No i specjalizacje: dodaje po 1 pkt. zamiast 5 na raz (przynajmniej w champion select)

Jak wyjdzie beta, to raczej już dodadzą takie szczegóły. Pisali, że jeszcze trochę do uzupełnienia zostało. :)

c:

Opublikowano

Obecnie klient Alpha jest grywalny, czego nie było jeszcze miesiąc temu, wtedy jeszcze raczkował, brak wielu funkcji totalna bezużyteczność, lecz ostatnio po dość sporym patchu wszystko działa miodzio, płynnie i wgl bez żadnych problemów. Nie podoba mi się tylko to że nie można zobaczyć ilości wygranych meczy na normalu (nie podoba dlatego że zawsze lubiłem sobie popatrzeć na te goldy, nevermind xD) Myślę że klient będzie na plus. Ah jeszcze jedną rzeczą która mi nie pasuje to wybór mapy i trybu :( Strasznie to nieintuicyjne ://

r9wfFzB.png

Opublikowano

Mnie się tam podoba ten client, na pewno jest lepszy niż obecny, i tak jak ktoś napisał przedemną, dać im czas i wszystko bedzie ładnie zrobione.

Poza tym sama nazwa alpha mowi za siebie.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Co do samego klienta, wygląda dość sympatycznie.

Nie wiem jak wam (moje zdanie), ale przeszkadza mi ten chat. Ja bym dał na znowu do wyłączenia go ale może być to tylko kwestia przyzwyczajenia, więc zostawmy to tak jak jest. Następną rzeczą co mi przeszkadza, to znajomi.

Moim zdaniem, powinni zmienić kolory również nicków, iż użytkownicy którzy grają, są w lobby lub w Queue, mają swój charakterystyczny kolor. Mobile, Online, AFK ich nie mają poza kółeczkiem obok avataru.

Reszta jak najbardziej na plus.

Podoba mi się w nim champion select, wygodne i ładne ;)

Nie wiem czemu, ale Custom jest zablokowany (na dzień dzisiejszy).

Wiem, że dużo się może jeszcze zmienić, więc czekam.

Dalej jest w fazie Alpha :)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Mi się bardzo podoba, cenię w sobie minimalizm. Uważam jednak, że przydałoby się parę poprawek m.in. w Poczekalni oraz Warsztatu Hextech, mimo tego, że minimalizm to minimalizm, tu mi się to nie za bardzo podoba i właśnie te 2 rzeczy podobają mi się bardziej w starym Cliencie. Mimo tego nazwa mówi sama za siebie - Alpha. Będzie jeszcze wiele poprawek - i dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...