Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oczekiwania względem serwera

Easy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zadaje sobie pytanie od jakiegoś czasu pytanie. Czego oczekujecie od serwera ts3.

Wiem że są to boty, estetyka kanałów, bota muzycznego z przyjemną i nie za głośną muzyką, fajnego banera i ogarniętej administracji nie dzieci. Tyle wiem ale może wy oczekujecie czegoś jeszcze a ja nie wymieniłem. Więc jeżeli jeszcze czegoś brakuje to piszcie śmiało.

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Eventy, kontakt między administracją, a uzytkownikami.

Kontakt z adm a użyt w kontekście serwerowym że kanał na pogaduszki z administracją czy " dzień rozmowy z adm "? Jeszcze co do botów to konkretnie jakie bo zegarynki odpadają bo spam  na ogl czacie ts by był za duży

oDYVDfv.gif
Specjalista
Opublikowano

Myślę, że przede wsytkim kreatywność od właściciela. Właściciel musi wymyślić coś czego nigdzie indziej nie ma. A pomysłów nikt podsuwać ci nie będzie, każdy zachowa je dla siebie. Także nie oczekuj, że ktoś sprzeda ci Pomysł na serwer tutaj i nigdzie indziej

Opublikowano

@PGS napisał bardzo dobrze, leci plus. ;)

@topic

Jedną z ważniejszych jest na pewno kontakt z użytkownikiem, chodzi mi tu głównie o różnorodne eventy. Podobnie z botami query, nikt nie chce być obsługiwany przez boty, woli pogadać itd. Jedną z ważniejszych jest u ciebie wspomniana estetyka, serwer powinien być stworzony pod użytkownika, a nie administratora. Rangi powinny zawierać ten sam wzor. Przydatne też są dodatkowe kanały muzyczne i co jakiś czas audycja DJ'a. ;)

Opublikowano

Myślę, że przede wsytkim kreatywność od właściciela. Właściciel musi wymyślić coś czego nigdzie indziej nie ma. A pomysłów nikt podsuwać ci nie będzie, każdy zachowa je dla siebie. Także nie oczekuj, że ktoś sprzeda ci Pomysł na serwer tutaj i nigdzie indziej

Nie wiem czy ty coś do mnie masz czy o co tobie chodzi. Ale nie chodzi mi o podsuwanie pomysłów chodzi mi bardziej o to czego użytkownik ts oczekuje a nie..

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Handel ip za plny ostatnio stał się dość kreatywną formą przyciągnięcia użytkowników.  ^^

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to by administracja nie siedziała po ukrytych kanałach. To rozumiem jako dobry kontakt z Administracją - nie ma zablokowanego 'pw'. 

Radzę unikać tekstów typu "jestem Właścicielem dlatego mam wyłączone pw by mi nikt nie zawracał tyłka". Pamiętaj, że tak naprawdę bez użytkownika nie masz serwera więc każda osoba jest 'ważną sprawą'. :-) 

Opublikowano

^ Majuś, ty tak masz na serwerze XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na serwerze musi być przede wszystkim ogarnięta administracja, nie poświęcaj uwagi użytkownikowi jakiemuś botu jak klasskai który bazuje sztuczną inteligencją.

Eventy? Nie są potrzebne aby ludzie siedzieli, wystarczy stabilność i dobry kontakt z użytkownikami.

Powodzenia!

Opublikowano

^ Majuś, ty tak masz na serwerze XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Na serwerze musi być przede wszystkim ogarnięta administracja, nie poświęcaj uwagi użytkownikowi jakiemuś botu jak klasskai który bazuje sztuczną inteligencją.

Eventy? Nie są potrzebne aby ludzie siedzieli, wystarczy stabilność i dobry kontakt z użytkownikami.

Powodzenia!

Pszemusia to Ty nie wyzywaj bezwstydniku!

Serwer polecam z całego serduszka jeszcze raz.  :v

Opublikowano

Powodzenia!

Nie, nie mam tak na swoim serwerze. Moja administracja nie ma uprawnień by wejść na jakikolwiek ukryty kanał. ;d 

A napisać można do każdego - włącznie do mnie.

Eventy? Jak dla mnie właśnie Eventy to forma dzięki, której kontakt z użytkownikami się polepsza. To forma integracji. Bo gdzie indziej jak nie na Eventach? Będziesz się pchać na kanały prywatne by na siłę poznać użytkowników? Według mnie Eventy to fajna sprawa, która sprawia, że ludzie chcą się osiedlić na dłużej. :-) 

Opublikowano

A teraz pytanie dot rang? Chodzi mi o rangi 4fun tzn żeby było ich dużo np. ponad 100 czy 50 albo ile ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

A teraz pytanie dot rang? Chodzi mi o rangi 4fun tzn żeby było ich dużo np. ponad 100 czy 50 albo ile ;p

Ja osobiście preferuję dużą ilość rang 4FUN żeby każdy mógł sobie wybrać coś dla siebie. Jednak jest spora ilość osób, która nie lubi dużej ilości rang ze względu na małą rozdzielczość. ;p Musisz dostosować pod siebie oraz pod Twoją administrację. 

Jednak 100 rang to też za dużo. :v

Specjalista
Opublikowano

Moim zdaniem 100 rang samych 4fun to za dużo. Myślę, że najlepiej podzielić to na jakiś kategorie: 4fun, rangi gier, gry itd.

Myślę, że około 50 może lekko ponad to dobra oferta dla przyszłych użytkowników.

Opublikowano

Ogólnie to myślałem nad ilością 30 rang 4fun + rangi województwa  + ranga gier i wiekowa. czyli łącznie max by było 5-6 rang na 1 użytkownika .

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Poszukujesz serwer TeamSpeak 3?

Napisz na PRIV ;)

Nie spamuj. On nie szuka TS-a tylko pyta się co mógłby zrobić na swoim TS by ludzie chcieli na nim siedzieć i do niego wracać

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sory za odkop ale co powiecie na bota odpowiadającego za kanał i rangi rejestracyjne albo za same regi bez kanałowego xD ?

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Sory za odkop ale co powiecie na bota odpowiadającego za kanał i rangi rejestracyjne albo za same regi bez kanałowego xD ?

Jak dla mnie automatyczny kanał prywatny jest jak najbardziej ok. :-)

Opublikowano

Co Trzeba

1. Chęci właściciela,

2. Estetyke,

3. Opiekowanie się ts przez właścicielem,

4. Chronić graczy przed wyciekami,

5. Nie mieć tak zwanej sprzedajniej ku**y w administracji co sprzeda ip za paczke cukierkowych papierosów,

6. Reklamy u jakiś youtuberów że np. można z nim tu pogadać,

7. Boty muzyczne dla kanał wyższy np. gildyjnych, premium za darmo,

8. Inwestycje w teamspeaka np. licke i wszystko legalne żeby po jednym zgłoszeniu ts został wyłączony z powodu zgłoszenia za cracka,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Coś tam powstaje :)

http://screenshooter.net/103023678/pqyeesu

http://screenshooter.net/103023678/cqdarct

Co do botów muzycznych to są problemy bo połowa poradników jest ok ale nie działają xD

Styl wydaję mi się znajomy, zresztą widać, że jest to czyjaś baza bo jest napisane "ForTalk" nic specjalnego. Wygląd jak wygląd. :)

Co drugi serwer taki ma.

Opublikowano

Coś tam powstaje :)

http://screenshooter.net/103023678/pqyeesu

http://screenshooter.net/103023678/cqdarct

Co do botów muzycznych to są problemy bo połowa poradników jest ok ale nie działają xD

Wygląd ciekawie znajomy, ciekawe że mimo tego tematu i niby zrozumienia tego że Serwer powinien być w każdym stopniu autorski to jednak widzimy rozwiązania z 2805485645648548356346 innych TS'ów w Polsce.

Rangi Adminowskie takie same jak wszędzie. Kanały itp to samo.

Sądził bym że jak już ktoś robi taki temat to jednak potraktuje dane pomysły z szacunkiem :/

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...